O INEDITa Cina in Familie

0

Cina in Familie 🙂

Cina inedita in familie

 

Cu siguranta, toti am trecut prin etapa “Mi-e foame dar nu am pofta de nimic”. Evident ca, uneori simtim nevoia de o schimbare, in special cand vorbim despre mancare.

Exact asta mi s-a intamplat si mie, asa ca… intr-o zi… am hotarat sa incerc ceva diferit si am organizat o cina in familie… inedita.

Si nu spun “inedit” datorita faptului ca aceasta este prima data cand incerc produse din soia, ci pentru ca in vederea organizarii acestei cine inedite in familie… am dat pur si simplu iama in…

Camara INEDIT

O INEDITa Cina in Familie
Camara Inedit la Cina in Familie

 

Si pentru cazul in care nu cunosti prea multe despre soia, pana sa intram in “painea” cinei, iti enumar cateva dintre multele beneficii pe care le aduc aceste alimente:

  • Continut ridicat de proteine, vitamine, minerale si fibre insolubile.
  • Beneficii pentru sistemul cardiovascular, precum scaderea tensiunii arteriale.
  • Nu contin colesterol si au o cantitate mica de grasimi saturate.
  • Stimuleaza aportul de fibre. Acestea ajuta la mentinerea unui sistem gastrointestinal sanatos, reduc colesterolul si sunt asociate cu reducerea riscului de aparitie a bolilor cardiovasculare.
  • Contin grasimi omega-3, grasimi polinesaturate esentiale.
  • Imbunatatesc metabolismul, protejeaza sanatatea inimii, apara impotriva cancerului colorectal si reduc efectele menopauzei. Imbunatatesc digestia, promoveaza sanatatea osoasa, protejeaza impotriva malformatiilor congenitale, sporesc circulatia, diminueaza riscul de diabet zaharat si tonifica organismul.
  • Au efect anti-obezitate, dar ajuta si in situatia in care doristi sa pui cateva kilograme.

Ca o micuta concluzie… soia este benefica atat pentru persoanele care vor sa piarda in greutate, cat si pentru cele care vor sa se ingrase.

Si daca am terminat cu enumererea unei parti din beneficiile pe care alimentele cu soia le aduc metabolismului nostru… sa trecem la inedita Cina in Familie. Din cate o sa observi din imagini, nu a fost ceva fancy dar… categoric… a fost ceva de ne-am lins pe degete!

 

TARTINERO

la Cina in Familie

 

Incep cu gama Tartinero, in componenta careia intra paste tartinabile pe baza de tofu sau naut, ce pot fi consumate ca aperitive sau gustari intre mese.

De ce am inceput cu aceasta gama? Pentru ca… la cina au participat 5 membrii ai familiei (cu mine in frunte) iar… dintre toate bunatatile luate din Camara INEDIT, aceste paste tartinabile s-au clasat pe primul loc in topul preferintelor fiecaruia.

Acestea si… inca ceva ce… am pastrat pentru finalul articolului 🙂

 

Pasta de tofu cu sos de soia

O textura usoara, un gust demential. Pot sa spun ca se claseaza in top 3 al produselor Inedit pe care le-am incercat.

Datorita continutului de soia are o tenta putin dulceaga.

E o combinatie perfecta: usoara, dar totodata hranitoare. Eu nu m-am putut opri la prima felie.

 

Pasta de naut – Hummus

Un alt produs care m-a uimit a fost pasta de naut – hummus.

Gustul este exact cum promite si denumirea (plus abundentul gust de usturoi pe care il ador), nefiind la fel de inecacios precum hummusul classic.

 

Pasta de tofu cu sos de mustar

Daca ar fi sa aleg “Tartinero-ul” care mi-a placut cel mai putin, cred ca ar fi cel cu boabe de mustar. Inseamna asta ca are un gust rau? Categoric nu. Gusturile tin de preferinte, si poate textura ceva mai groasa m-a dat putin inapoi. Pot spune ca a fost o experienta rea? Nu! Este un gust pe care nu l-am mai incercat pana acum si pe care l-as manca cu placere si cu alta ocazie.

Ca o concluzie, iti recomand pastele tartinabile din gama Tartinero cu drag. Merita incercate si savurate… fiecare in parte. Cu siguranta voi mai apela la ele si pe viitor. Prietenii nostri vegetarieni le vor aprecia foarte mult!

VEGETAL

la Cina in Familie

Pentru a incheia categoria “alimente comparabile cu pateurile”, nu pot lasa deoparte gama Vegetal. Produse din boabe integrale de soia amestecate cu ciuperci proaspete, masline sau ardei iute, se pot servi la aperitive sau in sandwich-uri. Am reusit sa pun mana pe pasta vegetala din boabe de soia cu masline.

Daca am observant ceva la produsele Inedit, este aroma foarte intensa. Iar cand au spus masline, n-au glumit. Are o textura chiar mai usoara decat a pastei de tofu cu sos de soia. Daca sunteti “fani maslina” asa ca mine… si ca mama mea, care din clipa in care a gustat pasta, a declarat ca e cel mai bun “pate” mancat vreodata… vi-l recomand cu toata inima.

 

LAPTE DIN SOIA CU AROMA DE MIERE SI CEREALE

la Cina in Familie

Toata viata m-am confruntat cu intoleranta la lactoza. Nu pot spune ca am simtit lipsa laptelui prea mult, insa uneori iti vine pofta de o cafea cu lapte. Am incercat asadar, ca tot eram la “soia fest”, laptele din soia cu aroma de miere si cereale. Produs obtinut din boabe de soia, nemodificate genetic. O alternativa sanatoasa a laptelui de origine animal. Cat despre gust, pot spune ca are un gust dulceag, numai bun de baut dimineata sau la o gustare.

Si, intre noi fie vorba, bunica mea pur si simplu s-a indragostit de acest lapte cu miere! Asa ca… la plecare a hotarat sa isi incarce sacosa cu laptele ramas 🙂

 

FELII TEXTURATE DIN SOIA

la Cina in Familie


Dintre toate alimentele gustate, singurul care nu mi-a fost strain au fost feliile din soia, sau cum imi place sa le zic “snitzele din soia”. Le-am mai incercat si mi-au placut si atunci foarte mult. Si nu exagerez cand spun ca imi plac putin mai mult decat snitzelele normale. Poate si pentru ca am ajuns la saturatie de cele clasice, insa e ceva in textura lor ce imi satisfice papilele gustative. Sunt foarte usor de preparat, avand un gust delicios si un aport nutritional ridicat.

 

CREMVUSTI VEGETALI

la Cina in Familie

O experienta cel putin interesanta au fost crenvustii din soia. Recunosc, nu ma asteptam la textura si la gustul pe care le-am simtit. Nu cred ca as putea renunta vreodata la clasicii cremvusti de pui, insa daca as fi nevoita, cu siguranta aceasta ar fi alternativa. Sunt afumati dupa metoda traditionala si sterilizati. Nu contin conservanti si pot fi consumati in mai multe feluri, dupa bunul plac. Spre deosebire de crenvustii normali, membrana acestora nu este comestibila si vin intr-un borcan cu saramura.

 

TOFU

la Cina in Familie

Si pentru ca ce e mai bun este lasat la urma, iti prezint vedeta serii (alaturi de pastele tartinabile)… Tofu afumat in saramura.

Ei, asta da surpriza!

Nu mi-ar fi trecut vreodata prin cap ca as putea manca tofu cu atata placere. Preparat din ingrediente naturale, este bogat in proteina si celuloza, fiind singura branza ce nu contine colesterol.

Mi-as dori sa iti pot face o descriere exacta a gustului, insa imi este imposibil. Tot ce pot spune este ca textura este perfecta iar gustul de afumat se simte din plin.

Clar a fost castigatorul serii si a cucerit toata familia.

 

Te invit si pe tine sa incerci aceste produse

 

Eventual la o Cina in Familie. 🙂

Cu siguranta iti vor place, la fel cum ne-au placut si noua. Si… daca mai ai  nevoie de inca un stimulent ca sa decizi… iti redau mai jos un citat preluat de pe site-ul unde am gasit CAMARA INEDIT 🙂

“Un bob de sănătate Proteina de soia, prelucrată corect, este singurul aliment vegetal care oferă corpului toţi aminoacizii esenţiali. Fiind o sursă bogată în antioxidanţi, ea protejează vasele sanguine, previne ruperea arterelor şi reduce incidenţa bolilor de inimă şi hipertensiunea şi întăreşte sistemul imunitar. Soia reduce colesterolul şi, datorită betacarotenului (provitamina A) pe care îl conţine, s-a demonstrat că previne cancerul de sân. Este o sursă la fel de importantă de energie şi combate atrofierea muşchilor şi îmbătrânirea pielii.

Boabele de soia fac toate acestea posibile prin conţinutul lor ridicat de acizi graşi omega 3, acid alfa-linoleic, acizi graşi omega 6, proteine, fibre, minerale, vitamine (A, B2, B5, B6, C, D, E), acizi graşi nesaturaţi (care înlocuiesc colesterolul nociv). Astfel, conţinutul unui bob de soia se distribuie în 40% proteine, 20% grăsimi, 20% acizi, 10% apă, 5% celuloză şi 5% reziduuri minerale. Soia mai conţine şi isoflavoni, compuşi ce înhibă dezvoltarea celulelor canceroase, ajută la prevenirea bolilor de inimă. S-a observat că în ţările în care produsele din soia fac parte în mod regulat din meniul zilnic, frecvenţa bolilor cardio-vasculare este scăzută. Iar datorită conţinutului bogat în calciu, soia ajută la prevenirea osteoporozei, iar produsele din soia fermentate au efecte probiotice, care ajută la menţinerea sănătăţii intestinelor.”

 

Camara este plina si te asteapta. O gasesti AICI sau in magazine. 🙂

 

*

Articolul este inclus in categoriile: Sanatate si LifeStyle

2

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here