Fructe și legume de sezon care ne dau energie

0

Clementina

Cu un aport de doar 70 kcal în 2 fructe, clementina este un fruct de bază al sezonului. Proprietățile sale diferite fac din acesta un excelent fruct pentru sănătate. Flavonoidele și limonoidele pe care le conține sunt compuși ai căror putere antioxidantă este recunoscută. Carotenoidele facilitează comunicarea celulară, transformându-se  în vitamina A când este necesar. Clementina oferă, de asemenea, o sursă importantă de vitamină C, cunoscută pentru efectul de detensionare, care stimulează sistemul nostru imunitar. Ea protejează împotriva răcelilor, infecțiilor respiratorii, iar producția de colagen este înbunătățită prin aportul de vitamină C, aducând beneficii la nivelul pielii.

Rodia

Rodia, fruct cu gust acrișor, care are un aport aproximativ 128 kcal. Sucul său conține o cantitate semnificativă de antioxidanți beneficii pentru prevenirea multor boli, inclusiv a cancerului de prostată. Protejează împotriva aterosclerozei și a bolilor cardiovasculare, deoarece crește activitatea antioxidantă a sângelui.

Rodia are, de asemenea, proprietăți antiinflamatorii, antibacteriene și antivirale, ideale pentru a ajuta corpul să lupte, mai ales când temperaturile încep să scadă, împotriva sâcâitoarelor dureri de iarnă.

Prazul

Prazul este o legumă cu un foarte scăzut aport caloric, de aproximativ 60 kcal la 100 g. Prazul este un aliat sănătos care va fi încorporat ușor în meniul casei tale. Conține un antioxidant din familia flavonoidelor, kaempferol, care protejează împotriva daunelor cauzate de radicalii liberi și asigură proprietăți anti-cancer. În sfârșit, prazul are avantajul de a fi o sursă importantă de vitamine și substanțe nutritive. Acesta conține vitaminele PP, B6 și C, precum și magneziu și fier.

Kiwi

Kiwi este probabil unul dintre cele mai consumat fruct din toamnă și până în primăvară. Un kiwi (90 g) are un aport de doar 56 kcal. Prin cele 2,7 g de fibră, adică o cantitate foarte mare, facilitează tranzitului intestinal, reglează nivelul de glicemie și colesterol din sânge. Un fruct de kiwi oferă de asemenea 70 mg de vitamina C, știind că dozele zilnice recomandate sunt între 60  și 100 mg.  Conține, de asemenea, potasiu, un mineral care susține activitatea cardiacă.

Sfat: mâncați două fructe pe zi, mai ales dimineața, pentru a va asigura aportul de vitamină C și pentru a vă bucura de beneficiile lor suplimentare pe tot parcursul iernii!

shanti spirit simbol 2 Dacă dorești să primești toate articolele și traducerile noastre, direct în inbox-ul tău, fără să te mai străduiești să le cauți… te invităm să te ABONEZI la noutăți.

 

2

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here