[Audio] Cum sa meditam Ghid practic pentru atingerea echilibrului interior

0
Bine te-am regasit, Drag Calator printre Misterele Vietii! Dam startul rubricii “Lectura pentru o Viata mai buna” cu un fragment extras din cartea Cum sa meditam Ghid practic pentru atingerea echilibrului interior.
Carte scrisa de Kathleen McDonald, tradusa de Ines Simionescu si publicata in Colectia ALTER de @EdituraHerald. Editura ce… ne bucura mintile si inimile cu carti de o valoare inestimabila. De atatia ani.
Cum sa meditam
CLICK pe carte pentru detalii [Cum sa meditam]
Nascuta in 1952 in California, autoarea face la 21 de ani primele cursuri de meditatie budista in India si primeste, un an mai tarziu, ordinul de calugarita budista tibetana. Isi continua studiile si, in acelasi timp, preda in Kathmandu – Nepal, Anglia, Franta, Australia si Spania pana in anul 2000. Moment in care, decide sa predea in toata lumea.
Cu speranta ca aceasta micuta introducere sa te convinga de valoarea fragmentului pe care, prin curtoazia Editurii Herald, il gazduim astazi… sa trecem la lectura saptamanala.

“Meditația asupra lui Buddha

Buddha este un cuvânt sanscrit care înseamnă „pe deplin treaz”. Nu se referă numai la Shakyamuni sau Gautama, întemeietorul învățăturilor care au ajuns să fie cunoscute sub numele de budism, ci la orice persoană care atinge iluminarea. Există nenumărate ființe iluminate – ființe care și-au transformat complet mintea, au eliminat orice energie negativă și au devenit întregi, perfecte. Nu sunt limitate la un corp fizic trecător ca noi, ci s-au eliberat de moarte și renaștere. Pot rămâne într-o stare de conștiință pură sau să apară sub diferite forme – un apus, o muzică, un cerșetor, un învățător – pentru a-și comunica înțelepciunea și iubirea pentru ființele obișnuite. Sunt chiar esența compasiunii și a înțelepciunii, iar energia lor este tot ceea ce ne înconjoară, tot timpul.

Orice ființă vie, în virtutea faptului că are o minte, este capabilă să devină buddha. Natura fundamentală a minții este pură, clară și lipsită de norii concepțiilor și emoțiilor destabilizatoare care acum o ascund. Atât timp cât ne identificăm cu stările de spirit confuze, crezând că „eu sunt o persoană furioasă; sunt deprimat(ă); am atât de multe probleme”, nici măcar nu ne acordăm șansa de a ne schimba.”

“Cum sa meditam – Ghid practic pentru atingerea echilibrului interior” de Kathleen McDonald

Explicarea mantrei lui Buddha,

tadyatha om muni muni maha muniye svaha

(pronunțată ta-ya-ta om mu-ni mu-ni ma-ha mu-ni-ye so-ha). 

 

Tadyatha – Așadar,

Om – Starea iluminată; calitățile pozitive ale corpurilor, ale vorbirii și ale minților tuturor buddha.

Muni – Control asupra renașterilor nefericite și asupra ignoranței cramponării de sine.

Muni – Control asupra suferințelor existenței ciclice și a atitudinii de prețuire de sine.

Maha muniye – Control sporit asupra suferințelor iluziilor subtile și a gândirii dualiste.

Svaha – Fie ca mintea mea să primească, să absoarbă și să păstreze binecuvântările mantrei și fie ca ele să prindă rădăcini în mintea mea.

 

Cum sa meditam – Ghid practic pentru atingerea echilibrului interior” de Kathleen McDonald

Ghid-Cum sa meditam
CLICK pe carte pentru detalii

 

Vezi si categoria Meditatii Ghidate
2

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here