Metode complementare pentru a înlătura stresul

0

Metodele complementare pot însoți tratamentele clasice, care sunt inevitabile. Mai mult, „complementare” indică faptul că aceste metode sunt în general utilizate în plus față de tratamentele medicamentoase. Tehnicile alternative nu trebuie să înlocuiască tratamentul. Cu toate acestea, pot fi utile în unele cazuri, cu condiția să nu fie resimțite ca o povară.

Metodele complementare care promovează relaxarea, activitatea creierului și o bună stare interioară sunt deosebit de benefice. Starea de bine realizată poate adăuga forță psihologică și poate ajuta la lupta împotriva bolii.

Ca metode de vindecare alternativă, bazate pe importanța relației dintre minte și corp, ele se concentrează nu pe atacarea simptomelor, ci pe încercarea de a crea un echilibru interior care să reducă aceste simptome.

Stresul cronic provoacă anxietate și depresie, are, de asemenea, consecințe bine cunoscute asupra corpului. Insomnie, riduri, hipertensiune arterială, palpitații, dureri de spate, probleme ale pielii, de digestie, infertilitate și impotență. Stresul afectează în cele din urmă, relațiile sociale și munca de performanță. Stresul induce iritabilitate, pierderea capacității de a asculta, concentrare slabă, retragerea în sine și pierderea spiritului de echipă.

Enumerăm mai jos câteva metode de înlăturare a stresului, care nu presupun inițieri sau acumularea de multe cunoștințe teoretice, dar care ne ajută:

să ne eliberăm de greutatea emoțională uneori excesivă a anumitor evenimente din trecutul nostru, care continuă să aibă un impact negativ asupra vieții noastre actuale;

să avem o formă fizică mai bună și mai multă energie;

pentru a avea idei mai clare și gesturi reflexe mai rapide;

  • să comunicăm mai bine și să interacționăm mai armonios cu ceilalți.

 

  1. Vizualizarea de imagini: este o tehnică care folosește crearea de imagini plăcute în minte în scopul relaxării. Această metodă este utilizată pentru a reduce simptomele și în gestionarea stresului și pentru a reduce anxietatea. Cel mai important dintre toate este că nu are nici un efect negativ.
  2. Meditația: este o metodă de focalizare a atenției. Tăcerea minții ajută să te relaxezi fizic și mental, permite să îți controlezi gândurile și emoțiile. Din punct de vedere medical se utilizează în cazurile de tensiune arterială crescută, anxietate.
  3. Meloterapia: fiecare a experimentat efectele pe care muzica o are asupra psihicului: mărește motivația, distrage atenția față de oboseală și dă senzația că timpul trece mai repede.Terapia muzicală este o procedură în care muzica este folosită pentru a intra în stări de relaxare. Are efecte la pacienții cu Alzheimer, autism și depresie.
  4. Controlul respirație: trebuie să învăţăm să respirăm natural, folosindu-ne la maxim capacitatea noastră pulmonară, să ne modificăm ritmul respiraţiei pentru ca aceasta să devină lentă şi profundă. Învățarea de a controla ritmul respirației poate fi utilă în cazurile de greață, vărsături, hipertensiune arterială și, desigur, anxietate și stres.
  5. Rugăciunea: Deși nimeni nu folosește rugăciunea ca „metodă”, ci dintr-o convingere interioară mult mai profundă, efectele ei sunt vizibile în plan emoțional. Evaluarea spiritualității în studii științifice nu este necesară, rezultatele pozitive sunt evidente în bolile cronice și cele legate de funcția sistemului imunitar.

Opțiunile de controlare a minții și a corpului sunt foarte variate, puteți experimenta ceea ce se potrivește cel mai bine necesităților voastre fără riscul de efecte secundare. Amintiți-vă că mintea este principalul aliat pentru a avea o stare bună de sănătate și confort psihic.

shanti spirit simbol 2

2

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here