Sa Refuzam Asistenta Medicala? – partea 2

1

Sa Refuzam Asistenta Medicala? – partea 2

asistenta medicala 2

Doua extreme trebuiesc evitate: infumurarea si subestimarea, ambele fiind dovada ca mintea respectivului este concentrata asupra sa, in loc sa fie indreptata spre Marea Minte creatoare.

Practicianul trebuie sa spuna: “aceasta este Marea Lege a Mintii care vindeca”, si nu: “eu sunt un mare vindecator”.

El trebuie sa aiba incredere deplina in capacitatea sa de vindecare, dar aceasta credinta trebuie sa se sprijine totdeauna si total pe Mintea Divina si nu pe intelectul sau.

La cealalta extrema este practicianul care nu se increde in sine si se subestimeaza, spunandu-si:

  • “am o vointa slaba”
  • “o slaba educatie”,
  • “nu am posibilitatea”,
  • “nu posed vocabular adecvat”,
  • “mi se pare inutil sa cred ca as putea ajuta pe altii sau pe mine insumi”.

Unii dintre practicienii cu mari succese in domeniul vindecarii, se dovedesc a fi oameni simpli, linistiti, fara sa posede grade academice.

Ei au in schimb, o incredere de nezdruncinat in aceasta Lege a Mintii, care vindeca.

Ei au incetat de a se mai considera neansemnati sau lipsiti de educatie si s-au vazut ca sunt posesori ai Mintii Divine, una cu aceasta Minte universala, care face totul sa pulseze de viata.

Oricine, dupa ce a citit lucrarea de fata, isi da seama ca are acces la imensul ocean de inteligenta care ii poate conferi dreptul de a vindeca.

Legea nu are favoriti, toti sunt egali.

Credinta nu este incredere oarba.

Adevarata credinta presupune doua lucruri: se bazeaza pe o intelegere inteligenta si clara a Principiului vindecarii, plus o siguranta interioara, calma, in ceea ce priveste Puterea de vindecare.

Atat timp cat cunoasterea si increderea in aceasta putere sunt mai mari decat propria-i teama fata de boala cu care este confruntat, el poate vindeca.

Atunci cand teama de boala intrece propria-i siguranta in Putere, el nu poate vindeca. Aceste conditii sunt fundamentale in procesul de vindecare.

Cele mai bune rezultate se obtin atunci cand recunoastem minunata Inteligenta a Mintii si ne ridicam pe o treapta superioara in recunoasterea ca acest MESTER CONS-TRUCTOR – MINTEA lucreaza sub dirijarea Spiritului.

Concepem Spiritul ca fiind Unicul Principiu Atotstiutor din intregul univers, Mintea insasi nefiind constienta de sine. “Spiritul este Prima Cauza, este existent in sine si are toata viata cuprinsa in sine”.

El are capacitatea de a voi, de a alege si de a dirija.

Mintea are capacitatea de a se supune dirijarii in activitatea specifica, dar nu poseda capacitatea de a voi sau de a alege.

Actul original si de inceput, apartine totdeauna Spirirului; acesta este preluat si prelucrat in forma de catre Minte, care este Subiectivul Universal.

Ne bazam complet pe Infinita Inteligenta a Mintii si pe capacitatea de a executa orice avem de facut, dar trebuie sa recunoastem ca este schimbatoare in actiunea ei, creand constuctiv sau distrugand, conform alegerii facute in gandirea noastra constienta.

Pe de alta parte, recunoastem ca spiritul este neschimbator.

Eternul – Eu sunt salasluind totdeauna in Perfectiune.

Spiritul este acela dupa care ne formam gandulul.

Spiritul se vede pe sine reflectat in univers, neschimbat si neschimbator.

Cand spunem ca imperfectiunea nu a fost in realitate niciodata in trup, ne ridicam la punctul de vedere al Spiritului si afirmand ceea ce vede totdeauna Spiritul, adica perfectiunea externa a omului.

Aceasta o aducem noi la cunostiinta Mintii si cerem sa o realizeze, perfectiune vazuta de Spirit, pe care o putem vedea si noi, atunci cand ne-am curatat de imagini false.

Astfel, cand facem tratament spiritual sau mental, observam o stergere a falsului tablou si aceasta pentru ca nu se manifesta decat ceea ce vede Spiritul.

Vindecarea spirituala are caracter permanent, pe cand simpla vindecare mentala ar putea sa fie sau nu permanenta.

Ceea ce s-a vindecat prin tratament spiritual nu mai revine – nu mai poate reveni, deoarece a disparut in eterna contemplare a Spiritului:

“nu-mi voi mai aduce aminte de pacatele si faradelegile lor”.

Forta spirituala a gandului are putere asupra oricarui lucru.

Are putere asupra oricarei rezistente aparente. |n ignoranta noastra socotim orele coplesitoare si cedam lor cu teama.

Dar insusindu-ne conceptia despre Spirit, cunoastem acum ca adevarul pe care il spunem este cu mult superior oricarei conditii.

Nici un tablou urat nu este destul de mare sau de ingrozitor ca sa poata opune rezistenta, deoarece este un tablou fals, nereal si Spiritul vede numai perfectiunea, acolo unde ignoranta vede numai uratenie.

Trebuie sa recunoastem ca aceasta esenta pura a Spiritului se afla in noi, stergand orice nu-i seamana pentru ca “nu prin constrangere (forta fizica umana), nici prin putere (forta mentala o omului), ci prin Spiritul Meu “zice Domnul”.

Traim intr-un univers spiritual, o prezenta vie.

In ceea ce priveste corpul, trebuie sa tinem minte cele de mai sus, stiind ca corpul este corp spiritual, in care salasluieste Spiritul.

Corpul este, deci, o prezenta vie.

Daca privim lucrurile astfel, suntem capabili sa respingem orice senzatie ce aduce un mesaj de deprimare, deoarece putem afirma ca nu poate fi nimic altceva decat prezenta Spiritului, acolo unde altceva ar incerca sa-si impuna prezenta.

 

(Continuare – Capitolul 7 – partea 3)

(Anterior – Capitolul 7 – partea 1)

 

MINTEA TE POATE VINDECA – FREDERICK W. BAILES – ed.1978

Traducere din limba engleza

shanti spirit simbol 2Daca doresti sa primesti toate articolele si traducerile noastre, direct in inbox-ul tau, fara sa te mai straduiesti sa le cauti… te invitam sa te ABONEZI la noutati.

 

2

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here