Beneficiile exersării fără încălțăminte

0

Contrar a ceea ce cred mulți oameni, mersul pe jos cu picioarele goale ne aduce multe beneficii. Într-adevăr, datorită acestui simplu gest putem lucra toți mușchii piciorului.

Atunci când punem picioarele în contact direct cu pământul, acestea beneficiază imediat de o multitudine de beneficii pentru sănătate, atât pentru corp cât și pentru minte. După cum știm, există multe terminații nervoase în talpa picioarelor noastre care corespund diferitelor organe din corp. Când vin în contact cu pământul, ajutăm organismul să se regleze, să elimine stresul sau anxietatea.

Iată câteva beneficii ale mersului fără încălțăminte, pentru a te convinge că merită să încerci:

  1. Ajută la întărirea mușchilor piciorului și a gleznei, permițând corpului să se integreze mai bine și să corecteze dezechilibrul mișcărilor.
  2. Mersul pe jos sau alergarea fără încălțăminte dezvoltă mai multă forță în mușchii picioarelor și șoldurilor. Aceasta înseamnă o îmbunătățire a tehnicii de mers, cu mai multă agilitate și echilibru. Nu întâmplător sportivii își termină exercițiile de rutină desculți prin iarbă.
  3. Elasticitatea articulațiilor se înbunățățește atunci când sunt solicitate fără pantofi.
  4. Specialiștii au descoperit că cei care aleargă fără încălțăminte pășesc pe partea din față a tălpii, ceea ce generează un impact minor asupra întregului corp și reduce leziunile. Dimpotrivă, atunci când alergi încălțat, piciorul cade în mod obișnuit pe călcâie, ceea ce generează un impact puternic și predispune la rănirea cauzată de impact.
  5. Fiind desculț crește gradul de conștientizare a corpului la nivelul integrării, permițându-i să lucreze la subtilitățile tactile.

Ești sau vei merge la mare? Profită și fă plimbări lungi pe mal, dimineața sau spre apus.

Pentru orele fierbinți ale amiezii, îți recomandăm să stai sub o umbrelă și să te relaxazi cu căteva cărți adecvate momentului.

 AICI ,Câteva cărți de luat la plajă, recomandate de Cărturești, pe Rafturi Alese.

 

 

 

shanti spirit simbol 2

shanti spirit simbol 2

 

2

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here