Cum se Aplica un Tratament Mental – partea 4

tratament mental 4

Odata ajunsi la punctul in care am realizat perfectiunea interioara eterna a pacientului, ne vom da seama de aceasta, pentru ca vom fi ajuns la o stare de liniste, calm interior, de siguranta proprie, ca si cum am fi traversat o mare agitata si am fi intrat in apele linistite ale unui port.

Cand acest punct e atins, putem preda Mintii partea de lucru ce-i revine.

Aceasta realizare interioara poate fi obtinuta intr-o secunda sau intr-o ora; poate diferi ca timp, chiar in timpul aceleiasi saptamani, pentru ca, la urma urmelor, practicianul este totusi o fiinta umana, uneori influentat gresit de propriile sale stari de dispozitie.

Prin dispozitii se intelege ca, omul, fiind de fapt fiu al speciei, este supus unor sugestii comune.

El a mostenit un volum mare de gandire de la o rasa care a cunoscut multa infrangere, necaz si boala.

El nu trebuie sa se lase legat de lanturile fatalitatii rasei, si cu atat mai mult creste cunoasterea Legii, cu cat viziunea lui spirituala se limpezeste de norii gandirii negative si cu atat mai direct si mai neted atinge acel punct maret al realizarii – intelegerea perfectiunii spirituale a pacientului.

In cazul in care ne tratam pe noi insine de vreo maladie, va trebui sa realizam propria noastra perfectiune spirituala.

Trebuie sa ne aducem aminte sa ne degajam de orice responsabilitate pentru rezultatul tratamentului.

“Tatal din Mine, El este cel care indeplineste lucrarea. Cu de la Mine putere, nu pot face nimic”.~ Iisus

Aceste cuvinte ar trebui sa fie gravate in inima fiecarui practician in acest domeniu.

Niciodata nu suntem raspunzatori de vindecare si nu avem nici un merit cand este realizata.

Niciodata nu suntem raspunzatori de vindecare, ci de un singur lucru, acela de a fi pus Legea in actiune.

Acum am ajuns in clipa cand practic, tratamentul este terminat.

Pana in acest stadiu, responsabilitatea noastra a constat in a construi un tablou clar al perfectiunii permanente, atat a noastra, cat si a pacientului, inlaturarea oricarei indoieli privind aceasta perfectiune si orice teama ca Mintea nu ar fi in stare sa manifeste sanatate in pacient.

Acum, predam tabloul nostru complet al perfectiunii, marelui medic, Mintea Universala, pe care ni-l putem reprezenta ca pe un ajutor, care ar fi stat langa noi in timp ce scriam instructiunile ce trebuiau urmate.

In fapt, spuneam: “iata instructiunile mele, tu esti ajutorul perfect, stiu ca le vei indeplini intocmai, pentru ca niciodata nu ai dat gres.”.

Cu aceasta, consideram misiunea indeplinita si ne indreptam spre ocupatiile noastre, fiind constienti ca am pus Legea in actiune; din momentul in care i-am oferit un model-gand perfect, ea a pornit imediat la actiunea creatoare, prelucrand in forma, gandul nostru.

De fapt, am putea folosi chiar cuvintele citate mai sus, ca metoda de predare a tratamentului mintii, emitind cuvantul si ideea noastra perfecta, catre unica energie creatoare din lume.

Aceasta trebuie sa fie o oferta desavarsita.

Daca ne gasim in situatia de a reveni cu tratamentul prea des, aceasta este dovada ca nu am fost desavarsiti, oferind cuvantul nostru in totalitate catre Minte.

In acest caz, inseamna ca practicianul nu este el insusi complet edificat in ceea ce priveste cui ii revine de fapt lucrarea.

Efortul sau mental nu ajuta legii, care are de fapt toata puterea necesara sa vindece complet orice boala, oricat de grava ar parea.

Efortul lui are un singur obiectiv si numai unul: sa prezinte Mintii modelul-gand perfect.

Odata acesta oferit, este insusi Tatal care actioneaza, iar stradaniile slabe ale practicianului n-au nici un efect.

Asa ca, daca ne dam seama ca intervenim, este obligatia ce ne incumba potrivit tehnicii aratate, trebuie sa ne oprim si sa ne spunem:

“Ei bine, ma bucur ca Legea Mintii actioneaza asupra acestui caz. Stiu ca face un lucru bun, constant si complet.”.

Un exemplu edificator la cele de mai sus: sa ne inchipuim un vas impotmolit la tarm in timpul refluxului.

Cu toate eforturile depuse de oameni, nu poate fi degajat din nisip; cineva vine si spune: “asteptati cateva ore pana ce vine fluxul”, atunci puterea oceanului va ridica vasul si-l va repune pe linia de plutire, astfel ca va putea fi scos in larg de forta propri-ilor sale masini.

Sa ne lasam convinsi si sa avem incredere in Legea Universala, care nu da gres niciodata.

Autorul sugereaza ca este indicat sa multumesti Ajutorului Divin, in clipa in care ii preda pacientului.

Legea este cu totul impersonala si nu este afectata de asemenea multumiri, insa gestul are totusi o insemnatate pentru om.

Aceasta ajuta sa-i intareasca credinta ca acum totul a fost pus in miscare, sub o conducere competenta si ca el, practicianul, a declansat ceva ce nu mai poate fi oprit.

De regula, nu ne exprimam multumirile pentru ceva ce nu am primit, astfel, aceasta manifestare este, de fapt, o indicatie ca intr-adevar, credem cu tarie in tot ceeea ce am spus.

 

(Continuare – Capitolul 5 – partea 5)

(Anterior – Capitolul 5 – partea 3)

 

MINTEA TE POATE VINDECA – FREDERICK W. BAILES – ed.1978

Traducere din limba engleza

shanti spirit simbol 2Daca doresti sa primesti toate articolele si traducerile noastre, direct in inbox-ul tau, fara sa te mai straduiesti sa le cauti… te invitam sa te ABONEZI la noutati.

 

About Mirela-Carmen

Scriitor, Content Marketing Strategist, Blogger, Reviewer de Carte, Inginer, Proiect Manager, Mama si Sotie.

Daca insisti sa crezi ca doar inotul este posibil, niciodata nu vei invata sa zbori, spune una din cele doua reguli favorite dupa care imi ghidez viata. 🙂

Visit My Website
View All Posts

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here