Stabilirea unui ritm adecvat pentru a face exerciții poate fi complicat dacă acționăm acasă și nu mergem la o sală de gimnastică. Cu toate acestea, un mod de a ține pasul constant și pozitiv, este de a exersa pe muzică. Muzica poate ajuta să funcționezi mai bine în timpul antrenamentului.

Din acest motiv, prezentăm alte avantaje ale exersării pe muzica preferată:

  • Te ajută să te concentrezi mai mult la sport, rutină sau activitate.
  • Permite atingerea unui ritm constant și mai intens, cu un nivel scăzut de oboseală. De asemenea, face activitățile mai distractive.
  • Poți sincroniza exersarea cu listele de muzică preferate, astfel încât aceasta se va face într-un ritm constant și va fi mai plăcută.
  • După terminarea rutinei, muzica te va ajuta să te relaxezi și să te recompui mental.

De fapt, nu poți vorbi despre muzică specifică pentru fiecare tip de exercițiu. Depinde de gustul fiecăruia și de muzica ce ne motivează să ne dorim să fim în mișcare sau să ne consumăm surplusul de energie.

În general, muzica pe care o alegem va fi întotdeauna mișcată, cu un ritm care ne motivează să ne mișcăm. Cu toate acestea, melodiile relaxante pot fi folosite în discipline precum Yoga sau Pilates.

Dacă muzica însoțește mișcarea, ea mărește motivația, distrage atenția față de oboseală și poți simți că timpul trece mai repede și cu folos.

Ai încheiat exersarea? Nu opri muzica. Și dacă mai ai și alte întrebări legate de ea, cum ar fi: de ce se spune ca pianul este “regele” instrumentelor, ce sunt o sonată, un concert, o simfonie, o operă, care sunt marii compozitori romantici sau cei ai secolului XX etc, găsiți o enciclopedia Larousse – Muzica. În ea veți găsi răspuns la multe întrebări. AICI:

shanti spirit simbol 2

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here