Sa Refuzam Asistenta Medicala? – partea 3

1

Sa Refuzam Asistenta Medicala? – partea 3

asistenta medicala 3

Uneori suntem prea aproape de propria suferinta, spre a mai putea sa ne tratam cu succes.

Desi stim ca avem la dispozitie o Lege perfecta, care lucreaza in favoarea noastra, suferinta ar putea fi atat de mare, incat sa tulbure foarte mult starea noastra de constiinta.

In asemenea cazuri, un mic ajutor material, care sa lumineze suferinta, ar putea fi de folos, in sensul ca suferindul se poate detasa suficient, astfel ca sa realizeze o liniste mentala necesara succesului si reusitei tratamentului.

Trebuie sa incercam sa ne amintim ca suntem mostenitorii memoriei speciei, din moment ce exista o Minte Unica.

Toate experientele speciei sunt depozitate in aceasta Minte Unica, deci nimic nu este pierdut. Specia a avut multe incercari de durere si boala.

Treptat, durerea s-a asociat cu teama, in constiinta speciei, durerea fiind premergatoare mortii.

Prin urmare, durerea si suferinta sunt capabile sa ne scuture violent, facandu-ne dificile incercarile de a invinge teama.

Pe masura ce individul dezvolta aceasta noua atitudine fata de boala, el invata cum sa procedeze cu tot felul de dificultati.

Treptat, pe masura ce constiinta lui se limpezeste si viziunea lui spirituala se intareste, descopera ca stapaneste tot mai bine starile de indispozitie, de teama etc.

Nu trebuie sa ne descurajam la inceput, daca nu ne ridicam pe culmi inalte.

Multi fac progrese rapide din primele zile sau saptamani, dar uneori sunt si unele dificultati in ajustarea gandului la aceste noi conceptii.

Putem sa ne incurajam, daca ne gandim ca progresul este de obicei mult mai rapid decat pare.

Mintea Subiectiva este foarte educabila si procesul de reeducare se desfasoara incontinuu.

Un singur gand este suficient sa schimbe viata.

O idee limpede, clara, urmarita cu tenacitate, este de-ajuns pentru a ne face sau reface conditia fizica; prin urmare, ar trebui sa ne mentinem cu tarie pe aceasta noua credinta, pentru ca, asa dupa cum ziua urmeaza noptii, vom dezvolta cunoasterea care ne da posibilitatea de a deveni stapani ai propri-ilor noastre ganduri, in loc de a ne complace in situatia de sclavi.

Odata gandirea vindecata, ii va urma corpul, sanatatea fiind o stare atat fizica, cat si mentala.

Multi folosesc credinta in forta de actiune a Legii Mintii, cu scopul de a scapa din situatii periculoase.

Legea Mintii opereaza atat de neutru, incat, ori de cate ori este constient pusa-n actiune, vizeaza marea sa putere creatoare, in directia aleasa de noi: astfel, nu este de mirare ca se obtin rezultate bune chiar in asemenea cazuri.

Trebuie spus ca persoana care procedeaza astfel, pierde mult, deoarece ea obtine darul, fara sa ajunga sa-l cunoasca pe donator.

Ea nu poate ajunge niciodata la acea relatie incantatoare, ce se numeste:

“A CUNOASTE PE DUMNEZEU”.

Ea stie multe despre Dumnezeu, dar Divinitatea impersonala devine personala, pentru acela care isi expune intreaga fiinta acestei cultivari spirituale a prezentei Divine.

Este adevarat ca in virtutea acestei credinte, se pot obtine uneori si bunuri materiale, dar acest contact ocazional cu Spiritul, duce la o realizare mai slaba si la o lipsa mai accentuata de satisfactii.

Iisus a demonstrat aceasta intr-una din invataturile Sale.

Era inconjurat de o multime care vroia sa stie daca putea folosi aceasta Lege pentru a obtine hrana, imbracaminte, adapost.

El i-a asigurat ca acest lucru este foarte posibil si le-a explicat ca totusi, viata superioara si deplina este atunci cand traiesti in cultivarea constienta a vietii Spiritului.

El a incheiat amintindu-le ca daca vor cauta mai intai Imparatia lui Dumnezeu si Dreptatea Lui, toate celelalte lucruri vor veni automat.

 

(Continuare – Capitolul 7 – partea 4)

(Anterior – Capitolul 7 – partea 2)

 

MINTEA TE POATE VINDECA – FREDERICK W. BAILES – ed.1978

Traducere din limba engleza

2

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here