Principiul Vindecarii Universale – partea 4

1

Principiul Vindecarii Universale – partea 4

principiul vindecarii universale 4

S-ar putea pune intrebarea  daca pacientul nu foloseste, procedand astfel, o forma subtila de sugestie?

La aceasta se poate raspunde ca, daca pacientul isi inchipuie numai ca ar avea o tulburare si ca practicianul isi imagineaza numai ca l-a vindecat, atunci intregul procedeu ar fi o experienta ireala, un fel de vis.

Trebuie sa existe o lege, in virtutea careia, rezultatele fizice sunt introduse de practician, in pacient.

Aceasta lege poate fi, pe scurt, formulata astfel:

IMAGINEA MENTALA ESTE REALITATE, IAR FORMA EXTERIOARA ESTE PUR SI SIMPLU PROIECTAREA ACESTEI REALITATI.

De vreme ce mintea este mai veche decat corpul, atunci ea a creat corpul, care este in intregime refacut la fiecare cativa ani, in timp ce mintea ramane neschimbata, reamintindu-ne, astfel, experientele din copilarie, sa zicem dupa 70 de ani.

Atunci, probabil ca Mintea este CAUZA, iar corpul este EFECTUL.

Mintea este substanta, iar corpul, umbra ei.

Umbra este tot-deauna determinata de caracterul substantei si, prin urmare, conditiile fizice, care urmeaza tratamentului, sunt o copie a convingerii mentale detinuta mai intai de practician si, mai curand sau mai tarziu, acceptata si de pacient.

Trebuie sa existe o acceptare mentala desavarsita a sanatatii complete a pacientului, atat din partea practicianului, cat si din partea pacientului.

Atunci cand pacientul isi aplica singur tratamentul, bineanteles ca trebuie sa-si reprezinte mental acceptarea si constiinta perfectiunii.

Sute de cazuri autentice, sprijina afirmatia ca Mintea modeleaza corpul.

Unii devotati catolici au reusit sa-si produca rani sau semne pe corp, practicand asa-zisa contemplare a ranilor lui Iisus.

Daca aceasta Lege a Mintii va lucra impotriva tendintei naturale, producand tesuturi morbide, in loc de tesuturi sanatoase, cu atat mai multa incredere ar trebui sa avem, atunci cand abordam problema schimbarii tesuturilor morbide, in unele sanatoase.

Persoana care intelege puterea si tendinta acestei Legi a Mintii, are la dispozitia sa o sursa de energie care este infinita.

Prin urmare, increderea sa deplina nu este bazata pe o forta intelectuala ce-i apartine numai siesi, nici pe vreun presupus dar al vindecarii, acordat lui ca individ, ci este ceva cu mult mai maret decat orice se poate imagina, si anume, este Inteligenta Cosmica, dedicata folosirii de catre el si dirijata de catre sine.

Iata de ce noi spunem ca un tratament este “o miscare bine definita a gandului intr-o anumita directie, in scopul de a obtine un anumit rezultat, reflectandu-se in forma materiala.”

Acest dar nu este o posesie specifica a unor favorizati, el este acordat tuturor, dar nu-i apartine decat atunci cand accepta mental adevarul ca totusi ii apartine si trece la punerea lui in actiune.

Iata de ce se poate afirma ca nu exista boli mari sau mici, grele sau usoare, vindecabile sau nevindecabile.

Avem de-a face cu o forta si o Inteli-genta care nu tine seama de notiunile “mare” sau “mic”, deoarece conduce cu usurinta intreg universul.

Marimea sau micimea sunt termeni relativi.

Ceea ce este mare pentru inteligenta limitata, este mic pentru Inteligenta Infinita.

Medicul materialist, necunoscator al acestei Legi a vindecarii, este limitat la propria sa dibacie si la puterea medicamentului ce-l administreaza pacientului.

El trebuie sa puna mai intai diagnosticul precis, deoarece aceasta este baza tratamentului sau.

Trebuie sa aleaga cu mult discernamant medicamentul sau modalitatea ce se potriveste diagnosticului.

Atentia lui este indreptata spre efectele fizice, pe care alti medici materialisti le-au facut cunoscute in trecut.

In contradictie cu procedeele medicului materialist, noi incercam sa ne scuturam de trecut, deoarece acesta ne leaga de lanturile indoielii si, cu toate ca navigam pe o mare necunoscuta, spre o lume noua, avem un dicton indrumator:

“SUNTEM  INTRUPAREA  A  CEEA  CE  GANDIM”.

Orice poate mintea sa conceapa, poate fi realizat si, dupa cum a spus   Swedenborg: “ingerii citesc autobiografia omului in structura sa.”

 

(Anterior Capitolul 3 – partea 3)

 

MINTEA TE POATE VINDECA – FREDERICK W. BAILES – ed.1978

Traducere din limba engleza

shanti spirit simbol 2Daca doresti sa primesti toate articolele si traducerile noastre, direct in inbox-ul tau, fara sa te mai straduiesti sa le cauti… te invitam sa te ABONEZI la noutati.

 

2

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here