Cum se Formeaza o Credinta Puternica?

0

Cum se Formeaza o Credinta Puternica?cum se formeaza o credinta puternica

Poate ca cea mai mare dificultate, intampinata de acela care incearca sa patrunda in domeniul vindecarii mentale si spirituale, este sentimentul lipsei de incredere.

El spune:

“cred ca acesta este adevarul si vad lumea care pare a avea mare credinta in el, dar se poate ca sunt sceptic din fire, caci nu ma simt capabil de a ajunge la o credinta puternica, oricat de mult  m-as stradui”.

Acesti oameni pun caruta inaintea calului.

Credinta nu este o stare emotiva ce se realizeaza la comanda.

Nu este ceva ca aerul, pe care-l pompezi intr-o anvelopa si apoi pornesti la drum.

Credinta nu consta in sentimentul pe care-l dezvoltam.

Credinta se bazeaza intotdeauna pe scopul ei si cand obiectivul este destul de important, nu se mai pune problema credintei.Ea urmeaza in mod firesc cunoasterii.

Mai intai ajungem la cunoastere si numai apoi ne dam seama ca am capatat si credinta, care a venit de la sine, cand am gasit un obiectiv substantial pe care sa se bizuie.

Orice fel de credinta se bazeaza pe observatie si cunoastere si se poate afirma ca este destul de usor sa ajungi sa te increzi in aceasta Lege a vindecarii.

Credinta nu este cladita pe nesiguranta sau pe revelatii si nu suntem obligati sa acceptam o scriere sacra.

Avem in fata ochilor nostri un exemplu concludent: corpul omenesc.

Acesta, corect inteles in activitatile si indatoririle sale, procura baza pentru credinta, care va face din fiecare un vindecator pentru sine si pentru altii.

Corpul omenesc este cea mai minunata masina construita vreodata.

Este mai maret decat cele sapte minuni ale lumii antice si mult mai complex decat orice aparat construit de om.

Reprezinta o cunoastere vie a actiunii desfasurate de minte, caci daca-l observam, el reprezinta o proba clara despre ceea ce inseamna Inteligenta Divina si felul in care aceasta se manifesta, totdeauna conform unui plan perfect conceput de Spirit.

Executorul creatiei, mintea, urmeaza intocmai si aduce la indeplinire acest plan.

Totdeauna, mintea isi ofera forta creatoare infinita, aceluia care si-a faurit un plan bine clarificat, pentru ca aceasta Minte nu stie nimic altceva decat sa lucreze conform planului, fiind Minte Subiectiva.

Inteligenta ce s-a manifestat la construirea corpului, este aceeasi Minte care stie perfect cum sa repare, atunci cand este necesar, structura pe care a cladit-o si nu poate fi conceput ca, odata lucrul terminat, sa nu se mai intereseze de el.

Sa nu uitam ca Mintea salasluieste in acest corp construit, pe care il foloseste ca vehicul si ca instrument pentru propriile ei activitati.

Atunci cand, in acest corp se produce o dereglare, nu este nevoie sa ne rugam de Minte ca sa vindece; de fapt, ea insasi necesita un vehicul sanatos, iar ceea ce ne revine, este de a-i prezenta planul perfect ce trebuie urmat pentru refacere, ca fiind forta executorie.

Nu trebuie scapat din vedere ca aceasta activitate depusa de gandire, desi foarte inteligenta, capabila de a construi perfect orice structuri, este o Inteligenta care nu judeca.

Ea cunoaste perfect tehnica constructiei, dar totdeauna trebuie sa lucreze dupa un plan.

Fiind neutra, ea poate lucra dupa un plan ce duce la boala si tot asa de prompt, poate executa un plan ce duce la sanatate.

Astfel, acela a carui activitate de gandire este caracterizata printr-o gandire distructiva, cu frica, ura, ranchiuna, invidie sau discutarea si absorbirea subiectelor de boala si tristete, creaza un model-gandire, pe care Mintea il prelucreaza cu totul impersonal, in forma de boala.

Datoria noastra este de a proceda la schimbarea acestui model de gandire cu altul, in care sa se oglindeasca sanatatea, iubirea, pacea, fericirea.

In acest fel, Mintea va prelucra modelul-gandire pozitiva si sanatatea, fericirea ce rezulta nu sunt un miracol, ci manifestarea deplina a Legii Universale.

Alexis Carrel, in lucrarea sa “Omul fiinta necunoscuta” se referea la faptul ca aceasta Inteligenta va aranja celulele, chiar acolo unde nu sunt necesare.

Un exemplu il constituie experienta din laborator cu celulele epiteliale, care sunt celule de protectie a pielii si care, transplantate pe un alt mediu decat pielea, s-au dezvoltat tot ca celule de protectie, ca si cum ar fi fost pe piele, pentru ca este in natura lor sa se manifeste numai asa.

Acestea au fost desemnate de catre Spirit ca celule de protectie.

Prin urmare, Mintea, conform planului, le va folosi ca atare, indiferent daca sunt pe piele sau in alt mediu.

Trebuie, deci, sa se inteleaga ca, potivit acestui mecanism, Mintea poate tot asa de usor sa distruga corpul, cum poate sa-l si construiasca.

Astfel, daca primeste ganduri morbide, le urmeaza fidel, reproducand condi-tii patologice.

Cu alte cuvinte, Mintea construieste neancetat celule noi, dar calitatea acestora este determinata de nuanta gandurilor, deoarece gandul reprezinta Modelul.

Mintea asigura reparatii in corp atunci cand sunt necesare, de multe ori chiar fara stirea omului, deoarece ea are totusi o responsabilitate permanenta pentru pastrarea unei conditii bune a corpului.

Acest principiu de vindecare, ce actioneaza chiar si cand nu suntem constienti, devenind o arma puternica la dispozitia noastra, ne atrage aten-tia asupra lui si ne arata totodata, cum sa-l facem sa actioneze.

Un exemplu il ofera apendicita, cand, deseori, peritoneul inconjoara si izoleaza ca intr-un sac, apendicele bolnav si astfel, in cazul in care acesta perforeaza, se produ-ce numai o peritonita izolata, mult mai putin grava decat una generalizata.

Omul se mandreste cu cunostintele sale, deoarece a facut pasi mari in castigarea cunostintelor privind corpul omenesc, dar, in fond, el este inca departe de a putea da un raspuns la problema vietii.

El nu stie sa construiasca nici macar o celula, asa ca atunci cand spune ca o stare sau alta de boala este incurabila, face apel la cunostintele sale limitate.

In tratamen-tul mental, am mers mult mai departe, bazandu-ne pe marea Inteligenta Cosmica, a carei Lege a Vindecarii suntem pe cale sa o intelegem.

Astfel, vedem cazuri etichetate drept fara speranta de vindecare de catre medici cu experienta, complet si permanent vindecate prin aceasta Inteligenta dirijata de catre o persoana care a inteles Legea in virtutea careia actioneaza.

Astfel, putem spune ca nu exista maladii incurabile, ci numai oameni “incurabili”.

Aceia care afirma cu insistenta ca “medicii au facut tot ce era posibil, nu mai are rost sa mai incercam si altceva”, sunt oameni incurabili.

Aceia care accepta adevarul mental ca LA DUMNEZEU (MINTE) TOATE LUCRURILE SUNT POSIBILE, sunt oameni vindecabili.

Inteligenta Divina procedeaza in liniste, cu usurinta, fara efort si fara agitatie.

Forta ce curge printr-un corp bolnav, poate vindeca orice.

Omul fizic se inspaimanta, dar Mintea este totdeauna sigura de sine si calma.

Mintea stie cum sa refaca ceva care s-a deranjat in trup.

Stie cum sa construiasca orice fel de celula, stie cum sa refaca functii ce au fost pierdute, stie cum sa smulga pe om de pe marginea mormantului, intrebuintand un efort nu mai mare decat acela pe care omul l-ar face ca sa ridice un pai.

De fapt, chiar mai putin decat atat, de vreme ce Mintea nu opereaza cu stradanie sau efort.

Toate aceste numeroase activitati chemate la actiune, intreaga aceasta Inteligenta, care stie exact ce sa faca si cum sa faca, a fost folosita la crearea acestui Univers, la mentinerea si reglarea lui, la pastrarea vietii in el, la executarea corectiilor necesare din timpuri imemoriale si totusi, aceasta Forta si Inteligenta nu au scazut sau slabit catusi de putin.

Forta si Inteligenta ne inconjoara si ne patrund chiar in clipa de fata si totdeauna, gata de a intra in actiune in favoarea noastra, in liniste, de indata ce incetam a impiedica curgerea lor, inlaturand barierele noastre mentale.

SANATATEA ESTE CEVA NATURAL, BOALA ESTE CEVA NEFIRESC. B

oala nu este niciodata pornita din partea Divinitatii, ci totdeauna din partea omului.

Omul este acela care ridica baricada in calea vindecarii, in timp ce Dumnezeu – Minte se straduieste permanent pentru a mentine sau a reface corpul ca pe un templu perfect, in care salasluieste Spiritul.

Se va arata mai tarziu, cand va fi prezentata tehnica de aliniere a noastra cu aceasta Inteligenta, cum se explica ca aceasta fiinta umana, aparent neansemnata, poate totusi dirija Forta care conduce universul.

Vindecarea mentala si spirituala este rezultatul, nu al efortului acestei fiinte, ci al capacitatii sale de a dirija Inteligenta Cosmica, asa dupa cum un sudor dirijeaza flacara de oxiacetilena, care taie otelul.

Inteligenta Cosmica a creat corpul omenesc, cu intentia de a functiona totdeauna perfect. Boala este interferenta omului cu aceasta intentie.

Inteligenta Cosmica are in permanenta viziunea corpului in perfecta stare si actioneaza neobosita ca sa inlature orice ar ameninta starea armonioasa a corpului.

Sanatatea nu este altceva decat interdependenta tuturor partilor componente ale trupului.

Boala este pur si simplu intreruperea acestei armonii.

Armonia este cheia de bolta a intregului Univers.

TOTUL  IN  UNIVERS  PULSEAZA  CU  UN  RITM ARMONIOS  SI  CONSTANT.

Inca din timpuri stravechi, omul a observat acest ritm al universului si a inteles cum functioneaza.

In timpurile noastre, oamenii de stiinta au descoperit ca acest lucru este adevarat si-n ceea ce priveste desfasurarea gandirii.

Ei au invatat ca:

IUBIREA ESTE RITM, iar URA ESTE DEZACORD, GENEROZITATEA ESTE RITM, iar EGOISMUL ESTE DISCORDANTA, INCREDEREA ESTE RITM, GELOZIA ESTE DISCORDANTA, SPERANTA ESTE RITM, DISPERAREA ESTE DISCORDANTA, CREDINTA ESTE RITM, TEAMA ESTE DISCORDANTA, CINSTEA ESTE RITM, INSELACIUNEA ESTE DISCORDANTA, SENINATATEA ESTE RITM, ENERVAREA ESTE DISCORDANTA.

Atat timp cat starile mentale ale omului sunt in acord cu ritmul universului, echilibrul sau psihic si fizic este asigurat.

Cand intervine discordanta in fluxul de gandire, acest echilibru este pierdut.

Explicatia consta in faptul ca avem de-a face cu o Inteligenta Universala ale carei Legi nu le putem invata decat prin observatii.

Din clipa in care am inteles ca armonia este cheia de bolta a Universului, acela care doreste ca aceasta Inteligenta sa actioneze in folosul sau, trebuie mai intai sa se straduiasca sa coopereze cu ea.

Starile mentale discordante produc boala, dau navala si se izbesc de Legea etern stabilita a Armoniei Universale.

Lumea rationala recunoaste existenta acestei Armonii Universale si isi da seama ca, atunci cand aceasta armonie este rupta de oameni, Divinitatea nu se modifica pentru a ne face noua pe plac, noi suntem aceia care trebuie sa ne schimbam.

SECRETUL VINDECARII REZIDA IN UNIFICAREA CU INTELIGENTA COSMICA, ce poseda cunostinte infinite ale cailor de vindecare si o bunavointa nemarginita de a produce forma perfecta.

Ne putem bizui pe curentul de Intelepciune Divina in corpurile noastre, atunci cand ne ferim sa-i stam in cale.

DUMNEZEU  DIN  NOI  ARE  FORTA  DE  A  VINDECA.

 

MINTEA TE POATE VINDECA – FREDERICK W. BAILES – ed.1978

(Capitolul 4)

Traducere din limba engleza

shanti spirit simbol 2Daca doresti sa primesti toate articolele si traducerile noastre, direct in inbox-ul tau, fara sa te mai straduiesti sa le cauti… te invitam sa te ABONEZI la noutati.

 

About Mirela-Carmen

Scriitor, Content Marketing Strategist, Blogger, Reviewer de Carte, Inginer, Proiect Manager, Mama si Sotie.

Daca insisti sa crezi ca doar inotul este posibil, niciodata nu vei invata sa zbori, spune una din cele doua reguli favorite dupa care imi ghidez viata. 🙂

Visit My Website
View All Posts

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here