Masajul scalpului, revigorarea întregului organism

0

Masajul scalpului, revigorarea întregului organism

Care dintre noi nu a experimentat gestul involuntar de a-ți trece mâinile prin păr în situații de concentrare asupra unei probleme căreia nu-i găsim rezolvare? De ce simțim acestă necesitate vitală?

Conform tuturor sistemelor energetice cunoscute, principalul centru energetic se află în vârful capului, în zona fontanelei anterioare, numită popular „moalele capului”. Este centrul energetic asociat cu realizarea spirituală, punctul de intrare al energiei universale.

Toată suprafața capului este acoperită de păr. Părul este un conductor al energiei electromagnetice a corpului, acționând pe principiul antenelor, aspectul părului fiind semnalul sănătății fizice și psihice a purtătorului.

De ce avem nevoie ca această zonă a corpului să fie relaxată? Sau invers, de ce relaxarea întregului organism depinde de starea de bine a acestei zone?

Și numai pentru că aici este adăpostit creierul, centrul de control al întregului organism, centrul de comandă. Ca să funcționăm optim, să fim apți de a lua decizii oportune, să ne menținem în echilibru fizic și emoțional, ne putem dedica zilnic 5 minute de răsfăț.

Nu uita, dacă tu nu te apreciezi, atunci cine să o facă?

De aceea un masaj bun include obligatoriu și această zonă sensibilă a corpului nostru. Ba chiar începe de aici.

Fără a intra în termeni specifici vreunei  tehnici, vă redau succint o modalitate de masaj (sau automasaj) care să vă ajute să vă recăpătați  vitalitatea, intuiția și răbdarea.

Masajul se realizează cu mișcări profunde și lente, mișcările energice având o durată mai scurtă.

Pasul 1- Pregătirea

Executăm câteva mișcări de relaxare a gâtului. Întoarcere a capului spre dreapta și stânga și rotiri complete ale capului spre drepta și stânga.

Pasul 2- Masarea centrului capului

Masarea aceastei zone se efectuează cu podul palmei care efectuează o presiune pe toată suprafața pe care o cuprinde, astfel încât scalpul să fie activat să se miște în sens circular (sensul acelor de ceasornic).

Pasul 3- Masarea scalpului pe toată suprafața capului

Masarea  se execută cu buricile degetelor, în sens circular. Se începe dinspre centrul capului spre lateral și dinspre frunte înspre ceafă.

Pasul 4- Bătăi ritmice

Se execută cu vârful degetelor, degetele se țin curbate, iar loviturile sunt ușoare și dese, ca și când ar lovi stropii de ploaie.

Pasul 5- Presiune asupra punctelor menționate cu roșu

Presiunea se efectuează cu vârful degetului arătător, fiind graduală, de la încet la intens, durata fiind de 5 -7 secunde, de la frunte spre ceafă.

Pasul 6- Masarea prin „ciupire” a întregului scalp

Se efectuează  cu vârfurile celor patru degete,în opoziție cu degetul mare. „Ciupirea” este doar ca tendință, fiind imposibilă de realizat.

Pasul 7- Se masează punctele marcate cu verde

Masajul se efectuează cu vârful degetului, circular și sub presiune.

Pasul 8- Încheierea

Se efectuează o „pieptănare” a părului cu toate degetele, începând dinspre frunte spre ceafă, urmând sensul punctelor negre din desen. Se repetă de minim 3 ori.

 

2

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here