Detașarea pentru libertate și fericire

0

Atașamentele sunt legăturile mentale pe care le formăm cu lucrurile și cu oamenii. De orice depindeți și orice folosiți în mod constant pentru supraviețuire sau bucurie este o sursă de atașament. Libertatea voastră depinde de atașamentele voastre. Când suntem atașați de ele, pur și simplu nu le putem lăsa să plece. Lasă impresii puternice în mintea noastră și creează un sentiment de dependență. Este problema majoră și sursa multor lucruri care se întâmplă cu noi sau cu ceea ce facem.

Dacă sunteți atașați de prea multe lucruri, veți avea mai puțină libertate, deoarece asta vă influențează gândirea și acțiunile. Când sunt absenți, veți simți că vă lipsește ceva și simțiți durere, pierdere sau nefericire. Pe măsură ce devin o parte importantă a vieții voastre, vă lipiți prea mult de ele ca și cum viața voastră depinde de ele și nu puteți trăi fără.

Priviți in jurul vostru. Ce face ca oamenii să experimenteze stresul, sau ce îi face nefericiți, supărați, să se simtă mizerabil sau frustrați? Se datorează în principal faptului că toate acestea sunt legate de propriile lor gânduri, obiceiuri, rutine și lucruri care le plac sau nu le plac. Aceste stări sunt, la rândul lor, cauzate de dorințele și atașamentele lor. Oamenii își concentrează mintea asupra unor lucruri și formează o legătură emoțională puternică cu ele, care le limitează în cele din urmă libertatea, capacitatea de a gândi și de a acționa rațional și obiectiv. Este ca și cum ați fi legați de anumite puncte de vedere, care vă limitează gândirea și perspectiva.

Se pare că ne bucurăm de multă libertate în viața noastră pentru a face alegeri, dar libertatea este un cuvânt relativ. Unde este libertatea când trebuie să depindeți de ceilalți și de lucrurile care par să vă controleze viața? Viața țese o rețea de atașamente în jurul tuturor. Ele par să ofere confort, siguranță să vă creeze zona de confort în care vă puteți duce viața previzibilă și de rutină. Ele creează, de asemenea, iluzia libertății și alegerii, dar există libertate atunci când sunteți legați de lucruri?

Nimeni nu este cu adevărat liber. Suntem cu toții în acest complex gigant de atașamente pe care viața le învârte în jurul nostru. Noi înșiși vrem să depindem de ele. Noi le acceptăm ca aspecte inevitabile ale vieții și identității noastre. Ele ne definesc și ne dictează termenii prin care alegem să ne trăim viața în conformitate cu dorințele și așteptările noastre de a experimenta pacea și fericirea sau așa pare. Banii sau averea nu cumpără libertatea. Într-adevăr, ea o restrânge prin crearea unei dependențe mai mari de lucrurile pe care le putem cumpăra cu bani.

Atașamentele sunt ca bagajele pe care oamenii le transportă în timpul călătoriei pe această planetă. Unii cred că o astfel de călătorie se întinde pe mai multe vieți și la fel și atașamentele noastre cele mai puternice, sau ce ne place și ce nu ne place. Fiecare atașament este o relație. Este o relație pe care o formezi cu ceva, care este instabilă și impermanentă. Prin urmare, atunci când aveți atașamente, sunteți obligați să vă confruntați cu suferință și să călătoriți într-un montagne-russe de emoții. Vei fi fericit când vei fi cu ele, și nefericit când vei fi fără ele.

Există un tratament permanent pentru nefericire sau stres emoțional? Poate că nu există. Cu toate acestea, există speranță pentru cei care înțeleg motivația lor și cultivă echilibrul sufletesc. Dacă doriți să vă bucurați de o mai mare libertate și de control asupra vieții voastre, trebuie să fiți atenți la atașamentele voastre și să vedeți cum vă influențează gândirea și acțiunile. Trebuie să spargeți lanțurile pe care le construiți în mintea voastră pentru a vă asigura viața și pentru a vă păstra lucrurile care par să vă facă fericiți.

Încercați să renunțați mental la lucrurile care vă trag înapoi. Examinați alegerile, dorințele, preferințele, prejudecățile, ca și cum v-ar displace. Fericirea și libertatea voastră sunt blocate în ele. Reduceți așteptările față de ceilalți și dependența de lucruri și, în măsura posibilităților, simplificați-vă viața.

Puteți folosi lucruri și vă puteți bucura de viață. Puteți profita de tot luxul și plăcerile pe care le oferă viața. Cu toate acestea, dacă o faceți cu detașare, fără dependența mentală pe care o creează, vă va fi mai bine. Veți trăi o viață mai lungă și mai sănătoasă, liberă și neîngrădită de temeri și neliniști inutile.

În lumea de astăzi, practica detașării este o soluție potrivită pentru pace și fericire și pentru o sănătate durabilă. Soluția este la îndemână. Este cel mai bun mod de a vă extinde zona de confort, control, libertate și influență.

            Autor: Jayaram V

         

Pentru detalii despre cărți, click pe poze

shanti spirit simbol 2

2

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here