Astazi… te invit sa continuam seria lecturilor, cu un fragment extras din ” Meditatia si Cabala de Aryeh Kaplan ”, o carte de o profunzime uimitoare, a carei recenzie o poti citi AICI.

Cartea este tradusa de Ioana-Raluca Voicu si publicata de Editura Herald in cadrul colectiei Sepher.

La momentul aparitiei sale, lucrarea Meditatia si Cabala a fost prima lucrare, publicata in orice limba, care dezvaluia practicile meditative ale vechilor cabalisti, discret prezente in intreaga istorie a Cabalei, din vremurile profetice si pana in zilele noastre.

Aryeh Kaplan a fost un rabin ortodox de origine americana, detinand, de asemenea, si o licenta in fizica.

Traducator din Tora si exeget al Cabalei, el ne ofera in lucrarea de fata o prezentare a instrumentelor practice utilizate de acest sistem, intr-un stil care imbina traditia si modernitatea.

Cabala, ne invata autorul cartii de fata – rabinul Aryeh Kaplan – se imparte in trei ramuri: cea teoretica, cea practica si cea meditativa.

S-au scris multe lucrari despre elementele speculative, teologice si metafizice, incluse sub denumirea de Cabala teoretica si destul de multe lucrari – unele cu un pronuntat caracter eclectic – despre metodele magice si oculte ale Cabalei practice.

Sunt foarte greu de gasit, insa, lucrari despre Cabala meditativa (mai ales atat de documentate precum cea de fata).

Cartea “Meditatia si Cabala” este una dintre aceste rare lucrari, care parcurge cu o rigoare de neegalat, la modul practic, istoria multimilenara a acestor metode meditative.

Meditatia si Cabala” scrisa de Aryeh Kaplan nu este o carte usor de citit. Iti solicita atentia, dar, pe masura ce inaintezi incepi sa intuiesti ca te afli in fata unei comori spirituale. Sa nu te astepti sa devii expert in meditatie dar, cu siguranta, vei privi cu alti ochi ceea ce tine de una din cele trei ramuri ale stravechii stiinte si intelepciuni… Cabala meditativa.

Te invit, deci, sa ne bucuram impreuna de…

Meditatia si Cabala de Aryeh Kaplan
Capitolul “Rabinul Abraham Abulafia”
Subcapitolul 9 – Scara Ascensiunii

 

 

Alte lecturi saptamanale gasesti AICI.

About Mirela-Carmen

Scriitor, Content Marketing Strategist, Blogger, Reviewer de Carte, Inginer, Proiect Manager, Mama si Sotie.

Daca insisti sa crezi ca doar inotul este posibil, niciodata nu vei invata sa zbori, spune una din cele doua reguli favorite dupa care imi ghidez viata. 🙂

Visit My Website
View All Posts

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here