Mirosul de mâncare ne poate face să câștigăm în greutate?

0

Dacă ați urmat o dietă sănătoasă și ați făcut mișcare în mod regulat, vă puteți întreba care este motivul pentru care aceste kilograme în plus nu dispar; răspunsul poate avea legătură cu simțul mirosului…

Cercetătorii de la Universitatea Berkeley din California, Statele Unite, care spun că mirosul de mâncare influențează direct creșterea în greutate.

Această afirmație a venit după efectuarea unui studiu pe rozătoare, care au fost supuse unei diete bogate în grăsimi. De-a lungul zilelor, s-a putut observa că șoarecii cu capacitate olfactivă diminuată și-au menținut greutatea, în timp ce cei care se bucurau de un miros plăcut au câștigat masă corporală, indiferent dacă au ingerat aceeași cantitate de alimente.

Ce se întâmplă exact? Prin mirosul mâncării, simțul mirosului stimulează hipotalamusul și emite un semnal asupra metabolismului, stimulându-l pentru a stoca rezervele calorice, în loc să ardă calorii, ce zici de asta?

Mai mulți cercetători de la Universitatea din Portsmouth au descoperit ca indivizii cu grăsime corporală mai mare sunt mai sensibili la mirosul de mâncare, ceea ce ar putea duce la un apetit mai activ și, prin urmare, asta îi stimulează să mănânce mai mult.

În timpul experimentului s-a descoperit că, spre deosebire de convingerile populare, oamenii au avut o capacitate mai bună de a distinge mirosurile legate de alimente fiind sătui.

Asta ar putea fi legat de modul în care organismul detectează și respinge alimentele care nu mai sunt necesare pentru menținerea echilibrului energetic.

Cum ți se pare această ipoteză? Simți că te îngrași chiar și numai mirosind?

Ca să rămânem în ton, vă recomand cartea doamnei dr. Simona Tivadar apărută în Librăriile Humanitas – Medicină, nutriție și bună dispoziție. Autoarea ne-o recomandă astfel:

“Te crucești când vezi reclame nerușinate la băuturi magice care trateazã cancerul cu bicarbonat? Te uluiesc persoanele care se lasă escrocate cu naivitate de aparate miraculoase pentru diagnosticarea „tuturor bolilor“? Ai dubii referitoare la suplimentele nutritive, la bairamurile cu antioxidanți și suculeț verde de detox? Ți-au ieşit pe nas reclamele deșănțate la extracte din plante cu nume exotice care luptă împotriva cancerului, întăresc imunitatea și detoxifică (fără efecte adverse, bineînțeles)?
Atunci această carte e pentru tine: citește-o și vei afla ce e verificat și ce e impostură în avalanșa de soluții și leacuri care ne-au invadat în ultimii ani.
Ești o tânără mămică derutată de sfaturile contradictorii din abisul internetului și nu mai știi cum să-ți hrănești odorul? Citește cartea și ai să te lămurești.
Ești sportiv și îți fac cu ochiul produse menite să îmbunătățească performanțele fizice? Ai grijă, unele pot avea efecte adverse ciudate și nu tocmai plăcute: poți afla din această carte care sunt. și nu oricum, ci cu zâmbetul pe buze și cu bună dispoziție, fiindcă „glumind putem spune orice, chiar și adevărul“ (Sigmund Freud).
Vei mai descoperi că râsul împreună cu doctorul specialist în nutriție nu îngrașă, dar îți înseninează viața. Detoxifică, crește imunitatea și luptă împotriva tuturor bolilor!”
shanti spirit simbol 2

Dacă dorești să primești toate articolele și traducerile noastre, direct în inbox-ul tău, fără să te mai străduiești să le cauți… te invităm să te ABONEZI la noutăți.

 

2

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here