Cum se Aplica un Tratament Mental – partea 2

1

Cum se Aplica un Tratament Mental – partea 2

tratament mental 2

Toata lumea stie ca in timpul unei emotii puternice, ca si in timpul unei lupte sau a unei incercari de salvare, cei implicati nu simt durerea loviturilor, care ar fi de nesuportat atunci cand mintea le inregistreaza pe calea simturilor.

Asa ca, este posibil pentru cineva sa-si indrepte gandul intr-o astfel de directie, incat sa uite de durere sau de alte neplaceri.

Recunoscand ca multora le vine greu sa procedeze astfel, un fapt ramane clar, si anume ca acest lucru a fost facut si deci poate fi facut de oricine.

Primul lucru pe care-l are de facut cel ce aplica tratamentul este de  a-si asigura o RELAXARE cat mai completa.

Se va lua o pozitie care sa asigure relaxarea fizica.

RELAXATI-VA MINTEA!

Nu se poate trata bine atunci cand esti influentat de teama, griji, suparare sau anxietate.

Aceasta relaxare mentala poate fi realizata printr-o contemplare linistita a faptului ca traim intr-un univers care ne doreste binele, in acea Minte Universala, care cauta totdeauna sa impinga binele spre noi.

Am putea afla, asa cum multi o fac, ca se poate obtine linistea si relaxarea, citind cateva pagini dintr-o carte buna, care trateaza tocmai subiectul ce intereseaza – vindecarea.

Multi folosesc in acest scop Psalmul 23 sau 91.

Dar, oricare ar fi metoda folosita pentru a atinge acest scop, relaxarea mentala este esentiala pentru succesul deplin al tratamentului.

Acum, cand practicianul cunoaste ca atat el cat si pacientul fac parte din aceeasi Minte si cum ceea ce este stiut intr-un anumit punct al Mintii, trebuie sa fie cunoscut in toate punctele, rezulta ca detasarea sa calma de tulburarea ce-l tine in gheare, trebuie sa se produca chiar daca el nu recunoaste deocamdata starea cea buna realizata.

Din aceasta cauza, foarte adesea, pacientul incepe sa se simta mai bine de indata ce se afla in prezenta practicianului sau, din momentul in care a inchis telefonul, dupa ce i-a cerut ajutor.

In alte cazuri, aceasta usurare nu este resimtita imediat de cel tratat, dar practicianul continua sa-si dea seama ca, in profunzimea Mintii Subiective, exista in permanenta o stare de calm si ca starea de tulburare mentala a pacientului, nu este altceva decat o emotie superficiala.

Eventual, ceea ce practicianul cunoaste temeinic, va fi cunoscut constient si de catre pacient.

Cel mai bun procedeu este ca pacientul sa-si comunice numele si prenumele si chiar adresa, in scopul de a face tratamentul specific.

Astfel, se poate spune: ” vorbesc pentru H.S., din orasul x, strada y, nr. 10, pentru care am inceput acest tratament ” sau ” acest tratament este destinat fiului J. care se afla in aceasta incapere, cu mine “.

Trebuie sa se tina seama, in mod serios, de faptul ca nu se vorbeste in gol.

Gandul merge undeva, nici nu moare, nici nu se pierde.

Suntem inconjurati de un ocean al Mintii, aceasta Minte Universala, creatoare, care imediat primeste gandul nostru si imediat trece la actiune ca sa-l realizeze in forma materiala, stiindu-se ca Mintea actioneaza neancetat, in acest fel, asupra oricarui gand.

Trebuie recunoscut faptul ca aceasta Minte are capacitatea de a crea orice si este dispusa sa creeze forma de sanatate, la fel ca si forma de boala, deoarece este la dispozitia Spiritului si omul este, in esenta, Spirit.

Trebuie sa existe certitudinea de supunere absoluta a acestei Legi a Mintii la cuvantul Spiritului si certitudinea ca vireaza intreaga sa forta in directia indicata de cuvantul nostru.

Trebuie sa se recunoasca faptul ca acest ocean al Mintii cuprinde intregul Univers, ca aceasta Minte Creatoare Unica este pretutindeni, atat acolo, departe, in spatiu, dincolo de soare si de astrii, cat si-n orice loc de pe pamant.

Deci, distanta nu reprezinta o bariera pentru reusita tratamentului.

De asemenea, trebuie stiut ca aceasta Minte umple intreg spatiul din orasul in care traim, umple camera in care ne aflam, umple propria noastra constiinta, si ca ea este atat constiinta sa proprie cat si a aceluia care se trateaza.

Trebuie sa se realizeze o unificare constienta cu aceasta Minte Unica.

Mai trebuie sa stim ca practicianul, pacientul si aceasta Minte sunt Una singura in Marele Intreg.

Nu poate exista nici o separare intre ele, iar persoana care se trateaza, si-a creat pur si simplu falsa idee ca este despartit de Divinitate.

Este posibil ca el nu a exprimat in cuvinte precise si nici nu recunoaste ca a gandit asa.

Un fapt este clar, si anume ca Spiritul nici nu este, nici nu poate fi vreodata bolnav, prin urmare, bolnavul ar putea sa intretina numai aceasta idee, pentru ca el crede ca s-a despartit de Dumnezeu.

Acel care sesizeaza si cunoaste unitatea sa esentiala cu Spiritul, stie ca, asa dupa cum Divinitatea nu se poate imbolnavi, tot asa nici el nu poate fi bolnav.

Prin urmare, aceasta aparenta de boala trebuie sa fie o forma distorsionata de gand, neavand nici o baza in realitate, neavand nici o existenta separata de entitate.

 

(Continuare – Capitolul 5 – partea 3)

(Anterior – Capitolul 5 – partea 1)

 

MINTEA TE POATE VINDECA – FREDERICK W. BAILES – ed.1978

Traducere din limba engleza

shanti spirit simbol 2Daca doresti sa primesti toate articolele si traducerile noastre, direct in inbox-ul tau, fara sa te mai straduiesti sa le cauti… te invitam sa te ABONEZI la noutati.

 

2

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here