“Ce inseamna pentru tine scrisul?”
Intrebarea face parte din interviul realizat si postat in premiera de Elika Baran, in rubrica Interviuri Necoventionale.
Interviu Neconventional cu Scriitoarea MC Simon – partea a 3-a
Hmm…
Intotdeauna scrisul a insemnat comunicarea fara blocaje dintre mine si interlocutorii mei.
Categoric sunt o persoana care se exprima mult mai bine in scris decat verbal.
Nu ca as avea vreun motiv “audio” de ingrijorare, dar de cate ori am o conversatie sau vreau sa-mi expun punctul de vedere, conversatie de care evident sunt foarte mandra la momentul respectiv, imi dau seama dupa cateva zile ca adevaratele replici si comentarii care ar fi lasat pe oricine cu “gura cascata” de-abia atunci imi ating portiunea de creier care foloseste exprimarea verbala.
In clipa in care am hotarat sa devin scriitor inainte de a-mi da demisia din meseria de inginer, am considerat scrisul ca fiind o unealta prin care as fi putut sa transmit cititorilor multiplele cunostiinte castigate pe parcursul a aproape jumatate de secol.
Prin definitie, sunt o autodidacta si recunosc ca imi place sa ma scufund in texte stravechi, in manuscrise codate, in fel de fel de domenii, care mai de care mai interesant.
Se pare ca asta este ceea ce-mi trebuie ca sa functionez la parametrii maximi.
De fapt… cred ca-mi lipsesc vremurile din adolescenta, cand, ca sa imi ridic nivelul adrenalinei din corp, ma declarasem un fel de SuperMan care era cu ochii in patru in incercarea de a-si ajuta semenii mai oropsiti; mai ales cand era vorba de o lupta de strada.
De la intelepciunea varstei posedate in prezent, se pare ca luptele si artele martiale care candva imi erau tare dragi, nu imi mai acopera nivelul de emotii necesare.
Si ce credeti?
Am studiat pana cand am avut o revelatie si am gasit un super inlocuitor… scrisul.
Ce inseamna pentru mine scrisul?
Adrenalina.
Credeti cumva ca nu este excitant sa scrii?
Ba bine ca nu!
Pare de necrezut dar… niciodata nu am fost in stare mai alerta ca acum.
Fiind ceea ce in limba engleza se numeste un “serial procrastinator”, nivelul adrenalinei se ridica la maxim in incercarea de a termina o carte intr-o zi… si asta pentru ca din, sa zicem, 30 de zile alocate acestui proces, 29 de zile reusesc sa planific si sa replanific cate pagini ar trebui sa scriu zilnic astfel incat cartea sa fie gata in fix o luna.
Evident… ultima planificare cuprinde toate paginile necesare, repartizate pe parcursul unei zile.
Credeti-ma… asta DA adrenalina!
Intrebarea face parte din interviul realizat si postat in premiera de Elika Baran, in rubrica Interviuri Necoventionale.
Interviu Neconventional cu Scriitoarea MC Simon – partea a 3-a