Peștele de lemn

0

Peștele de lemn

Peștele de lemn este o bucată mică de lemn sculptată în forma unui pește, cu o fantă pe toată lungimea corpului. Acest tambur este lovit de un ciocănel pentru a produce sunete.

O versiune mult mai mare și mai bogat ornamentată care simbolizează un pește mitic ale cărui sunete trebuie să atragă divinitatea, este folosit în ceremoniile taoiste și confucianiste. Această versiune a tamburului, lovită de un ciocan, se folosește în timpul ceremoniilor pentru a marca intervalele de rugăciune.

Folosirea lui era legată de rugăciunile de ploaie și rugăciunile din ritualurile asociate morții.

Peștele de lemn este folosit de călugări și laici în tradiția budistă Mahayana. Este adesea folosit în ritualuri care implică recitarea de sutre, mantre sau alte texte budiste. Peștele de lemn este folosit în principal de discipolii budiști din China, Japonia, Coreea și alte țări din Asia de Est, unde predomină practicarea Mahayanei.

În majoritatea tradițiilor budiste din Zen / Ch’an, peștele din lemn servește pentru menținerea ritmului în timpul scandărilor sutrelor. În Budismul Pământului Pur, se folosește atunci când se slăvește numele Amitabha.

 

 

2

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here