Principiul Vindecarii Universale – partea 2

1

Principiul Vindecarii Universale – partea 2

principiul vindecarii universale 2

Cu toate interpretarile date de teologi de-a lungul timpului, un fapt ramane de netagaduit si anume, ca Dumnezeu este Minte Impersonala si Spirit Personal si ca activitatea LUI ca Minte este o chestiune de Lege fixa si neabatuta.

Cutremurele si tunetele nu sunt pedepse pentru pacate, ci reprezinta miscarea materiei in baza activitatii acestei LEGI.

Acest fapt nu este o afirmatie senzationala si trebuie sa stim sa ne tratam pe noi si pe altii, atunci cand vom intelege cum actioneaza Legea Divina.

Vechiul Testament este plin cu exemple de vindecare mentala si spirituala.

Apoi, a venit Iisus, care a lamurit lumea ca, orice boala este rezultatul unori stari mentale dereglate.

EL a propovaduit ca atunci cand aceste stari mentale sunt corectate, starea fizica bolnava dispare.

Invatatura sa cuprinde mai mult decat atat, dar aceasta este indeajuns pentru scopul nostru.

In acest punct, putem intercala faptul ca medicina moderna aduce in actualitate teza lui Iisus si se straduieste sa corecteze starile mentale dereglate, care sunt cauza reala a bolilor.

Dupa cum este adevarat ca Iisus a adus un mesaj de viata interioara spirituala, este si mai adevarat ca miezul si baza doctrinei Sale au fost trecute cu vederea si ascunse de catre conglomeratul de dogme religioase.

Iisus ne-a invatat ca mintea omului este una cu Mintea Divina Universala si ca, atat timp cat omul merge impreuna cu Mintea Divina, nu este posibil sa mai apara vreo frictiune, frustrare sau dezacord.

Starile mentale ale omului pot ridica piedici in calea catre Mintea Divina si cand se produce asa ceva, omul sufera.

Pe scurt, el ne-a invatat ca omul este o trinitate, activand pe trei nivele, intr-o singura fiinta.

Daca ni-l putem imagina pe om reprezentat de trei cercuri concentrice, ne putem face o parere mai buna despre viziunea lui Iisus.

EL a invatat ca omul, in cercul interior, care ar reprezenta centrul fapturii sale, este Esenta Spirituala Divina sau Fiinta.

Acest centru este ca si Dumnezeu, niciodata bolnav, suferind sau limitat in vreun fel, totdeauna perfect in sanatate si in fericire, in pace deplina si cu totul in armonie cu Universul si cu tot ce exista in acesta, ceea ce constituie partea neschimbatoare din fiinta umana.

Nimic nu-l tulbura aici, nu-l poate rani sau distruge vreodata.

Din acest centru spiritual vine vindecarea si tot din el se dezvolta stiinta stapanirii vietii; este lumea sa interioara, a cauzelor.

Al doilea cerc, intermediar, este acela al mintii, iar cercul exterior reprezinta corpul fizic al omului si toate posesiunile sale materiale.

Acest cerc periferic reprezinta lumea de afecte personale ale omului.

Calea prin care cauza devine efect este mintea.

Omul poseda puterea de a alege. El poate sa-si indrepte gandurile in afara, catre cercul exterior, precum si-n interior, catre cercul central.

Daca starile lui mentale sunt lasate sa se complaca in cercul sau exterior cu afectiunile, saracia si privatiunile sale, aceste lucruri sunt mentinute datorita fortei creatoare a gandurilor.

Dar daca, pe de alta parte, omul se foloseste de puterea sa de a alege sa mearga mana in mana cu pacea, perfectiunea, armonia fiintei sale interioare, aceste calitati se vor manifesta in viata lui din afara, pentru ca mintea omului poseda puterea creatoare.

Fiecare experienta este mai intai o idee in minte si tot ce ne priveaza de fericire a fost, de asemenea, mai intai o idee.

Mintea este in intregime neutra in activitatea sa creatoare.

Ea lucreaza fara intrupere, chiar si atunci cand dormim, transformand in realitate, tot ceea ce primim ca idei mentale.

 

(Continuare in Capitolul 3 – partea 3)

(Anterior Capitolul 3 – partea 1)

 

MINTEA TE POATE VINDECA – FREDERICK W. BAILES – ed.1978

Traducere din limba engleza

shanti spirit simbol 2Daca doresti sa primesti toate articolele si traducerile noastre, direct in inbox-ul tau, fara sa te mai straduiesti sa le cauti… te invitam sa te ABONEZI la noutati.

 

2

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here