Cazuri de Vindecare – partea 1

1

Cazuri de Vindecare – partea 1

cazuri de vindecare 1

Este stiut ca, prin ele insele, cuvintele nu contin nici o putere magica.

Ele sunt valabile numai ca ghid al gandului, in timpul tratamentului mental si spiritual.

Gandul este acela care vindeca.

Simpla repetare a cuvintelor nu are nici o valoare, daca nu intarim aceste cuvinte cu gandul adecvat.

Cuvintele in sine pot fi diferite, nefiind necesara o anumita formula magica, pentru ca gandul este acela care le sustine si le da putere.

In unele vindecari complete, calea folosita a fost inlaturarea, de la inceputul tratamentului, a cauzei ce a dat nastere afectiunii.

Astfel, in cazul unei eczeme rebele, ce nu a putut fi vindecata prin nici unul din mijloacele si metodele cunoscute (ape termale, alifii si alte medicamente), a fost necesar ca pacienta sa inteleaga ca starile de animozitate, de amaraciune, profund implantate in constiinta, cauzate de frictiunile dintre ea si o ruda apropiata, stateau la baza afectiunii sale.

Vindecarea s-a produs dupa ce ea a reusit sa elimine aceste stari de iritare si amaraciune, intelegand profund semnificatia din rugaciune:

“SI IARTA NOUA GRESELILE NOASTRE, PRECUM SI NOI IERTAM GRESITILOR NOSTRI.”.

Aceasta rugaciune nu este pentru iertarea eterna a unui pacat teoretic, ci se refera la un principiu fundamental si anume: orice ranchiuna  pastrata in inima, in mod automat inchide manifestarea perfectiunii spirituale.

Prin urmare, succesul in cazul aratat a fost obtinut in momentul in care pacienta a reusit sa se plaseze pe pozitia Spiritului, care nu condamna pe nimeni.

Iata forma de exprimare folosita de pacienta, redata aici pentru eventualitatea folosirii ei de catre ghid:

“Eu, Mary H., sunt inconjurata acum de Mintea Subiectiva Universala. Verisoara mea este, de asemenea, inconjurata de aceasta Minte. Amandoua gandim in Ea si cu Ea in acest moment. Nu pot exista doua curente de gandire ostila in aceasta Minte Unica. Eu pronunt acest cuvant, care este Legea in interiorul starii mele mentale, adica in Minte nu exista decat o conditie de liniste; deci, atat eu cat si verisoara mea ne aflam in totala pace in aceasta Minte. Ma iert pe mine, precum si pe ea, pentru orbirea noastra, ce a provocat o perturbare ce nu exista acolo. Elimin total, sterg si dizolv orice sentiment de jignire, toata supararea, toata iritarea. Nu exista nimic nicaieri, care sa aiba puterea de a ma irita, pentru ca ma aflu in calmul etern al Spiritului. Sunt intruparea Spiritului, care emana pace, armonie, perfectiune. O imbratisez pe Jane si o invalui cu cea mai profunda si mai calda iubire. Invalui pe toti cu aceeasi iubire Divina inspirata. Ma pronunt pentru inlaturarea completa a oricarui sentiment de iritare in lumea mea si emit pacea mea, care sa invaluie orice vine in contact cu mine. Corpul meu este substanta spirituala si nu poate fi ingradit de nimic care sa-l enerveze. Pielea mea este si ea un loc de salasluire a Spiritului si nu cunoaste decat pacea, finetea si netezimea. Acum indrept Legea Mintii sa manifeste starile mele mentale in corpul meu, in pielea mea, acea perfectiune spirituala care tine totdeauna de prezenta Spiritului. Acum, in mod constient, predau acest corp lucrarii perfecte a Legii Perfecte, in acord cu acest cuvant al meu de perfectiune. Ma bucur de perfecta ei implinire, pentru ca stiu ca ea se produce chiar in clipa de fata.”.

 

Aceasta formula a fost repetata de 3 ori pe zi , dupa 15 minute de citit si meditat lucruri spirituale. In cateva saptamani, eczema a disparut complet si nu a mai reaparut.

Cand IISUS vorbea multimii despre faptul ca ei aduceau daruri la templu si isi aminteau ca nutreau sentimente ostile intre ei si altii, atunci ar fi fost mai bine sa lase lucrurile acolo si sa se impace cu semenii, apoi sa vina si sa-si formuleze cererile.

Prin aceasta, EL le arata Legea Spirituala fundamentala.

Nu este nevoie neaparat sa iei contact cu semenul si sa te impaci cu el.

Este bine cand se poate, principalul este sa te impaci cu el in constiinta ta.

Sterge amaraciunea de partea ta si-n starile tale mentale.

Acest lucru nu inseamna ca Dumnezeu te priveste si zice:

“foarte bine, acum te vei vindeca”,

ci pentru ca ne restabileste mental cu armonia universala, care este singura stare a mintii in care perfectiunea spirituala se poate manifesta.

Nu putem manifesta o stare fizica pozitiva, intretinand o stare mentala opusa.

Mentalul si fizicul trebuie aduse la starea de armonie si intelegere desavarsita.

Un alt caz de vindecare al unei sinuzite rebele, ce avea drept cauza un complex de persecutie, nu a fost posibil decat atunci cand pacientul s-a convins ca, de fapt, jignirile si persecutiile a caror tinta se socotea, nu erau in realitate fondate.

Sa ne dam seama daca cineva ar dori sa ne jigneasca, ca aceasta nu are efect decat daca noi acceptam jignirea, caci nu este in puterea celuilalt sa o impuna.

Aceasta se produce numai daca ne lasam afectati.

Fara indoiala, ca-n fiecare zi, una din cunostintele noastre nu ne agreaza si spune ceva neplacut despre noi.

Daca nu-i dam ascultare, atunci nici jignirea nu ne produce nici un rau, ceea ce dovedeste ca gandurile sau cuvintele altora, in ele insele, nu au nici o putere asupra fericirii noastre.

De fapt, noi singuri avem puterea de a ne rani sufletul, prin reactia mentala proprie la lucrurile spuse sau facute.

N-ar fi deci preferabil sa adoptam aceasta atitudine?

Daca intr-adevar are intentia sa ma jigneasca, refuz sa o accept, iar daca nu a avut de gand sa ma jigneasca, de ce sa o iau drept jignire?

|n primul rand, trebuie sa fim sinceri cu noi insine, adica sa ne eliberam de gandirea limitata, caci totdeauna gandul este cel care ne impune restrictii.

Mai tarziu, apare manifestarea fizica a gandului respectiv.

Prin urmare, pentru a curata fizicul, trebuie sa facem o curatenie mentala si spirituala.

O impresie penibila din trecut, repetata, care a starnit atunci o reactie emotiva puternica, de exemplu, vederea unui infirm purtat in scaunul cu rotile, ramane imprimata in subconstient, desi cu trecerea anilor, pare ca s-a sters din amintire.

De fapt, nu uitam niciodata ceva ce am vazut sau auzit.

Toate impresiile sunt impinse in afara de catre mintea obiectiva, de catre alte impresii sau imagini si apoi sunt depozitate in vastele profunzimi ale mintii subiective.

 

(Continuare – Capitolul 9 – partea 2)

MINTEA TE POATE VINDECA – FREDERICK W. BAILES – ed.1978

Traducere din limba engleza

2

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here