Mintea te poate vindeca
Cu multi ani in urma…
Ei bine, nu chiar din timpul dinozaurilor.
Ci ceva mai aproape de vremurile noastre.
Mai precis in 1942, in timp ce era student practicant la un spital londonez, Frederick W. Bailes…
A observat ca mintea poate vindeca.
Orice.
Oricand.
Oriunde.
El…
“…a observat indeaproape factorii mentali care interveneau în procesul de vindecare al pacientilor. A remarcat faptul ca, unele modele fundamentale de gandire, in mod inevitabil, produceau reactii fizice corespunzatoare si ca el putea provoca aceste reactii, stimuland modelele mentale in cauza. Avand o pregatire stiintifica, el a socotit ca trebuie sa existe in lumea mentala certitudini asemanatoare de actiune.
De-a lungul anilor ce au urmat, el a dovedit ca atat boala cat si sanatatea isi au originea in stari mentale corespunzatoare, ca exista o tehnica bine definita de tratament mental si spiritual, care pune in miscare Legea Mentala si, ca rezultat, aduce sanatatea fizica
In actiunile sale in acest domeniu, a fost sprijinit si incurajat de oameni de stiinta, prieteni si medici, unii dintre acestia chiar vindecati de el.”
Asa ca… Shanti-Spirit s-a gandit ca accesul la aceste informatii ar fi in avantajul cititorilor sai.
In special a celor care sunt interesati de categoria Body, Mind & Spirit.
Vom publica deci, extrase din traducerea din engleza a lucrarii pe care Dr. F.W. Bailes a scris-o.
Lucrare ce reprezinta o introducere practica in tehnica tratamentului mental si fizic.
Prima editie a fost publicata in 1942 si traducerea asupra careia ne aplecam acum atentia face parte din a 10-a editie (1973).
INTRODUCERE
la
Mintea te poate vindeca
“Oricine se poate bucura de o sanatate excelenta, daca urmeaza calea adevarata catre aceasta. O buna sanatate nu este darul acordat catorva favorizati de catre Providenta capricioasa, dupa cum nici boala nu atinge pe unii sau pe altii pe motivul ca o Providenta de nepatruns si de neanteles doreste ca acestia “sa-si poarte crucea”, obtinand, in acest fel, un soi de purificare spirituala nebuloasa.
In stiinta medicala, prima lege a vindecarii este: “inlatura cauza”. Cauza respectiva a fost mai totdeauna cautata in tesuturile trupului. Totusi, nu numai metafizicianul, ci chiar si medicul practician, a ajuns sa-si dea seama ca motivul fundamental al multor maladii se gaseste in minte. Aceasta nu inseamna ca oamenii isi inchipuie ca sunt bolnavi si ca deci, tot asa, isi inchipuie ca se insanatosesc. Explicatia se gaseste mai in profunzime, in activitatile complexe ale mintii umane.
Cauza reala a bolii se afla in starile emotionale, de spaima, gelozie, invidie, anxietate, in frustrari si contrarietati, generate de incercarile omului de a obtine fericirea si de a putea face fata pretentiilor vietii moderne. Impresii si invataminte din copilarie pot fi cauze ajutatoare; impactul milioanelor de minti inconjuratoare, sigur ca are o influenta determinanta; conversatia prietenilor sau rudelor il poate afecta mult. La aceste cauze se mai poate adauga o gama intreaga de simptome imaginare sau nu, “constatate” in urma citirii prospectelor de prezentare a medicamentelor, precum si din articolele sau publicatiile de popularizare privind bolile si sanatatea. Toate acestea nu sunt totdeauna constient receptionate si totusi, ele creaza in mod inconstient in minte, un fel de complex subiectiv de frica – gand care, afecteaza organismul uman zi de zi si noapte de noapte, fie ca este treaz sau doarme. Cu alte cuvinte, se formeaza inconstient o stare subiectiva de frica, de care cel afectat nu-si poate da seama.
Ajungand la cauze obiective, observarea unor fenomene (forme) de boala la prieteni sau rude, creeaza o stare de teama, ca nu cumva maladii asemanatoare sa-l atace si pe cel care constata. Faptul ca parintii sau alte rude au suferit de anumite boli, conduce la teama ca poate sa existe o tendinta spre boala in familie, mostenita de alti membrii.
Oricare ar fi modelul fricii de baza, un fapt este clar si anume ca, adevarata maladie nu consta atat in manifestarea fizica exterioara, cat in starea mentala de baza. Boala este semnul exterior al unei tulburari mentale. Reiese de aici ca orice incercare de remediere, indreptata numai asupra formei fizice, va lasa cauza fundamentala neatinsa.
Prin urmare, dictonul: “inlatura cauza ” determina pe cel care cauta sa refaca sanatatea, a lui sau a altuia, sa invete cum sa stearga modelul-gandire distructiva, inainte de a putea obtine dezradacinarea tulburarii fizice.
Scopul prezentei lucrari este de a scoate in evidenta, intr-un stil curent, evitandu-se termenii tehnici, modul in care boala isi are originea in fluxul de gandire, precum si metoda precisa pe care o poate folosi cel care doreste sa-si refaca o stare mentala eliberata de teama bolii, prin intelegerea fortelor universale ce pot fi utilizate in acest scop.”
MINTEA TE POATE VINDECA – FREDERICK W. BAILES – ed.1978
Traducere din limba engleza
Daca doresti sa primesti toate articolele si traducerile noastre, direct in inbox-ul tau, fara sa te mai straduiesti sa le cauti… te invitam sa te ABONEZI la noutati.
Super articolul, big like!
Multumesc frumos!