Principiul Vindecarii Universale – partea 1

1

Principiul Vindecarii Universale – partea 1

principiul vindecarii universale 1

Este o evidenta clara ca exista in Univers un principiu de vindecare, ce actioneaza independent de orice tratament cu medicamente, urmat de om.

Exista o rivalitate intre diferitele scoli de vindecare pe plan uman, fiecare dintre acestea pretinzand ca detine metoda unica si ca celelalte trebuie eliminate din practica.

Daca lucrurile ar sta asa, atunci acea metoda unica ar trebui sa asigure vindecarea, iar celelalte metode competitive sa nu conduca la vindecare.

Cum de asa ceva nu poate fi vorba, vom ajunge la un rezultat mult mai potrivit in cercetarea noastra privind calea vindecarii reale, daca ne vom stradui sa descoperim ce poseda aceste metode materiale, care produc eventuala vindecare a pacientului.

Toate vindecarile primitive erau mentale.

La inceputul existentei omului, se credea ca boala era invadarea corpului de catre spiritele rele, pe care incerca sa le alunge vraciul comunitatii, prin diverse incantatii sau cu ajutorul unor plante, ce posedau proprietati medicale, obtinandu-se unele rezultate pozitive.

Cu timpul, cunostintele capatate, s-au inmultit si s-au format specialisti in ierburi sau incantatii si astfel au aparut doua profesiuni: cea de medic si cea de preot.

In mileniile ce au urmat, stiinta medicala a facut mari progrese, adaugand noi cunostinte in folosirea plantelor medicinale, asa ca astazi, constatam ca stiinta medicala ocupa o pozitie ce impune respect.

Cele doua scoli ce s-au format cu timpul si exista si in prezent: alopatia (tratarea bolii cu medicamente) si homeopatia au creat  adepti si practicieni, fiind sustinute mai puternic, cand una, cand alta, dar cu preponderenta scoala alopata.

Intre timp, cam pe la mijlocul sec. al 19-lea, s-a intercalat o noua metoda, si anume, aceea a vindecarii prin stimularea mecanica a circulatiei sanguine si limfatice, excluzand folosirea medicamentelor de orice fel, deoarece boala ar fi cauzata de o lenevire a functiilor organice vitale.

Pe langa aceasta, a treia scoala – a osteopatiei – a mai aparut spre sfarsitul secolului trecut, o a patra, cea a chiropracticii, care sustine ca maladiile se datoresc unor strangulari ale nervilor la iesirea lor din canalul vertebral, cauzand o scadere a fluxului nervos in partile afectate.

Desi fiecare dintre aceste scoli are ceva ce produce rezultate pozitive, totusi, nici una nu este unica detinatoare a unei metode infailibile.

Toate acestea ne conduc la ideea ca trebuie sa existe un principiu unic de vindecare, ce sta la baza tuturor metodelor, fara ca aceasta sa fie proprietatea exclusiva a vreuneia dintre ele.

Care sa fie oare acest principiu fundamental de vindecare?

Acesta este Inteligenta Divina, Mintea lui Dumnezeu, care satureaza orice particula de materie din Univers.

Nu trebuie sa fim nici superstitiosi in atitudinea noastra fata de Mintea Divina, nici nu este nevoie sa adoptam o comportare de smerenie la pomenirea cuvintelor: Minte Divina.

Aceasta Minte este Inteligenta care tine laolalta atomii din stanca sau face ca ceva sa urce prin tulpina copacului.

Nu este ceva care sa fie abordat cu spaima si plecaciuni, ci ceva care trebuie descoperit in tot ceea ce exista, caci omul, privind in fata Natura, priveste la fata Divina.

Poate ca el ignora aceste lucruri, sau chiar le neaga, dar ramane cert faptul ca Universul poate fi  numit trupul Domnului.

(Continuare in Capitolul 3 – partea 2)

 

MINTEA TE POATE VINDECA – FREDERICK W. BAILES – ed.1978

Traducere din limba engleza

shanti spirit simbol 2Daca doresti sa primesti toate articolele si traducerile noastre, direct in inbox-ul tau, fara sa te mai straduiesti sa le cauti… te invitam sa te ABONEZI la noutati.

 

2

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here