Instrumente muzicale tailandeze

0

Muzica este cel mai important mijloc de expresie, putând induce omului cele mai profunde trăiri și constituind un stabil suport emoțional. De aceea imaginația meșterilor nu cunoaște limitări. Fiecare regiune și-a valorificat din plin diversitatea de specii de lemn. Instrumente aparent rudimentare reușesc  să atingă în noi cele mai ascunse corzi.

Instrumentele tradiționale asiatice produc pentru noi cele mai exotice sunete. Și cine nu visează o vacanță în Tailanda? De aceea vă propun să vedem trei dintre cele mai populare instrumente din această țară.

Vot

Vot este un nai circular folosită în muzica tradițională a Laosului și regiunea Isan din nord-estul Thailandei.

Este de obicei făcut din bambus sau Ku (lemn cu tulpina tubulară). Sunetele înalte sau joase depind de diametrul și lungimea tubului și de volumul aerului care trece prin Vot. În cazul în care capacitatea este mare, acesta oferă un sunet jos și invers.

Instrumentul standard este compus din 13 tuburi de lemn.

Khim

Khim este un instrument muzical cu coarde care provine din Persia. A fost introdus în Cambodgia, Laos și Thailanda din China, unde un instrument similar se numește Yangqin. Acest instrument este, de asemenea, cunoscut sub numele de Santur în India. Se atinge cu două bețe flexibile de bambus cu piele moale la vârfuri pentru a produce un sunet blând, luminos și expresiv.

Saw

Saw este un instrument cu corzi care poate avea diferite dimensiuni.

Cutia de rezonanță este realizată dintr-o coajă de nucă de cocos care este acoperită pe frontul deschis cu pielea de vacă. Saw este ținut vertical și are două corzi de mătase care se ating cu un arcuș. Arcușul este făcut din părul coamei de cal ca orice alt arcuș.

Saw are cele mai bune performanțe atunci când se interpretează melodii ușor ritmate până la moderate. Mornul care se odihnește în partea de jos este extrem de sensibil și se deplasează provocând schimbări de ton.

Sper ca vizualizarea lor să vă inspire să ascultați azi câteva minute de muzică relaxantă tailandeză.

Audiție plăcută!

shanti spirit simbol 2 Dacă dorești să primești toate articolele și traducerile noastre, direct în inbox-ul tău, fără să te mai străduiești să le cauți… te invităm să te ABONEZI la noutăți.

 

2

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here