Puterea gândirii pozitive

0

Avem zeci de mii de gânduri pe zi. Unele provin din interiorul nostru și, prin urmare, sunt greu de … manevrat. Ele necesită o muncă interioară reală.

Pe de altă parte, multe gânduri negative provin din mediul exterior. Și asupra lor este simplu să acționăm!

Dacă ne „hrănim” cu rău (cu regrete, frică, violență, gânduri negative …) , ne simțim rău.

Câteva exemple de „hrană negativă” pentru minte:

  • Cum te simți când cineva din jurul tău nu se oprește să critice sau să se plângă? Te simți mai bine sau mai rău?
  • Cum te simți când citești problemele unui străin pe un forum?  Te simți mai bine sau mai rău?
  • Cum te simți după ce ai vizionat Jurnalul de la ora 5? Te simți mai bine sau mai rău?
  • Cum te simți când de 33 de ori în aceeași zi, auzi că a existat o crimă, un incendiu și câteva inundații? Mai bine sau mai rău?

Negativitatea este prezentă în jurul nostru. Și, din păcate, știrile nu sunt ceea ce ne face cel mai bine în ceea ce privește pozitivitatea!

Bineînțeles că nu spun că trebuie să trăim în pădure și să mâncăm scoarță de copac.  Putem să urmărim știrile, subiecte care ne interesează, dar nu trebuie să știm toate problemele lumii, tot timpul, în toate amănuntele lor. Chiar nu ajută.

Acest lucru slăbește moralul … pentru că negativismul este contagios.

Avem deja mult de-a face cu propria noastră negativitate și cu cea a anturajului nostru.

Încercați să faceți o „dietă media”. Pentru o lună, nu mai urmăriți știrile și vedeți dacă vă e mai bine sau mai rău (dar cred că deja știți rezultatul). Nu urmăriți știrile timp de 1 lună, apoi urmăriți-le din nou. Atenție, vă avertizez imediat, conștientizarea poate fi violentă. S-ar putea să simțiți cum o inundare de negativitate vă invadează …

În plus, credeți-mă: dacă se întâmplă ceva cu adevărat important, veți auzi repede acest lucru de la cineva din jurul vostru.

A fi pozitiv este de fapt ceva ce poate fi învățat? Să vedem cum.

Acum, că am eliminat invazia de informații negative, vom putea să începem să creștem treptat atitudinea pozitivă.

La început, mulți dintre noi trebuie să ne forțăm. Suntem răutăcioși, nu vedem nimic pozitiv și greu acceptăm că ceva ar putea fi.

Totul ține de antrenament. Și ca în orice antrenament, la început trebuie să te forțezi prin a te motiva pentru a rămâne disciplinat, chiar și (și mai ales) dacă nu vedem încă beneficiile.

Să o luăm pas cu pas:

1 – Fiți conștienți de negativitatea voastră.

După cum am spus, negativitatea vine fie din exterior, fie din noi înșine. Mai întâi trebuie să învățăm să o identificăm.

Ori de câte ori suntem surprinși a fi negativi, că ne plângem, că ne victimizăm, că ne e teamă, putem spune: „Ok, sunt negativ. Știu că nu mă ajută deloc. Dimpotrivă, știu acum că negativitatea face situația să se înrăutățească. Cum aș putea fi mai pozitiv în situația asta?”

2 – Acceptați negativitatea, apoi încercați să o transformați în pozitivitate.

Acum că tocmai ați identificat un gând negativ, nu îl respingeți, ci decideți să căutați ceva pozitiv în el. Scopul este de a înlocui gândirea negativă cu gândirea pozitivă.

De exemplu :Te ridici și vezi că plouă. Imediat îți vine un gând negativ: ”Prea plouă, va fi o zi de …”

STOP! Ai devenit conștient de negativitate și căuți imediat să o înlocuiești cu ceva pozitiv:

„Bine, eram negativ … ce este pozitiv aici? … țăranii vor fi fericiți, grădinile lor vor prospera. Sau … plouă; bine, dar mă simt atât de norocos că am un acoperiș … “

Vedeți diferența?

A fi negativ nu este ceva dramatic, atâta timp cât faceți efortul de a încerca să schimbați acest lucru. La sfârșitul unei luni, veți ști care sunt momentele de negativitate și veți fi capabil să fiți pozitiv chiar înainte ca negativitatea să se instaleze.

3 – Câteva lucruri pozitive la sfârșitul zilei:

Iată un alt exercițiu, care are același scop: să te înveți să vezi pozitiv ceva ce nu ai văzut înainte. La sfârșitul fiecărei zile, notează pe o foaie 5 lucruri pozitive care ți s-au întâmplat în timpul zilei.

Dacă nu puteți, continuați oricum exercițiul. Este timpul petrecut în cercetare. Chiar dacă nu puteți găsi nimic, continuați. Pentru că astăzi puteți găsi doar un lucru pozitiv … dar cu cât faceți mai mult acest exercițiu, cu atât veți găsi mai multe.

4 – Ceva tot este pozitiv pe tot parcursul zilei.

Pozitivul este în jurul nostru, noi nu știm cum să îl recunoaștem.

Dacă doriți să progresați chiar mai repede, puteți face acest exercițiu pe tot parcursul zilei. Ori de câte ori identificați un lucru pozitiv, notați-l. Și de fiecare dată când vă surprindeți în stare de negativitate, scrieți și încercați să înlocuiți negativul cu ceva pozitiv imediat.

Învățați să descoperiți pozitivul în cele mai mici lucruri: un zâmbet, un cuvânt, o pasăre, un copil, un fruct, o floare …

5 – Hrăniți-vă cu gânduri pozitive!

Pozitivitatea este un cerc virtuos.Cu cât sunteți mai pozitiv, cu atât deveniți mai pozitiv. Cu cât învățați mai mult să vedeți pozitiv, cu atât vedeți mai mult. Cu cât mai mult îți hrănești spiritul pozitiv, cu atât mai mult această pozitivitate reapare în gândurile tale.

Un sfat: păstrați întotdeauna o sursă pozitivă la îndemână: o carte, o colecție de citate, o poezie …

„Suntem ceea ce credem noi. Tot ceea ce suntem este rezultatul gândurilor noastre. Cu gândurile noastre, construim lumea noastră.” Buddha

Știți și alte sfaturi, alte resurse, alte exerciții pentru a fi mai pozitiv? Împărtășiți-le cu noi!

shanti spirit simbol 2

shanti spirit simbol 2 Dacă dorești să primești toate articolele și traducerile noastre, direct în inbox-ul tău, fără să te mai străduiești să le cauți… te invităm să te ABONEZI la noutăți.

 

2

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here