Cum se Aplica un Tratament Mental – partea 3

1

Cum se Aplica un Tratament Mental – partea 3

Tratament Mental - partea 3

Singura lege a universului este Legea Unitatii.

Orice nu seamana cu unitatea, nu poate fi real.

Prin urmare, acest lucru ce si-a facut aparitia, nu este sprijinit de nici o Lege, nu poate avea nici o baza reala de existenta.

Cand Mintea a creat acest corp, nu a lasat in el nici un loc pentru boala.

Poate fi dureros si ingrozitor, dar este o falsa spaima, asemeni cosmarelor care dispar la trezire, desi ele pareau reale in timpul somnului.

Existenta bolii nu are justificare in corp, prezenta ei fiind o iluzie.

In legatura cu aceasta, ar fi indicat sa scoatem in evidenta faptul ca, nu trebuie sa acordam prea mult timp si atentie contemplarii formei-boala.

Cu cat o discutam mai mult si o examinam mai atent, cu atat o inzestram cu mai multa falsa realitate.

Nu-i acordam mai multa atentie decat pentru a afla ce avem de tratat, apoi trecem la contemplarea perfectiunii spirituale a pacientului, pe care o stim adevarata si reala.

Ori de cate ori un individ resimte oroare sau dezgust la aparitia unei tulburari, ar trebui sa se autotrateze, pentru a-si da seama ca aceasta situatie este ireala si ca este vorba de fapt de ceva mic si neansemnat, in comparatie cu Mintea Universala.

Oricat constatam si socotim o forma-boala ca fiind mare, grea sau incurabila, ar trebui sa ne intoarcem gandul spre Univers si sa ne umplem constiinta cu evidenta maretiei infinite, a fortei si intelepciunii acestei Minti Creatoare, fata de care forma-boala nu reprezinta nimic.

Astfel, refuzam sa ne unificam cu forma-boala si ne unificam alaturi de pacient cu Mintea Creatoare si minunata ei Forta Vindecatoare.

Atunci cand ne dam seama si ne lasam patrunsi de adevarul ca fiinta din fata noastra este perfecta, inseamna ca am atins punctul cand trata-mentul incepe sa devina efectiv.

Uneori, totusi, pentru a ajunge la aceasta certitudine, trebuie sa risipim propriile noastre indoieli, care pot fi alimentate de declaratia medicilor ca nu mai este nici o speranta.

Aceste indoieli mai pot proveni si de la starea de deprimare a bolnavului, stare pe care practicianul ar putea-o interpreta ca fiind a sa proprie.

Mai poate proveni si din faptul ca pacientul declara: “am mai consultat si alti vindecatori, fara nici un rezultat.”.

Oricare ar fi originea lor, aceste indoieli trebuiesc inlaturate, spre a se putea asigura succesul tratamentului.

Pentru a putea atinge acest scop, uneori este necesar sa strabatem un intreg proces de rationamente.

S-ar putea sa fie nevoie sa ne combatem pe noi insine si acest lucru reprezinta una din partile esentiale ale unui bun tratament.

S-ar putea sa fim nevoiti sa repetam mereu, pana ce ne convingem: “Nu-mi pasa de ce spun medicii.

Stiu ca Mintea poate face sa creasca si un os rupt, sa fabrice hormoni, sa opereze fara durere si-n general, sa aduca pacea, calmul, ordinea si elibe-rarea de orice tulburare.

Mai stiu ca durerea nu este reala, deoarece Spiritul nu poate fi atins de durere, iar acest corp este substanta spirituala pura, in fiecare din celulele componente.

Acolo unde salasluieste Spiritul, sunt totdeauna prezente: pacea, calmul, odihna, siguranta, perfectiunea.”

Spiritul se afla in momentul in care aceasta falsa manifestare incearca sa ia forma reala, dar El intervine si umple orice celula, oricat de mica ar fi, cu prezenta SA.

Oriunde intervine aceasta prezenta, EA vindeca de toate fortele false, iar noi ne tratam propria noastra falsa credinta, constienti ca Spiritul este peste tot si chiar acest corp, din cap pana in picioare, de la cel mai neansemnat atom, este locuit numai de Spirit.

Oricare ar fi el, cauzandu-i aceasta tulburare, nu are ce cauta acolo.

Nu are nici cea mai slaba autoritate sau forta.

Nu are nici o capacitate de a provoca durere sau suferinta.

Nici o otrava nu poate avea efect in prezenta Spiritului. Divinitatea a creat totul numai bun si conform Legii Armoniei, nici un punct al Corpului Divin nu poate dori sa faca rau unui alt punct din corp.

In planul Divin, totul coopereaza in Univers.

Prin urmare, ma tratez ca sa-mi dau seama ca nu exista nici o urma de oscilatie in acest corp, ci doar o actiune armonioasa, binefacatoare.

Dumnezeu exista si patrunde acest templu, chiar in momentul de fata, cu prezenta pacii, sanatatii si perfectiunii Sale.

 

(Continuare – Capitolul 5 – partea 4)

(Anterior – Capitolul 5 – partea 2)

 

MINTEA TE POATE VINDECA – FREDERICK W. BAILES – ed.1978

Traducere din limba engleza

shanti spirit simbol 2Daca doresti sa primesti toate articolele si traducerile noastre, direct in inbox-ul tau, fara sa te mai straduiesti sa le cauti… te invitam sa te ABONEZI la noutati.

 

2

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here