Cum se rezolvă problemele cu ajutor spiritual?

0

Problemele fac parte din viața umană. Nimeni nu poate scăpa de ele. Chiar și atunci când credeți că nu aveți probleme, veți mai avea de-a face cu ele. S-ar putea să nu le considerați probleme, deoarece ele nu vă pot deranja, ați devenit insensibili față de ele sau dacă le cunoașteți soluțiile în mod inerent și le puteți rezolva fără să vă gândiți măcar la ele. Cele mai multe dintre problemele cu care ne confruntăm în viața noastră de zi cu zi pot fi rezolvate prin eforturi inteligente:

 1. Gândiți-vă la ele,
 2. Analizați-le,
 3. Înțelegețile cauzele.
 4. Consultați-vă cu altii, dacă este necesar.
 5. Găsiți soluțiile lor,
 6. Ponderați consecințe,
 7. Alegeți-le pe cele mai bune dintre ele.

Cu toate acestea, această abordare, care este rațională, științifică și experientală, nu poate funcționa întotdeauna fie pentru că problema este prea complexă pentru a o înțelege, fie pentru că nu puteți decide asupra unei soluții din cauza incertitudinii, fricii sau anxietății. Uneori este dificil să se prevadă consecințele alegerii unei soluții particulare, deoarece este posibil să nu aveți toate informațiile. Alteori, când aveți probleme, nu vă puteți controla cu ușurință mintea și emoțiile și să gândiți clar. Frica este cu siguranță o problemă limitantă. Blocajele mentale și filtrele pe care oamenii le țin în mintea lor intervin și în capacitatea lor de a face judecăți sănătoase.

Ce ar trebui să faceți atunci când probleme complexe sfidează orice soluții? Care este cea mai bună opțiune? Atunci când mintea voastră rațională nu reușește să ofere o soluție, probabil că ar trebui să consultați mintea superioară și să folosiți potențialul ei enorm. Iată câteva sugestii și tehnici utile pentru a face acest lucru:

 1. Conectați-vă la Conștiința Cosmică: stați confortabil într-un loc liniștit, gândiți-vă la o problemă, fără a vă lăsa frica sau alte emoții să vă deranjeze și cereți Universului să vă ajute sau să vă călăuzească. Imaginați-vă că scrieți problema pe o bucată de hârtie, o puneți în interiorul unei bule și o lăsați să zboare în spațiu. Vedeți-vă în mintea voastră ridicându-vă ușor și plutind în spațiul infinit, cu problema care strălucește în interior și se estompează. Așteptați să se manifeste o soluție.
 2. Conectați-vă la Inteligența Superioară: Înainte de a vă culca, imaginați-vă că mintea voastră este un lac uriaș de apă dulce. Mental scrie-ți problema pe o bucată de hârtie și o înfășurați în jurul unei pietre de marmură cu gravura “pace” scrisă cu litere aldine. Aruncați piatra cu hârtia în lac și adresați-vă cu atenție minții voastre superioare pentru îndrumare. Urmăriți bulele create de piatră care se răspândesc în largul apei strălucitoare. Așteptați o soluție care să apară fie într-un vis, fie prin intuiție sau prin alte mijloace.
 3. Conectați-vă la centrul inimii voastre: stați confortabil într-un scaun sau pe un covor. Relaxați mintea și corpul cu respirații adânci. Imaginați-vă o minge de lumină de aur strălucind în mijlocul pieptului, unde simțiți de obicei emoțiile. Este centrul inimii voatre. Lăsați lumina să absoarbă toată grija, energia întunecată și negativitatea creată de problemă. Oferiți-i problema focului de aur din inimă și căutați ajutorul lui. Exprimați-vă recunoștința și așteptați ca inima să arate soluția. Inima voastră este locul unde prezidează dumnezeirea voastră interioară. De asemenea, este centrul de unde se deplasează toate canalele pranice către diferitele părți ale corpului. Inima este ultimul loc de plecare din corp, unde toate pranele (organele de simț) se unesc cu sufletul și îl părăsesc în momentul morții. Inima știe soluțiile pentru toate problemele voastre. Trebuie să o lăsați să vorbească cu voi, acordându-i atenție și controlând agitația mentală.
 4. Conectați-vă la Dumnezeirea voastră personală: Divinitatea voastră personală este cea pe care o iubiți cel mai mult și-i vă închinați frecvent. Poate fi oricare dintre zeii, un guru la care te închini sau cel mai înalt, Dumnezeu însuși. În acest scop, eu o aleg de obicei pe Mama Divină sau Shiva. Totuși, de vreme ce mă închin multor zeități, uneori aleg și alțele în funcție de dorința inimii mele. Puteți alege orice dumnezeire care vă place, dar trebuie să îndepliniți asta cu cea mai mare dragoste, sinceritate și predare, cu o minte calmă și concentrată. Stați într-un loc confortabil și cântați AUM de trei sau patru ori cu voce tare sau în tăcere, respirați adânc. Apoi vizualizați dumnezeirea voastră personală în toată gloria ei, ca și cum ar fi în veacul lui ceresc și voi sunteți în prezența lui. După ce îi oferiți o rugăciune de deschidere și salutări mentale, faceți o închinare mentală completă (manasa puja) înaintea zeului cu toate ofrandele ritualice, cum ar fi apa, florile, tămâia, fructele, mâncarea, lumina etc. o închinare la voi acasă sau într-un templu. În final, prezentați-vă problema zeității cât mai clar posibil și căutați ajutorul și îndrumarea ei. Înainte de a vă părăsi starea și a deschide ochii, exprimați-vă recunoștința și umpleți-vă mintea cu sentimente pozitive ca și cum rugăciunile voastre sunt auzite și problema este rezolvată.

Când nu primiți nici o indicație

În majoritatea cazurilor, aceste patru abordări ar trebui să rezolve problema. Soluția vă poate veni sub forma unui vis, a unui semn, a unei sugestii de la cineva, a întâlnirii întâmplătoare, a coincidenței sau a intuiției. Uneori, problema se poate rezolva și fără efort din partea voastră. Dacă nu se întâmplă așa cum era de așteptat, știți că aceasta ar putea fi din cauza karmei trecute. Unele probleme karmice nu se îndepărtează cu ușurință până când karmale care le provoacă nu sunt epuizate pe deplin. Asemenea probleme pot persista mult timp. Când se întâmplă, trebuie să învățați să cultivați toleranța, continuând efortul spiritual. Uneori puteți să atenuați astfel de probleme parțial prin practici spirituale, curățând energii rele și realizând o anumită karmă bună, cum ar fi caritatea, slujirea și închinarea devoțională. De asemenea, pot apărea probleme pentru a ne învăța lecții valoroase. Când apar probleme, încercați să vedeți ce puteți învăța din ea și ce lecții sunt ascunse în ea. Uneori, problemele dispar dacă învățați lecțiile și faceți schimbările necesare în viața sau comportamentul vostru.

Autor:Jayaram V, profesor de Hinduism

    teoria evolutiei spirituale

 

2

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here