Realitatea despre Minte si Posibilitatile sale – partea 1

1

Realitatea despre minte si posibilitatile sale

Capitolul 1 – partea 1

realitatea despre minte

Secretul stiintei vindecarii se bazeaza pe o intelegere corecta a ceea ce este gandirea, modul de actiune si legatura cu Mintea Universala.

Inteligenta cosmica poate fi sesizata de aceia care gandesc mai profund.

Sunt legi evidente si de netagaduit ale ordinii in univers si aceasta pentru ca exista o Inteligenta diriguitoare in spatele Universului, care este dovedita de felul in care particulele de materie sunt atrase sau respinse unele fata de altele.

Orice din acest Univers, pana la cel mai simplu fir de iarba, urmeaza un plan de dezvoltare.

Pozitia si miscarea astrelor si planetelor sunt marturia unei Inteligente Creatoare si diriguitoare.

Odata admisa Inteligenta Universala, se pune intrebarea: care este legatura intre noi si aceasta Inteligenta?

Daca am putea raspunde la aceasta intrebare, problema imbolnavirii ar fi rezolvata.

Trebuie spus ca secretul vindecarii consta in abilitatea omului de a se uni constient cu aceasta Inteligenta Universala si sa extraga din ea ceea ce ii trebuie pentru inlaturarea modelelor de gandire-boala si inlocuirea lor cu modele de gandire-sanatate.

Este mult mai usor de procedat astfel, decat multi isi inchipuie, si sunt milioane de oameni care au reusit sa elimine boala din existenta lor, prin vindecarea mental-spirituala.

Fiind stabilit stiintific faptul ca Inteligenta Universala este Unica, asa cum si materia este unica, iar legile universale se reduc tot la Una.

Inteligenta folosita de om in oricare din actiunile sale, face parte integranta din aceasta Inteligenta care conduce universul; diferenta dintre ele consta numai in grad si nu in esenta.

Omul poate sa nu inteleaga acest adevar, dar este un fapt real ca, atunci cand gandeste, el gandeste cu Unica Minte a Universului.

Nu exista un astfel de lucru ca mintea mea sau mintea ta.

Ceea ce numim minte individuala este numai acea particica din Mintea Universala, pe care cineva o foloseste la timpul sau.

Nu exista un astfel de lucru ca aerul meu sau aerul tau, exista numai un singur aer, distribuit in mod egal pe intreaga planeta.

Cand am inteles ca aceasta Minte Universala umple Universul, ne-o putem reprezenta pe aceasta ca pe un mare ocean al Mintii, ce ne inconjoara si in care suntem cufundati.

Aceasta minte este subiectiva sau subconstienta, ceea ce inseamna ca nu are puterea de a alege, ca trebuie sa fie dirijata pentru a actiona.

Este extrem de inteligenta, contine toata cunoasterea din Univers, dar nu este o minte care judeca.

Ea stie numai un singur lucru: sa actioneze in directia in care este dirijata.

Se poate naste o intrebare: cine sau ce detine alegerea, judecata sau conducerea?

Acestea le are Prima Cauza sau Spiritul.

 

(Continuarea in Capitolul 1 – partea 2)

MINTEA TE POATE VINDECA – FREDERICK W. BAILES – ed.1978

Traducere din limba engleza

shanti spirit simbol 2Daca doresti sa primesti toate articolele si traducerile noastre, direct in inbox-ul tau, fara sa te mai straduiesti sa le cauti… te invitam sa te ABONEZI la noutati.

 

2

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here