Qi Gong. Cum echilibrezi energia de foc cu apa in timpul iernii?

0

Cum echilibrezi energia de foc cu apa in timpul iernii

Apa este cheia întregii vieți de pe planeta noastră. Fără apă, viața pe pământ pur și simplu nu ar fi posibilă. Corpurile noastre sunt mai mult de șaptezeci la sută apă, iar apa este crucială pentru aproape toate funcțiile noastre corporale.

Este extrem de important să rămâi bine hidratat. Iarna, Maestrul Qi Gong, Chuyin Lin recomandă să bei minimum trei pahare de apă în fiecare zi, în plus față de alte lichide pe care le poți consuma.

Dacă descoperi că te enervezi, mai ales dacă te enervezi rapid în timpul iernii, cu siguranță ar trebui să bei mai multă apă. Înseamnă că energia ta yin nu este suficient de puternică. Furia este energie de foc. Folosește apa pentru a echilibra acel foc. Poți bea câtă apă ai nevoie sau să te bucuri pe tot parcursul zilei, dar este necesar sa bei 3 pahare pline în anumite momente.

 

Orele de funcționare ale canalului de energie

Ar trebui să bei un pahar plin dimineața; după-amiaza târziu în jurul orei 5 și apoi un al treileaa noaptea în jurul orei 9. Acest lucru este important pentru o sănătate bună iarna și pentru longevitate.

Dimineața, între orele 7 și 9, un pahar cu apă este foarte bun pentru stomac și intestine. Sistemul digestiv și canalele stomacale sunt de serviciu, iar apa ajută canalele energetice ale stomacului.

La ora 5 canalul energetic al rinichilor este de serviciu. Energia rinichilor, ca și apa, este energie Yin, așa că apa în acest moment te ajută să iti întăresti vitalitatea.

La 21:00 energia yang din inimă este foarte puternică. Aceasta este energia de foc și apa stinge focul, așa că atunci când bei un pahar cu apă ajută la calmarea acelei energii pentru a întări energia rinichilor și pentru a ajuta la calmarea emoțiilor, astfel încât energia ta să fie gata de culcare.

***

Ghid de Qi Gong. Exercitii de baza pentru practica zilnica

Ghid de Qi Gong
Ghid de Qi Gong
2

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here