Leac pentru orice – Cugetarea Zilei

3

“Gandirea iti aduce alinare pentru toate si ofera leac pentru orice. Daca uneori va face rau, cereti sa va dea leacul raului ce va facut, si vi-l va da.” ~ Nicolas Sebastien Roch Chamfort

Cugetarea Zilei-24-01-2018

O Carte pe Zi

Tratarea bolilor cu leacuri din popor
Gheorghe Mohan

Leac pentru orice
CLICK pe carte pentru mai multe detalii

De-a lungul veacurilor, poporul roman a folosit, la inceput empiric, plantele spontane si cultivate in tratarea diferitelor boli ale organismului uman.

Pe baza acestor leacuri folosite in diverse regiuni ale Romaniei, oamenii de stiinta au realizat studii complexe, biochimice, biologice, clinice, si astfel fitoterapia moderna a reusit sa puna la dispozitia pacientilor retete usor de preparat, cu infuzii, decocturi sau extracte (tincturi, uleiuri) din planta intreaga, radacini, rizomi, frunze, flori, fructe.

In aceasta lucrare sunt prezentate retete culese de autor din diverse regiuni ale tarii noastre.

Pentru fiecare afectiune a organismului uman exista o scurta expunere a simptomatologiei, urmata de tratamentul adecvat, prezentandu-se cat mai multe remedii naturiste si formele lor de aplicare.

Lista plantelor medicinale citate in lucrare, ca si ilustratiile sugestive, colorate, completeaza textul cartii.

Gheorghe Mohan – doctor in stiinte biologice, cercetator stiintific la Gradina Botanica „Dimitrie Brandza” a Universitatii din Bucuresti, profesor la Universitatea de Vest „Vasile Goldis” din Arad. A semnat, ca autor si coautor, circa 150 de lucrari de specialitate, precum si manuale pentru clasele a V-a, a VIII-a, a IX-a, a X-a, a XII-a, cursuri universitare, atlase scolare etc.

shanti spirit simbol 2Daca doresti sa primesti toate articolele si traducerile noastre, direct in inbox-ul tau, fara sa te mai straduiesti sa le cauti… te invitam sa te ABONEZI la noutati.

2

3 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here