Nu-ti fie teama – Cugetarea Zilei

2

Nu-ti fie teama ca inaintezi prea incet. Teme-te daca te opresti. – Sun Tzu

Cugetarea-Zilei-10-04-2018

O carte pe Zi

Arta Razboiului
Sun Tzu

CLICK pe carte pentru mai multe detalii

Arta războiului. Comandă acum cartea online scrisă de Sun Tzu și apărută la editura Cartex.

Arta războiului este o carte care se învecinează cu mitul. Cunoașterea oferită pe parcursul celor câteva sute de versete este una de tip biblic, iar misterul și numeroasele incertitudini biobibliografice au generat un plus de fascinație.

Atât despre Sun Tzu, cât și despre Arta războiului istoricii au foarte puține certitudini. S-a convenit că țin de secolul al V-lea i.Hr., o epoca în care China trecea de la o armată de tip feudal la una profesionistă… În mod straniu, autorul nu face nici apologia conflictelor, nici un elogiu pentru onoare.

Dimpotrivă, încurajează artă disimulării, a înșelăciunii și a divizării; ultimul capitol al cărții este dedicat spionilor și agenților secreți.

De altfel, în ciuda conciziei și a frazarii esopice, Arta războiului discută marile și (la fel de) actualele probleme ale relațiilor dintre instanțele de putere (fie ele state sau indivizi): războiul drept, legăturile dintre puterea politică și cea militară, raporturile cu dușmanii etc.

Spiritul lui Sun Tzu este prezent în lumea contemporană, în tot ce ține de concurență, de strategii de marketing, de calcul rece al profitului.

shanti spirit simbol 2Daca doresti sa primesti toate articolele si traducerile noastre, direct in inbox-ul tau, fara sa te mai straduiesti sa le cauti… te invitam sa te ABONEZI la noutati.

 

About Mirela-Carmen

Scriitor, Content Marketing Strategist, Blogger, Reviewer de Carte, Inginer, Proiect Manager, Mama si Sotie.

Daca insisti sa crezi ca doar inotul este posibil, niciodata nu vei invata sa zbori, spune una din cele doua reguli favorite dupa care imi ghidez viata. 🙂

Visit My Website
View All Posts

2 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here