Sa Refuzam Asistenta Medicala? – partea 1

1

Sa Refuzam Asistenta Medicala? – partea 1

refuzam asistenta medicala

La intrebarea daca trebuie sau nu sa refuzam orice forma de asistenta medicala, materiala, se poate raspunde si afirmativ si negativ.

Stim ca lucram cu o Lege perfecta, care stie la randul ei cum sa vindece orice afectiune, oricat de serioasa ar parea sa fie.

Pe de alta parte, nu toti oamenii au aceeasi profunda constiinta.

Afirmand aceasta nu ne retragem de pe pozitia noastra care sustine ca toate afectiunile pot fi vindecate prin actiune mentala.

Este greu pentru unii, dupa o viata intreaga, in care s-au bazat pe mijloace materiale, sa se lanseze deodata pe culmile intelegerii.

In multe cazuri, viziunea spirituala este o chestiune de dezvoltare.

Este mai rar vorba de o chestiune de revelatie spontana.

Acela care a inteles perfect actiunea infailibila a Legii  Divine, e capabil sa exercite asupra bolnavului o atitudine sanatoasa, rezonabila.

Iisus nu a folosit la vindecare totdeauna aceeasi metoda, desi s-a servit totdeauna de acelasi principiu.

EL ii privea pe oameni la nivelul de evolutie la care se gaseau.

In unele cazuri, EL pronunta cuvantul si ei se vindecau.

In alte cazuri, EL atingea bolnavul si uneori se folosea de mijloace materiale, cum a procedat cu orbul caruia i-a uns ochii cu tina.

EL stia ca nu exista, de fapt, nici un dar deosebit de vindecare in tina, dar mai stia ca omul acela avea nevoie de sprijinul unei actiuni materiale, pe care nu a ezitat sa o foloseasca.

Trebuie tinut seama ca oamenii se afla la o mare varietate de niveluri mentale, pentru ca ei sunt diferiti in perceptia lor spirituala si-n acelasi timp si-n capacitatea lor de a primi vindecarea.

Totodata, ne amintim ca, de fapt, ne folosim de o lege perfecta, care poate actiona fara gres, mai ales in cazul cand nivelul de acceptare este superior.

Nu putem fi de acord cu aceia care refuza sa trateze o persoana dupa ce aceasta a consultat un medic sau s-a folosit de vreo forma materiala de tratament.

Practicianul ar trebui sa-si aminteasca ca el poseda o constiinta superioara, in timp ce persoana tratata s-ar putea sa aiba tendinte subiec-tive de teama, de care sa nu fie constient, dar care se unesc si-l imping sa se mai bizuie, in parte, inca, pe mijloace materiale.

Orice poate ajuta pacientului sa fie receptiv la ideea de sanatate, este de folos in tratament, si practicianul stie ca lucrarea sa este in intregime indeplinita de Minte.

Cand am acceptat existenta unui Principiu de vindecare universal, trebuie sa fim de acord cu faptul ca ori de cate ori medicul obtine rezultate de vindecare, aceasta inseamna ca s-a realizat un contact cu acest Principiu si ca vindecarile nu se datoresc actiunii directe a medicatiei.

Atunci cand isus i-a permis femeii sa-i atinga roba sau cand a folosit tina pentru a intari credinta orbului, pare rezonabil si pentru noi sa permitem pacientului sa ia contact cu principiul vindecarii prin mijloace materiale, daca un astfel de suport ii intareste credinta.

Respingem atitudinile extreme, atat din partea medicului care nu accepta tratamentul spiritual, cat si din partea practicianului care interzice folosirea medicamentelor.

Ambele atitudini sunt inguste si intolerante.

De vreme ce exista doar un singur Principiu de vindecare in Univers, rezulta ca tratamentul fizic si spiritual sunt extreme opuse ale aceluiasi lucru.

Prin cooperarea inteligenta cu Legea Mintii, s-au obtinut vindecari complete si permanente in maladii serioase ca: artrita, paralizie, cancer, hipertensiune arteriala, afectiuni cardiace, anemie, ulcer, epuizare nervoasa, diabet etc.

Vindecarile s-au realizat totdeauna prin intermediul unui practician, barbat sau femeie, care a reusit sa-si insuseasca o intelegere clara a inflexibilitatii acestei Legi si care a realizat acea siguranta interioara senina, privind faptul ca aceasta Lege a Mintii poate fi pusa in actiune de oricine care se preocupa de dezvoltarea proprie, in cunoasterea spirituala, in asa masura incat ajunge sa poata dirija acest flux de energie universala, numit gandire, in directia vindecarilor.

 

(Continuare – Capitolul 7 – partea 2)

 

MINTEA TE POATE VINDECA – FREDERICK W. BAILES – ed.1978

Traducere din limba engleza

shanti spirit simbol 2Daca doresti sa primesti toate articolele si traducerile noastre, direct in inbox-ul tau, fara sa te mai straduiesti sa le cauti… te invitam sa te ABONEZI la noutati.

 

2

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here