De la mâncare ultra condimentată la produse de patiserie delicioase și curry aromat cu kokum, cultura culinară indiană este delicioasă și diversă. ( Mâncăruri indiene )
Nu numai la gust, ci și în modul de preparare, mâncarea indiană este complet diferită de a restului lumii. Pe lângă un gust puternic, mâncărurile indiene prezintă un amestec perfect de tradiție, cultură și multă dragoste.
Mâncărurile indiene sunt caracterizate de condimente și o gamă largă de ingrediente. Mâncărurile din India de Nord includ, în principal, produse care sunt legate de pâine precum Tandoori roti, Naan etc. Mâncărurile din India de Sud includ în principal produse din orez, cum ar fi Idli, Dosa etc. Chilliul este un ingredient esențial în majoritatea bucătăriilor indiene.
Cu toată această varietate regională, însă, unele produse alimentare de zi cu zi alcătuiesc dieta tradițională pentru multe regiuni din întreaga Indie.
Orezul Basmati
Este în mod obișnuit gătit la aburi și servit acoperit și condimentat cu mirodenii cum ar fi cardamom, chimen, cuișoare sau muștar, adesea amestecat cu nuci și ceapă.
Pâinea
În India, pâinea este consumată mai mult în regiunile nordice ale țării datorită climatului uscat. Există varietăți de pâine consumată în India, cum ar fi roti, naan și paratha. Roti indian este plat și copt pe o tavă. Poate fi gătit și într-un tandoor. Naanul este moale și pufos și este făcut din făină fină cu puțină drojdie. Paratha sunt foi stratificate din făină de grâu și unse cu puțin ulei. Pâinea este preparată dupa gustul și imaginația proprie. De aceea, în India este o mare varietate de rețete, cum ar fi naanul simplu, naan cu usturoi, methi roti, aloo paratha, puri, bhature etc.
Aceste lipii nu se sărează pentru a oferi un bază blândă pentru mâncărurile condimentate.
Daal (Dal)– nenumărate combinații de legume și legume, inclusiv linte, năut, cartofi și ceapă, adesea făcute cu unt rumenit numit ghee. Daal este o parte importantă a mesei indiene de zi cu zi. Daal este una dintre cele mai mari surse de proteine.
Cele mai multe rețete sunt destul de simplu de pregătit. Pregătirea standard începe cu fierberea unei varietăți de dal (amestec) în apă cu curcumă, sare după gust și adăugarea la sfârșitul procesului de gătire a unei garnituri prăjite. În unele rețete, se adaugă roșii, tamarind, mango necoapte sau alte ingrediente pentru a conferi o aromă acră.
Garnitura prăjită pentru daal poartă numeroase nume, inclusiv chawn, tadka și tarka. Ingredientele pentru fiecare varietate de daal variază în funcție de regiune și de gusturile individuale. Condimentele brute (mai frecvent semințele de chimen, semințele de muștar, semințele de urzică și, uneori, semințele de schinduf și boia de ardei roșu uscat) sunt mai întâi prăjite pentru câteva secunde în ulei fierbinte la căldură medie / joasă. Este în general urmat de ghimbir, usturoi și ceapă, care sunt în general prăjite timp de 10 minute. După ce se adaugă ceapa, se adaugă condimente măcinate (turmeric, coriandru, praf de chili roșu, garam masala etc.). Chawn este apoi turnat peste daal-ul gătit.
Ladoo (Laddu)- este principalul desert indian. Este adesea pregătit pentru festivaluri sau evenimente de familie, cum ar fi nunți și nașteri, sau oferite ca un prasadam (ofrandă religioasă). Există rețete tradiționale pentru laddu destinate ca provizii de călătorie.
Acest desert are la bază făina de năut și nuca de cocos măcinată. Acestea sunt combinate cu zahăr și alte arome, gătite în ghee și modelate în formă de minge. Unele rețete de laddu sunt preparate folosind ingrediente medicinale ayurvedice. Nucile, cum ar fi fisticul și migdalele, sunt folosite ca umplutură în laddu.
Șederea la o masă în India ar putea lăsa un occidental să observe că ceva lipsește: argintărie sau tacâmuri. În mod tradițional, degetele și pâinea sunt “ustensilele” folosite pentru a ridica porții de pe platourile mari folosite la servire.
Spălarea mâinilor înainte și după masă este o parte importantă a fiecărei mese.
Condimentelor indiene, le vom dedica un articol separat.
Cartea mistica de bucate
Cartea mistica de bucate. Alchimia secreta a mancarii
Savureaza-ti viata!
Provocatoare si patrunzatoare, eclectica si frumoasa, aceasta carte te va inspira si-ti va deschide mintea catre conexiunea dintre hrana si constiinta spirituala. Fiind plina de invataturi stravechi, sfaturi practice, anecdote personale, ceremonii impresionante si feluri de mancare prezentate in fotografii extraordinare, Cartea mistica de bucate aduce la viata o multime de retete si numeroase experiente din locuri indepartate (Mexic, Italia, Vietnam, Franta, Africa de Nord si India), precum si de pe taramuri mistice, legendare si mitice.
Vei descoperi, de asemenea, cum sa imbunatatesti energia mancarii pe care o consumi, ajungand la un nivel mai inalt al constiintei; cum sa te folosesti de mancare pentru a-ti deschide chakrele; cum sa-ti declansezi amintiri din vietile anterioare cu ajutorul aromelor; sa inviti zane si ingeri la cina; sa calatoresti prin timp si spatiu din tihna casei tale; sa-ti pregatesti festinuri pentru a starni belsugul, succesul si dragostea… si multe altele! Din cartea lui Denise si Meadow Linn vei invata lucruri putin cunoscute despre ceea ce mananci si vei afla cum ti se poate transforma viata.
Denise Linn, autoare a 17 carti de succes, printre care Sacred Space si Soul Coaching, este lector international, terapeut si gazda unui popular talk-show radiofonic. A fondat International Institute of Soul Coaching, un curs profesional acreditat, precum si Interior Alignment. Denise tine seminare pe cinci continente si este invitata in mod regulat in emisiuni de televiziune si radio din intreaga lume.
Dacă dorești să primești toate articolele și traducerile noastre, direct în inbox-ul tău, fără să te mai străduiești să le cauți… te invităm să te ABONEZI la noutăți.