A existat Iisus? Cu ce Ochi te uiti la Biblie?

1

A existat Iisus? Cu ce Ochi te uiti la Biblie?

A existat Iisus?

A existat Iisus?

În orice plan al creatiei, fizic, mental sau spiritual, e nevoie de cele doua principii- masculin, activ, care “insamanteaza” sau fertilizeaza, și feminin, pasiv sau receptor, care gesteaza și apoi da expresie, sau “naște fiu”.

În plan fizic, ele sunt femeia și bărbatul.

În plan mental, este conștientul și subconștientul.

Practic, subconștientul e “pântecele” creației mentale, conștientul are “datoria” de a-l “insamanta” cu idei pozitive, altfel subconștientul naște monștri, frici, temeri.

În plan spiritual, sunt intenția de a darui și dorința da a primi.

Hai sa ne uitam cu alți ochi la biblie, fiindcă Iisus, Baraba, Iosif, apostolii etc NU sunt persoane care au trăit pe Pământ, ci personificari ale anumitor stări de conștiința.

Ca Imperiul Roman a fabricat religia creștină, motivele, modalitățile și procedeele prin care a făcut acest lucru le-am arătat în alte postari (Nota: este vorba de postari in FB).

“Și cei doi se vor lipi și vor fi un singur trup” sau “când din doi veți face unul” este misterul conștiinței, explica modul în care funcționează corect creația mentala.

În Numeri 5, “Apa de gelozie”, scrie “femeia care și-a înșelat barbatul nu va avea copii”, adică subconștientul care a fost manipulat, “insamantat” de altcineva decât de tine însuți nu are idei proprii, creații mentale originale, ci repeta ca un papagal, fără sa înțeleagă, ce i-au spus alții.

În plan mental, preoții “preacurvesc”. Asta e semnificatia “curvei”- subconștientul insamantat de alții.

Nu îl “ucizi cu pietre” fiindcă este vina noastră, a propriului constient, ca am permis asta- “dacă voi sunteți lipsiți de pacat aruncați primii piatra”.

În greaca veche, “hamartia” care a fost tradusa prin “pacat” inseamna “lipsa atenției conștiente”.

În alta parte scrie “bărbatul care nu se însoară e famen”. “Famen” inseamna impotent, și este adevărat nu în plan fizic, dar în plan mental, dacă nu îți insamantezi singur “femeia” ești, într-adevar, impotent, lipsit de putere mentala.

În aramaica “bar” inseamna “fiu”, “aba” inseamna “tata”.

Baraba nu e un nume, ci un contrast, și înseamnă “fiul tatalui”, dorința egoista de a primi pentru sine.

Exista în fiecare dintre noi.

La fel, exista în noi și Iisus-ul ascuns, zis tot “fiul tatalui”, intenția altruista.

Asta e semnificația mistica a Pastelui- “eliberează-l pe Baraba din tine și crucifica-l (fixează-l) pe Iisus”.

Unde se întâmplă scena asta psihologica? pe “Golgota”, adică în capatzana omului.

 

Personajele mitologice din Biblie

A existat Iisus?

De fapt, sunt vreo 25 de “personaje mitologice” tot “nascute din fecioara”, cu 12 “apostoli”, care au “murit si inviat”.

Cei doisprezece apostoli sunt principalele calități ce trebuie corectate pe drumul spiritual.

Ce înseamnă corectate?

Pornim de la o nuanță egoista a lor și ajungem la o folosire altruista.

Cine e Petru, numit inițial Simon?

Este încăpățânarea omului, care se transforma în hotărâre. Încăpățânarea e un aspect necorectat, dar foarte util- e cea pe care “clădești biserica”.

Fără încăpățânare omul nu are motivatia sa pornească pe drumul atât de dificil al confruntării cu egoismul din el.

Lupta cu “Satana”, indoiala din om, e un proces psihologic extrem de greu.

Foarte interesant este Iuda, Iuda semnifica pragmatismul omului, dorința lui de câștig, acel “mie ce-mi iese?” fiindcă pornirea pe drumul conștientizării se face inițial dintr-o dorința egoista, unii vor sa obțină puteri paranormale, alții vor sa aibă putere de manipulare sau vor măcar sa fie apreciați, respectați, temuți, sau sa scape de suferinte fizice sau psihologice.

Dar Iuda, după ce înțelege ca Iisus, cel pe care îl cauta, este în el, atunci omul are revelația, iar Iuda “se spânzură”, fiindcă restul drumului nu-l mai faci din dorința de a obține vreun câștig personal.

Interesanta e Maria, intuitia trezita în om, cunoașterea directa, ea e prima care îl “vede” pe Iisus inviat.

În Cina cea de taina DaVinci a lăsat un cod, mulți s-au întrebat de ce Ioan, cel din stânga lui Iisus cum te uiți la tablou, are trăsături feminine.

Pai de aia.

Cunoașterea ta prin învățare se transforma în intuiție , ceea ce se numește “al treilea ochi” sau “al șaselea simt”. Acest “al treilea ochi”, despre care unii neștiutori cred că-i simbol masonic, deși il găsești in majoritatea bisericilor ortodoxe, e un simbol pre-creștin pentru intuiție, “vedere in duh”.

Pana nu-l dezvolți, percepi lumea doar prin intermediul celor cinci simțuri limitate, de aia cei ce “stăteau pe cele cinci pridvoare” erau “șchiopi, orbi, ologi și leproși”, de aia avem cinci fecioare “proaste” si cinci “destepte”- astea intra in “camera” unde Mirele si Mireasa se impreuneaza.

“Mortii” sunt cei neinteresați de cunoastere, ei sunt “morți care își îngroapă mortii”.

“Învierea lui Lazăr” e în spirit, nu se refera la trup.

Construirea “Mantuitorului” Interior

A existat Iisus?

Doar naivii pot crede ca, dacă în timpurile noastre noi ne cunoaștem poate patru sau cinci generații anterioare, în acele timpuri, cu războaie, migrații forțate și analfabetism, “fiul de tâmplar” își cunoștea 42 de strămoși, adică pe toți din ultima mie de ani!

Nu mai vorbesc ca, dacă ar fi o genealogie de sânge, faptul ca “Iosif” e “tatăl lui Iisus” rupe asa-zisa descendența din regele David, adică “dovada” ca Iisus e Mesia anunțat în VT.

Sigur ca sunt alegorii, “bărbați care nasc bărbați”, stări de conștiința în evoluție.

De aceea momentul conștiinței “Iesei”, care înseamnă “eu sunt” în multe limbi europene (je suis, io sono, yo soy) îl “naște” pe David, considerat “rege”.

E momentul în care omul aflat pe un drum al autocunoasterii înțelege ca “regele” este egoismul din el, cel care ii conduce viata.

Asa ca David “procreeaza cu o vaduva”, adică cu un subconștient căruia înainte ii “ucizi conștientul”, nu îl mai lași sa insamanteze, îl anulezi.

De aceea Iosif, care reprezinta conștiința-martor, care nu mai are nevoie sa insamanteze subconștientul curat, din care am eliminat vechile frici și programe autodistructive, personificat prin Maria, îl “naște” pe Iisus, care personifica intenția altruista din om.

“Mântuitorul” interior trebuie construit.

Dumnezeu-Tatal – conștiința conștientă de sine.

Iisus- înaltă stare spirituală de dăruire -“nu-l veți putea găsi pe Tatal decât prin mine”.

Sfântul Duh- stare de conexiune, ceea ce misticii descriau ca o stare modificata de conștiința în care se simțeau complet integrați în tot ce exista, sinonim cu lumea spirituală.

Baraba- egoismul omului, dorința de a primi pentru sine.

Iosif- stare de conștiința-martor.

Maria- subconștient “curat”, eliberat de frici.

Maria-Magdalena- “adultera”, subconștientul unei persoane manipulate, “însămânțate” de oricine. “Sa nu preacurvesti!”- sa nu manipulezi pe altcineva. “Sa nu iei numele Domnului în desert!” sa ai grija cum te autosugestionezi ca ești, fiindcă asa devii.

“Numele lui dumnezeu” comunicat lui “Moise” este EU SUNT, rețineți asta.

Tot ce punem dupa “Eu Sunt” ne aducem in viata, fiindca “Eu Sunt” creeaza mereu.

“Genealogia lui Iisus”- evoluția stărilor de conștiința a initiatului.

“Popoare”- gânduri, stări, emoții de o anumita factura, “romanii”- gânduri obsesive, care te “invadează”, “egiptenii”- gânduri egoiste, “israeliții” de la “Yashar-El”, care înseamnă “direct spre El”, cei ce îl cauta pe dumnezeu, propria conștiința, gânduri de factura spirituală.

“Primul născut de parte bărbătească- gândul impulsiv, nu e bun, “ucide-l”.

“Primul născut de parte femeiasca”- gândul intuitiv, “ai grija de el”.

Puneți totul la un loc și recitiți biblia.

 

Femeile din Biblie

A existat Iisus?

Avem patru tipuri mari si late de “femei” in biblie…

  • “femeia cu o scurgere de sange”, simbolizand subconstientul blocat, care nu “rodeste” sau “nu naste fii mentali”,
  • curva, simbolizand subconstientul insamantzat de altcineva decat de tine insuti,
  • virgina, simbolizand subconstientul curatat de frici, temeri, emotii negative, si
  • “vaduva”, subconstientul care nu are “barbat”, sau “i-a murit” intre timp.

Francmasonii spun “Iisus- fiul vaduvei”, vaduva vine de la latinescul “Vidus”, vid!

Intrebati-va de ce.

Totul a fost incifrat, dar putini cunosc cheia.

De exemplu, Ilie (în ebraică אֵלִיָּהוּ, Eli – jah, în trad. “Al cărui Dumnezeu este Jah(ve)”, în greacă și latină Hλίας respectiv Elias. Yashar – El sau Eli inseamna “cel ce il cauta pe Dumnezeu”… si acum e Israel.

Bar – aba inseamna “Fiul Tatalui”.

Prenumele vechi evreiesc este Ieșua (arhaic Iehoșua), „ישוע”, care înseamnă „YHWH mântuiește”.

Această formă a fost elenizată inițial sub forma Iason (Ἰάσων), apoi a fost adaptată de traducătorii Septuagintei la greacă sub forma Iησους Iēsoûs, cu aluzie la alte persoane care aveau același prenume.

Pe de altă parte, forma grecească Χριστoς, Hristós, este o traducere a ebraicului „משיח” mașiach, Mesia, care înseamnă „uns”… si tot asa.

A existat Iisus?

Iisus nu a existat!

Conducerea Imperiului roman a inteles ca imperiul se poate destrama, fiind afectat de enorm de multe conflicte interne cu populatiile ocupate, dar si datorita discreditarii si satirizarii paganismului, care nu mai avea nici o credibilitate (Referinta: Iisus Christis – O inviere profitabila)… si ca doar impunerea unei religii unice ar reinstaura controlul mental asupra populatiei, mult mai ieftin si mai eficient decat cel militar si politienesc.

Flavienii au “demarat” procedura impunerii crestinismului, procesul fiind finalizat de Constantin.(Vezi Mesia lui Cezar – Conspirația romană care l-a inventat pe Isus)

In acest scop, l-au luat pe cronicarul iudeu get-beget Josephus si l-au botezat Flavius Josephus.

In paralel, sectele esoterice au fost eliminate brutal, deoarece reprezentantii lor cunosteau semnificatiile spirituale ale acestui sistem numit “viata” si nu puteau fi constransi fizic, nefiindu-le teama de moarte… gnosticii, esenienii, druizii, nestorienii, zamolxienii, mai tarziu catarii si samanii, si altii.

“Istoricitatea” lui Iisus e o minciuna, dealtfel “Iisus”, ca si multe alte personaje mitologice care au aceeasi semnificatie de “constiintza christica”, nu au existat niciunul (O altfel de Istorie a Religiilor)

Un studiu literar, stilistic, lexical, al bibliei, demonstreaza ca evangheliile au fost scrise, intr-un rastimp de vreo mie cinci sute de ani, de cel putin 600 de persoane! Nu prea avem unde sa “bagam” anii astia decat inainte de anul zero! (Cine a scris Biblia?)

In perioada dintre anul 100 si pana la consiliul de la Niceea, grupuri de “crestini” fanatici au actionat, sub protectia Romei si a patriarhilor, ca niste gasti de cartier, ucigand pe cei ce se opuneau “directiei politice”, distrugand si arzand toate referintzele despre Iisus de dinainte de anul zero, inclusiv prin distrugerea renumitei biblioteci alecsandriene.

Iar aceste lucruri incep sa devina evidente in urma unor cercetari oneste si nepartinice. Iisus nu a existat niciodată, afirmă un cercetător care a analizat 126 de texte istorice.

Singura semnalare istorica a lui Iisus, cea facuta de istoricul roman de origine evreiasca Flavius Josephus (37 – 100 d.Hr.) s-a dovedit a fi un fals, un insert realizat cateva sute de ani mai tarziu de catre niste calugari crestini contrariati de faptul ca marele cronicar al Imperiului Roman nu a mentionat absolut nimic despre viata lui Iisus, desi povesteste amanuntit istoria iudeilor chiar in vremea in care a “trait” acesta. (Josephus on Jesus).

Iar contradictiile din “genealogia” lui Iisus sunt, de fapt, chei…

Misterele Bibliei: Genealogia lui Isus – Secretele Zeilor.

Iar in evangheliile eseniene tot “Iisus” vorbeste in pilde “apostolilor”… doar ca secta gnostica eseniana a existat doar intre sec IV si sec I INAINTEA EREI NOASTRE! (Iisus Christos – O inviere profitabila).

“Imperiul Roman a fost o forță politică uriașă dar, în ciuda încercării nemiloase de a menține puterea, nu putea dăinui veșnic. A început să se fărâmițeze ca forță culturală, dar a descoperit ca un control al minții omenești este mult mai eficient decât un control asupra corpului. Creștinismul i-a dat Romei mecanismul de a instaura o putere politică fără egal, bazată pe mase de oameni simpli, nesofisticați, cărora li se oferea promisiunea unei vieți mai bune după moarte, dacă îndeplineau poruncile bisericii. După cum a spus papa Leon al X-lea, “ne-a folosit acest mit al lui Hristos”.

Fragment din cartea “Secretul lui Hiram”.

Si in final, pentru cei ce inteleg limba engleza,…
Bart Ehrman a sustinut un timp ca Iisus a existat, dar fiindca e un cercetator biblic onest, a facut studii mai aprofundate, si iata la ce concluzii a ajuns. (Historical accuracy of Jesus Christ DEBUNKED – Bart Ehrman)

2

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here