Perioada de dinainte de Crăciun este una dintre preferatele noastre atunci când ne hotărâm să pierdem în greutate, cu scopul de a fi mai atractivi de sărbători. Dacă te afli în această situație, este important să nu faci unele lucruri și să ai în vedere altele, dacă vrei să încapi lejer în hainele preferate.

Iată câteva, nu pentru că nu le știm, ci pentru că e momentul să le conștientizăm:

  • Stabilește obiectivele reale. Trebuie să îți evaluezi corect comportamentul alimentar. Pentru a pierde în greutate trebuie să constați la ce trebuie să te reții. Succesul se măsoară în funcție de schimbările alimentare și nu doar pierderea în greutate, pentru ca ea să rămână stabilă în continuare.
  • Fixează-ti ore fixe de masă și nu sări peste vreuna. Făcând acest lucru te asiguri că mănânci o cantitate rezonabilă și elimini probabilitatea de a consuma mai multe calorii decât ți-ai propus pe parcursul zilei.
  • Mănâncă bine, nu puțin. A mânca bine înseamnă de cinci ori pe zi, cu un regim alimentar echilibrat și suficient.
  • Mănâncă fibre. Deoarece ele ajută să te simți sătul mai mult timp.
  • Mișcare. Pentru a pierde în greutate nu totul are de a face cu dieta, trebuie să arzi calorii prin exercitii fizice. Și nu înseamnă că te înscrii la o sală de gimnastică, poți să faci sport acasă sau să sapi în grădină.
  • Cina  este importantă pentru că, în timp ce dormim, corpul are nevoie de energie pentru a funcționa corespunzător,  dar obținută din alimente ușor digerabile și care să asigure nutrienții necesari. De asemenea trebuie să respecți ora maximă la care se poate servi.
  • Concentrează-te asupra mâncării. Mestecă în mod corespunzător și uită de factorii distractori. Asta va spori simțul plăcerii, va preveni problemele digestive și te va ajuta să controlezi cantitatea de alimente pe care o consumi, prevenind excesele.
  • Pune pe un platou mai multe feluri de mâncare. Nu trebuie să termini totul, ci să mânci puțin din toate. În acest fel, vei mânca într-o manieră variată și te vei simți sătul mai repede, fără senzația de frustrare.
  • Bucură-te de dietă. Dacă ai luat decizia, nu trebuie să suferi; dacă îți faci timp să te gândești despre ce să mănânci, cum să gătești și cum să prezinți mâncarea, vei simți dieta o relaxare.

De asemenea, este important să nu adopți o mentalitate restrictivă și să ai gândurile negative care însoțesc de obicei dietele, astfel încât să te simți încorsetat și, eventual, să preferi să revii la excese.

Alte lucruri pe care ar trebui să le știi dacă încerci să pierzi în greutate? Ce legătură există între spiritualitate şi pierderea în greutate? La astfel de întrebari ne răspunde Marianne Williamson în audiobook-ul Curs de pierdere în greutate organizat în 21 de lecții, pentru că ignorând cauzele fundamentale şi axându-ne doar asupra rezultatelor, problemele vor reapărea. Cursul îl găsiți AICI

shanti spirit simbol 2 Dacă dorești să primești toate articolele și traducerile noastre, direct în inbox-ul tău, fără să te mai străduiești să le cauți… te invităm să te ABONEZI la noutăți.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here