Acoperisul casei tale de vis.
Cum te pui la adapost la propriu si la figurat

16

Acoperisul casei tale de vis. Cum te pui la adapost la propriu si la figurat

Cu siguranta, toti avem visuri. Iar unul din ele este sa avem o casa. Fie ca ti-ai dorit o casa “pe pamant” sau un apartament la bloc, ai ceea ce se numeste “un acoperis deasupra capului”.

Daca acoperisul nu corespunde din toate punctele de vedere, degeaba are casa o structura de rezistenta “beton”, degeaba ai ales un design interior demn de orice revista de specialitate. Daca acoperisul casei este deficitar… nu va dura mult timp si tot restul casei se va transforma intr-o mare problema pentru tine.

Evident ca, pe langa alte functii, acoperisul reprezinta si mandria externa a cladirii. Daca ar fi sa facem o asociere cu gastronomia, am putea spune ca… acoperisul casei tale de vis este precum cireasa de pe tort.

Dar, slava domnului ca nu ma pasioneaza arta culinara. Am ales alta meserie de baza, ingineria. Si, sunt aici pentru tine, in calitate de inginer, pentru a-ti vinde cateva ponturi. Despre acoperisul casei tale de vis, acoperis care te poate costa mult mai putin decat crezi, care din punct de vedere al calitatii este mult superior fata de ce ai alege de pe piata de marfuri la care ai acces si care, te poate proteja… si la propriu si la figurat.

Poate ca de-abia iti construiesti casa si trebuie sa finalizezi acoperisul, sau poate ca in urma trecerii timpului, acoperisul care te-a servit atatia ani, are nevoie de o mana de ajutor. Cum ar trebui sa procedezi ca sa fie bine?

Poate ca esti managerul unei firme de constructii. Crezi ca pentru tine nu exista o casa de vis? Ba cum sa nu? Exista! Casa ta de vis este aceea care aduce multumire clientului tau, pe toate planurile. Este casa pe care o poti include cu mandrie in portofoliul tau. Este casa ce iti va aduce noi si noi clienti.

Nu te poti plange ca nu exista solutii tehnice variate astazi. Evident ca, ai de unde alege.

Personal, pentru casa am ales un Sistem Complet Acoperis Viking Pruszynski Koral 0,5mm.

De ce am ales tigla metalica Viking Pruszynski, in loc de tigla ceramica, sindrila bituminoasa sau tigla de beton? Pentru ca, din punctul meu de vedere, tigla metalica prezinta foarte multe avantaje:

• Timp de executie foarte scurt,
• Durata de viata indelungata,
• Modul de lucru usor,
• Nu se sparge la manipulare si montaj,
• Nu necesita cheltuieli mari de intretinere,
• Tigla metalica confera o rezistenta superioara datorita componentei sale din otel de calitate superioara,
• Pret de achizitie foarte bun si dupa cum stim, orice ban in plus conteaza.

Si totusi, acoperisul tau cel nou poate genera multe probleme daca nu ii acorzi o atentie deosebita… la propriu si la figurat.

Solutia pe care am gasit-o pentru toate aceste probleme este… Divizia de Acoperisuri.
Sub brandul Vindem-Ieftin.ro, Divizia de Acoperisuri este un concept unic pe piata tiglei metalice. Un concept ce a aparut din dorinta de a oferi clientilor cel mai bun pret in raport cu calitatea dorita si cele mai bune servicii.

Se spune ca timpul optim pentru a repara un acoperis este atunci cand soarele straluceste. Permite-mi sa parafrazez spunand: “Cu Vindem Ieftin – Divizia de acoperisuri, soarele va straluci tot timpul pe strada ta.” Pentru ca… Diviziei ii pasa de clienti si de economiile lor!

Cum te pui la adapost?

Deconstructia problemelor cu care te confrunti.

 

Am cazut deja de acord ca pot exista probleme. Te invit sa gasim impreuna antidotul, sau solutia. Deoarece, viata ne-a invatat ca… orice problema, are si o solutie.

Prefer sa structuram analiza noastra separat, pentru persoane fizice si persoane juridice. Iar la final o sa explic de ce am ales acest mod de abordare.

 

1 –Costul de achizitie al Sistemului complet (tigla, materiale auxiliare si sistemul pluvial)

Persoana fizica – De ce ai cumpara mai scump materialele aferente acoperisului tau, cand poti economisi? Bani pe care sa-i folosesti ulterior cu alte scopuri… fie ca mai achizitionezi ceva pentru casa, ce nu era inclus in bugetul initial, fie ca…. pur si simplu iti satisfaci o alta necesitate sau iti oferi o distractie de suma aferenta. Cum poti face aceste economii, fara sa faci rabat de la calitatea de care acoperisul tau are nevoie? Aceasta ar fi principala intrebare la care trebuie sa gasesti raspunsul.

Persoana juridica – Evident ca scopul tau nu se rezuma la a construi o casa singulara. Ca atare, economia pe care ai putea sa o faci este mult mai substantiala. Nu sunt eu in masura sa iti sugerez ce sa faci cu suma economisita. Insa, te intreb… De ce ai oferi clientilor acoperisuri de o calitate medie, la un pret de acoperis ridicat, cand… poti sa pui pe casa acestora un acoperis de o calitate mult superioara, la un pret mult mai scazut? Cu siguranta, in plus iti vei construi si un “capital” de relatii si recomandari. Esti om de afaceri astfel incat stii cate avantaje iti poate aduce o recomandare venita din partea unui client multumit.

Solutia: Alege din multitudinea de oferte pe care Divizia Acoperisuri ti le pune la dispozitie din cele existente pe piata constructiilor, varianta pret/calitate optima. De cinci ani, clientii economisesc 1000 lei/acoperis de calitate superioara, scutind uneori sume mult mai mari. In plus, ai sansa de a cumpara sistemul complet (tigla metalica, accesoriile si sistemul pluvial) dintr-un singur loc, economisind bani (totalul necesarului de material fiind mai mic decat in depozitele clasice) si timp. Marturie sunt cele 26560 comenzi livrate clientilor care au gandit exact ca mine. Nu este cazul sa decizi in functie de recomandarile diversilor meseriasi pe care-i cunosti. Experienta mare in domeniu, m-a convins de faptul ca meseriasii acestia, chiar si in cazul in care sunt bine intentionati (desi, deobicei am intalnit exact cazurile contrare), iti vor recomanda doar furnizorii pe care ei ii cunosc (deobicei furnizori mici, locali). Nu are nici unul relatii direct cu producatorii.

2 – Multitudinea de oferte existente pe piata

Persoana fizica: De ce ai pierde timp pretios pentru a face studii de piata, facandu-ti nervi si socoteli “astronomice” alegand oferta cea mai convenabila? Pentru ca dupa saptamani, sau luni de prospectari si alegeri, sa finalizezi in sfarsit acoperisul si… surpriza… la cateva zile dupa, sa gasesti o alta solutie tehnica, evident superioara fata de cea deja aleasa de tine si la un pret mult mai convenabil.

Persoana juridica: Este evident ca esti interesat de solutii care sa-ti aduca economii la proiect. Intr-un final, orice economie facuta se transforma in profit. Iar o afacere, daca nu are un management concentrat si asupra profitului… ajunge intr-un final sa aiba mari probleme. Unele finalizate cu faliment. O sa-mi spui ca nu iti faci griji deoarece ai de gand sa angajezi o armata de oameni care sa prospecteze piata pentru tine? Nu am sa te contrazic. Dar plusez cu o alta intrebare… asa ca intre ingineri: de ce nu ai atribui alte sarcini (la fel de importante intr-un santier de constructii) acelor salariati, in timp ce, altcineva munceste pentru tine sa-ti gaseasca pretul cel mai bun? Gratis.

Solutia: Specialistii de la Vindem Ieftin, Divizia de Acoperisuri, au adus laolalta toti marii producatori de tigla metalica… 14 la numar. Tu, clientul, ai posibilitatea de a alege si compara preturi dintr-o multitudine de oferte, in functie de cerintele si preferintele tale. Ai nu doar posibilitatea, dar si sansa extraordinara, de a apela la profesionisti ce-ti ofera cele mai bune servicii de consultanta in achizitii. Cu alte cuvinte, “angajatii” tai personali care lucreaza doar in interesul tau, fara ca tu sa ai costuri suplimentare. Unde ai mai auzit de idea de consiliere/consultanta in achizitii gratuita? Daca mai cunosti o sursa, anunta-ma si pe mine. Sunt foarte interesata, deoarece de peste 25 de ani, tot asta fac… evaluari de proiecte in constructii. In plus, poti cumpara totul dintr-un singur loc economisind astfel timp pretios, fara sa mai alergi prin depozitele clasice sau hypermarketuri. Avand consultant dedicat, castigi timp pentru ceea ce este cu adevarat important pentru tine. Sa fim sinceri… nu pare acesta un adevarat rai pentru un comparator?

3 – Transportul din zone diferite ale tarii

Persoana fizica: Cu siguranta ai mai facut cumparaturi pana la aceasta varsta. Cu siguranta stii ca transportul este un element important ce influenteaza costul final al constructiei tale. Este evident ca nu ne referim acum la o cumparatura simpla, gen… painea ta zilnica. Ci, avem de-a face cu achizitionarea unui sistem complet de acoperis. Ca atare, transportul nu este echivalentul unui bilet de autobuz local. De cele mai multe ori varianta optima cost/calitate trebuie adusa de la distante mari… unele chiar foarte mari.

Persoana juridica: Categoric, stii cat de greu este sa gasesti clienti noi si sa-i transformi pe cei vechi in clienti multumiti. Dupa ani de zile in care am facut mii de evaluari de proiecte pentru firme de constructii, categoric stiu cat de “carcotasi” sunt deobicei clientii. Fiecare are pretentia sa executi o lucrare super calitativa, la un pret super scazut. Iar tu ca firma de constructii, stii ca transportul este una din componentele cheltuielilor directe ale unui deviz de constructii, cheltuieli ce au o pondere majora in evaluarea unui proiect. Drept urmare, stiu si eu, si stii si tu, cate “dureri de cap” are managerul unei firme de constructii din acest punct de vedere.

Solutia: Divizia de Acoperisuri iti asigura livrarea la domiciliu, GRATUIT, oriunde in tara. Ei bine, daca esti persoana juridica… cum ar fi ca atunci cand iti prezinti oferta de pret pentru realizarea proiectului, sa acorzi facilitatea de transport gratuit celui ce doreste sa-si faca un acoperis nou, sau sa-si renoveze pe cel existent? Ai auzit bine… sa ii spui clientului ca transportul e gratuit, indiferent de distanta la care gasesti furnizorul sistemului complet de acoperis. Dar… sa nu crezi ca trebuie ca tu sa-ti diminuezi sumele alocate cheltuielilor indirecte sau a profitului. Nici gand! Pur si simplu, Divizia de Acoperisuri este aliatul tau de nadejde. Pentru ca, iti trimite marfa direct in curtea clientului. Gratuit. Si daca, TU esti persoana fizica ce trebuie sa-si construiasca sau sa-si renoveze acoperisul casei, cum ar fi sa “bati palma” cu o astfel de firma de constructii? Cu siguranta nu ai nevoie de detalii suplimentare in legatura cu acest aspect. Dar stiu ca… ai putea fi unul din cei 14876 CLIENTI MULTUMITI pe care Vindem Ieftin deja ii are.

4 – Riscul la achizitie, garantii si certificate de calitate

Persoana fizica: Sa fim sinceri. Suntem doar noi aici, tu si cu mine… si nu ne aude nimeni altcineva. De cate ori nu ai avut nevoie de diverse materiale de constructii si… le-ai cumparat fara ca cineva sa-ti dea vreun certificat de calitate? Fiind persoana fizica, sunt sigura ca… ori nu ti s-a spus ca era necesar, ori pur si simplu ti s-a dat de inteles ca nu ar exista asa ceva. Si, probabil ca nu aveau deoarece, “interesul” anumitor comercianti este sa iti vanda marfa cat mai ieftina, la o calitate indoielnica.

Persoana juridica: Tu deja stii ca nu ai cum sa pui materialele de constructie in opera daca nu le achizitionezi impreuna cu un certificate de calitate. Aceste certificate fac parte din cartea constructiei pe care trebuie s-o inmanezi beneficiarului dupa ce procesul verbal de punere in functiune finala este semnat si stampilat de toate partile. Asa ca, nu o sa pledez pentru importanta acestor certificate. Dar… in ceea ce privesc garantiile… stii cat de periculos este sa achizitionezi materiale de constructii fara garantie. La randul tau, acorzi la terminarea lucrarilor pentru acoperis, o garantie… de regula, valabila cativa ani. Evident ca, este extrem de important sa fii acoperit de garantia oferita de producator.

Solutia: Divizia de Acoperisuri iti livreaza sistemul complet de acoperis insotit atat de certificate de garantie cat si de cele de calitate. Stiai, insa, ca garantia poate fi de mai multe feluri? Ei bine, Vindem Ieftin iti acorda o garantie-dovada suplimentara. Fiecare client care a achizitionat material de constructii prin ei, filmeaza receptia transportului si monteaza un video in chip de recenzie a colaborarii. Riscul la achizitie este zero. Vindem-Ieftin, prin Divizia de Acoperisuri, isi asuma responsabilitatea si face totul pentru ca, in final, sa beneficiezi de o livrare perfecta si rapida. Garantia si siguranta livrarii marfii o reprezinta multitudinea de recenzii video filmate de clienti. Si, ce alta garantie sa mai dorim oare, inafara acestor marturii ale clientilor super multumiti?

5 – Procesul de debitare conform schitei

Persoana fizica: Inafara variantei in care esti, tu insuti, un expert montator de acoperisuri, stii foarte bine ca operatiunea de debitare nu o poti face singur, fara a avea cunostintele necesare si sculele aferente. In plus, trebuie sa ai si ceva economii puse deoparte in vederea angajarii unor persoane calificate pentru aceasta meserie sau a unei firme de constructii.

Persoana juridica: Nu este cazul sa iti explic procesul tehnologic al debitarii. Cu siguranta, face deja parte din activitatea angajatilor tai, care pot prelua aceste sarcini. Ei bine… nu ar fi mai bine sa ii folosesti la alte operatiuni necesare intr-un santier, iar tu sa… beneficiezi de aducerea la locul constructiei, sau al organizarii tale de santier, toate materialele, gata debitate conform schitei?

Solutie: Vindem Ieftin rezolva si aceasta problema. Fie ca alegi sisteme complete de acoperis din tigla metalica Bilka (model Gotic Grandemat sau model Iberic Mat), tigla metalica Wetterbest (model Plus Mat), acoperis tabla Viking Pruszynski (model Tabla Prefaltuita), fie ca alegi oricare alta varianta din vasta oferta, ce include inclusiv accesoriile si sistemul pluvial, vei primi absolut toate piesele debitate conform schitei.

6 – Greutati intampinate in procesul de aflare a starii comenzii

Persoana fizica si juridica: Poate ca ai observat deja, sau poate ca vei afla intr-un viitor apropiat ca, dupa ce ai batut palma cu un furnizor de marfa, astepti.. si astepti… si atat. Marfa nici gand sa apara. Uimit, suparat si neplacut surprins, pui mana pe telefon si suni. Si suni… dar nimeni nu-ti raspunde la celalalt capat al filului. Sau, suna zile intregi ocupat. Sau poate ca, iti incerci norocul trimitand inclusiv emailuri in care ceri lamuriri. Rezultatul? Astepti. Si astepti iar raspunsul nu mai vine. Si timpul tau pretios trece.

Solutia: In momentul in care te decizi sa contactezi specialistii de la Divizia de Acoperisuri, ti se aloca un consultant in achizitii, care te ghideaza pe tot parcursul derularii contractului, si dupa, daca este cazul. Ce garantii ai ca exact asa se va intampla? Ei bine, zecile sau poate sutele de recenzii video facute de clientii multumiti. Sunt oameni obisnuiti, nu actori profesionisti care pot disimula interpretand rolul vietii lor. Daca ai curiozitatea de a viziona doar cateva din aceste recenzii video, vei putea citi multumirea pe fetele lor. Si acest lucru se datoreaza celor nu mai putin de 18 consultanti care le-au stat si le stau continuu la dispozitie.

7 – Lantul de intermediari

Solutia: Ce nu am mentionat pana acum este faptul ca iti vorbesc avand doua “calitati”. Sunt in acelasi timp persoana fizica si fost owner de firma de constructii. Acesta este motivul pentru care am facut tot timpul paralela intre cele doua “pozitii”. Atunci cand vorbesti din experienta si nu doar din auzite, informatia pe care o transmiti este cu atat mai valoroasa pentru cel care are nevoie de ea. Ajungand la capitolul “lant de intermediari”, personal prefer intotdeauna sa achizitionez marfa ce se livreaza direct de la producator. In primul rand pentru ca este ambalata corespunzator si pentru ca ajunge in “curtea” mea in cele mai bune conditii. Acesta este un alt motiv major ce m-a determinat sa apelez cu atata incredere la Vindem Ieftin, nu doar in cazul acoperisului ci si pentru alte material de constructii. Nefiind stocata prin depozite si manipulata de mai multe ori, marfa nu doar ca este livrata la calitatea originala, dar si pretul final (costurile de manipulare, depozitare si transport fiind, altminteri, incluse in adaosul commercial aferent produsului) este foarte avantajos.

Conceptul “vindem ieftin” nu inseamna produse de slaba calitate. Ci inseamna ca pentru o calitate superioara, clientul plateste mult mai putin decat in conditii obisnuite. Secretul consta in livrarea direct de la producator a necesarului complet de material.

“Oricat de mica sau mare ar fi o cladire, acoperisul trainic la nevoie se cunoaste!”

~ Divizia de Acoperisuri

***
Note:
Sursa imagini si documentare: Divizia de Acoperisuri
Articolul a fost scris pentru competitia SuperBlog 2018, proba 22

2

16 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here