Cum să accepți o pauză în relație

0

Atunci când o relație este atinsă de spectrul teribil al rutinei, este uneori mai bine să o terminăm. Când cineva ia această decizie, este pentru că nu este atât de sigur că vrea să mai fie cu partenerul său și are nevoie de timp să știe dacă dorește să continue relația.

«Aşa cum nu este posibil să te scalzi de două ori în aceeaşi apă a unui râu, şi, după cum se spune, nici măcar o singură dată, la fel nu este posibil să numeşti de două ori unul şi acelaşi lucru aflat în dezvoltare: în timp ce e denumit, deja devine altceva.»

~ Giordano Bruno

Dacă ai probleme cu acceptarea unei pauze, adânc în suflet, știi că trebuie să respecți dorința celuilalt, dar a-ți asuma decizia acestui pas nu este ușor. Pledând sau încercând cu disperare să cauți înțelegerea partenerului, îți poți risca stima de sine. Dimpotrivă, a fi de acord pur și simplu, va șoca partenerul că accepți prea ușor propunerea și asta îl va face să își puna singur problema reunificării. Să luăm și partea bună- îți va rămâne timp să te ocupi în sfârștit doar de tine.

Iată și câteva sfaturi:

Rezistă tentației de a te ruga. Decât să-l rogi pe fostul tău partener și să încerci să-l convingi să rămână cu tine, mai bine fă o listă a tuturor motivelor pentru care despărțirea este o idee bună. De exemplu, poate că tu și partenerul tău te-ai distanțat atât de mult încât ați devenit doi străini sau poate că familia ta nu a aprobat relația, iar acum ai ocazia să te reapropii de ea.

Evită bombardarea fostului partener cu întrebări. Sigur dorești să știi de ce a avut loc pauza. Cu toate acestea, este posibil ca răspunsurile să nu îți ofere un motiv, ci să îți provoace mai multă durere.

Uită de speranța că acum veți rămâne prieteni. Nu încerca să rămâneți prieteni imediat. Fiecare trebuie să petreacă timp pentru a se vindeca și a se adapta la viața de om singur.  Încercarea de a forța o prietenie atât de curând ar putea fi contraproductivă. Dacă este destinat să se întâmple, va fi așa.

Întrerupe comunicarea cu fostul partener, fie ea online, sau directă. Nu comunicarea este calea de a face pauza eficientă. Orice comunicare va întârzia vindecarea rănilor.

Nu te judeca pentru asta. Lasă ca timpul să vindece rănile, iar concluziile să le tragi când vei putea privi situația detașat.

Citește cărți sau vizionează filme romantice. Ajută să te lamenti și să scapi de obsesie. Alege pe cele care oferă perspective realiste privind relațiile. Văzând sau ascultând alte persoane care au trecut prin schimbări în relațiile lor te poate ajuta să-ți găsești echilibrul.

Scrie ce simți. Îndepărtează povara de pe umeri fără a-ți compromite stima de sine prin scrierea unei scrisori. Scrie pentru tine într-un jurnal, include tot ceea ce ai dori să-i spui, ca și cum persoana ar putea să citească. Lasă toate gândurile și sentimentele să se reverse.

Împachetează sau elimină toate amintirile. Ascunde toate lucrurile care îți amintesc de relație. Dacă ai nevoie de sprijin, cere-i unui prieten sau unui membru al familiei să facă asta.

Răsfață-te pentru o perioadă de timp. Mergi la un salon de înfrumusețare, vizitează un SPA sau cumpără-ți haine noi sau o cutie din ciocolata preferată. Acceptă o tunsoare nouă sau încearcă un nou parfum. Utilizează culori mai luminoase în garderobă. Schimbarea unor lucruri îți poate adice senzația de reînnoire.

«De obicei succesul vine la braţ cu şi mai multe responsabilităţi. Pentru cei mai mulţi dintre noi, acest moment este unul critic: ori alegem să mergem mai departe, ori batem pasul pe loc mulţumiţi cu ceea ce avem “în mână”. Întocmai această mulţumire cu puţin ne face mai târziu să regretăm amarnic ocazia pierdută. Ciudat este că de cele mai multe ori oamenii o numesc “soartă” în loc de “decizie”.»

~ Pera Novacovici

pentru carte, click pe poză

shanti spirit simbol 2

2

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here