Bazele vieții spirituale

0

Când ne uităm la viețile noastre și la lume, următoarele fapte devin evidente:

 1. Viața este plină de suferință. Fie că ești mare sau mic, tânăr sau bătrân, bogat sau sărac, nu poți scăpa de suferință.
 2. Nu poți controla toate aspectele vieții tale. Ai un control limitat asupra a ceea ce se întâmplă în interiorul și în afara ta.
 3. Nu poți înțelege pe deplin adevărurile vieții. Viziunea noastră nu merge atât de departe, dincolo de care totul este întunecat.
 4. Cu toate acestea, în retrospectivă, viața este în mare măsură rezultatul acțiunilor și alegerilor individuale, ale căror consecințe nu le putem anticipa.
 5. Suntem o combinație de opuși și trăim într-o lume contrară.
 6. Într-o lume plină de ispite, distragere și concurență, este întotdeauna dificil să justifici virtutea vieții virtuoase. Se pare că lumea favorizează în mare măsură pe cei care nu respectă virtutea și onestitatea.
 7. Lumea nu pare să asculte de Dumnezeu și Dumnezeu nu pare să acorde prea multă atenție problemelor noastre.

În același timp, nu putem ignora puterile și abilitățile limitate pe care le avem, cum ar fi:

 1. Cu efort și perseverență ne putem îmbunătăți.
 2. Avem inteligența pentru a discerne cele mai bune și ideale oportunități pentru noi.
 3. Avem libertatea de a alege diverse alternative de viață.
 4. Cu accent și hotărâre, putem învăța și să ne dezvoltăm în direcția idealurilor și aspirațiilor noastre.
 5. Putem controla instinctul nostru de bază și natura inferioară.

În aceste circumstanțe, care sunt remediile pe care le avem la dispoziție pentru a ne trăi viețile și pentru a ne asigura cele mai bune lucruri pe care le poate oferi viața? La această întrebare nu este ușor de răspuns, deoarece răspunsul depinde de ceea ce se așteaptă de la viață și de la sine. Cu toate acestea, în analiză ultimă, oamenii se ocupă de următoarele:

 1. O sănătate bună
 2. Bogăție și confort
 3. Securitate și stabilitate
 4. Pace și fericire
 5. Împlinirea relațiilor
 6. Oportunități de creștere și prosperare.

Putem numi aceste obiective ideale, pe care majoritatea oamenilor aspiră să le atingă. Când oamenii trăiesc în medii și culturi care nu susțin aceste scopuri sau nu promovează valorile care le conduc sau le păstrează, ei devin nemulțumiți de viața și împrejurările lor. Astăzi, lumea este atât de structurată încât pare să favorizeze câteva grupuri în detrimentul altora. Inegalitățile lumii noastre au potențialul de a crea conflicte amare între comunități și națiuni pentru resursele limitate ale pământului. În timp ce am avansat tehnologic, suntem încă primitivi spiritual, pentru că un număr mare de oameni sunt reticenți în a-și depăși lăcomia și interesul propriu.

Prin urmare, cred că scopul nostru principal ar trebui să fie acela de a asigura acele idei menționate mai înainte, în timp ce ne dezvoltăm mental și spiritual, depășind natura noastră inferioară. Va fi posibil atunci când cultivăm înțelepciunea și natura superioară pentru care cred că următoarele aspecte sunt vitale:

 1. O conștientizare mai profundă
 2. Gândire corectă
 3. Conduită corectă
 4. Dragoste și compasiune
 5. Înțelegere și toleranță
 6. Respectul vieții
 7. Iertare
 8. Moderare
 9. Echilibru
 10. Reținere.

Autor: Jayaram V

          

detalii despre cărți, cu click pe poză

shanti spirit simbol 2

2

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here