Cazuri de Vindecare – partea 2
Sunt cazuri in care amprenta dominanta a modelului de gandire subiectiva, declanseaza actiunea Legii Mintii, producand in final perturbatii serioase, corespunzatoare impresiilor aparent uitate.
Pentru tratarea mentala a unor astfel de cazuri, trebuie cautate si stabilite cu precizie, din trecutul pacientilor, cauzele reale ce au provocat afectiunile actuale.
Tratamentul propriu-zis consta in refuzul de a accepta falsa realitate a bolii si de a sterge si desfiinta complet gandul-forma ce provoaca boala.
Intrucat gandul-forma, in astfel de cazuri, lucreaza fara a fi constient, se impune ca, in mod definitiv si constient, sa se prezinte Mintii modelul opus al tabloului… adica acela de sanatate perfecta a infirmului, a carui aparitie a produs impresia penibila, inregistrata de pacient si urmarile de mai tarziu ale acesteia.
Atat pacientul tratat, cat si infirmul din trecut, trebuie sa fie reprezentati mental de catre pacient, ca posedand o sanatate perfecta.
Slabiciunea, in orice parte a corpului, este numai o iluzie a simturilor, iar Legea Spiritului, a Vietii in IISUS ne-a eliberat de Legea aparenta a pacatului si mortii.
Starile de teama se tin agatate cu tenacitate de om.
Uneori, este necesar pentru un pacient, un oarecare timp pentru a inlatura cu desavarsire aceste situatii.
Unii se intreaba de ce aceasta nu s-ar produce instantaneu?
Raspunsul este ca s-ar putea intampla si asa, daca constiinta ar putea fi intotdeauna perfecta.
Mintea lucreaza oricum, iar pentru persoana care are nevoie sa-si schimbe obiceiurile mentale de o viata, ar trebui sa fie incurajata sa faca aceasta si sa nu i se afirme categoric ca Divinitatea poate actiona pe loc.
Astfel risca sa renunte la tratament, pentru ca vindecarea nu se produce pe loc.
Este important sa se evite discutiile cu privire la starile morbide si maladii sau persoanele care le genereaza, demonstrand prin aceasta ca sunt mental infectate, emanand ganduri poluante ce ingreuneaza curatenia mentala.
In sens contrar, exista persoane a caror prezenta are efect vindecator.
Acestia sunt cei care cauta cu persistenta sa vada perfectiunea Spiritului in orice, si-n oricine, chiar si-n aceia pe care lumea ii numeste infirmi sau bolnavi.
Trebuie sa practicam convingerea intima in propria noastra constiinta ca nu exista nici un motiv de enervare.
Aparenta exterioara s-ar putea sa persiste inca, dar acest lucru este vazut numai de omul obisnuit, in timp ce omul divin patrunde dincolo de aparente si se adreseaza inimii.
Cand ajungem sa invaluim totul in imaginea ce rezulta din tabloul divin, suntem mai aproape de realitate decat aceia care vad contrariul, pentru ca ei traiesc in lumea simturilor, pe cand noi am reusit sa patrundem in inima realitatii.
Cand se iveste ocazia de a trata o boala, nu mai trebuie sa ne smulgem dintr-o atitudine negativa si sa ne straduim sa ne situam pe pozitia viziunii spirituale.
Nu este rezonabil sa presupui ca te poti inconjura de ganduri si cuvinte de boala, de chin, de neplacere, saracie, invidie, critica, gelozie, lacomie, timp de 23 de ore pe zi si sa pretinzi ca in ora ramasa sa poti pune in miscare Legea Spirituala.
Cand IISUS a spus discipolilor Sai, ca daca nu lucreaza in vie, nu se pot astepta sa obtina roade, EL demonstreaza, de fapt, acest principiu.
La munca putina, recolta mica; la munca multa, recolta bogata.
Deci, trebuie facut un efort deliberat, pentru a umple cupa Mintii cu ganduri de perfectiune, chiar daca uneori “nu lucreaza via atat cat se cuvine”, aceasta nu trebuie sa ne descurajeze.
Prin urmare, sa ne straduim sa ne modificam atitudinea si sa vedem perfectiunea la altii, chiar daca diformitatea lor este fizica sau de caracter.
Critica este o forma blanda de ura si, uneori, nu este chiar de loc blanda.
Este bine sa ne ferim sa criticam, chiar si atunci cand aparent ar fi justificat, stiind ca, de cele mai multe ori, critica nu are justificare.
Acela care este mai putin experimentat in tehnica vindecarii, dar care in schimb poseda multa iubire pentru oricine, va obtine vindecari mai usor decat acela care poseda toata cunoasterea, dar nu are iubire.
Se intelege ca aceasta iubire trebuie sa fie simtita si nu afisata cu multa emfaza si-n orice imprejurare.
IUBIREA NU CRITICA NICIODATA.
CRITICA OTRAVESTE, IUBIREA VINDECA.
(Anterior – Capitolul 9 – partea 1)
MINTEA TE POATE VINDECA – FREDERICK W. BAILES – ed.1978
Traducere din limba engleza
Daca doresti sa primesti toate articolele si traducerile noastre, direct in inbox-ul tau, fara sa te mai straduiesti sa le cauti… te invitam sa te ABONEZI la noutati.