Realitatea despre Minte si Posibilitatile sale – partea 3

1

Realitatea despre minte si posibilitatile sale

Capitolul 1 – partea 3

realitatea despre minte 3

Atunci cand intelegem ca nu exista decat o Unica Minte in intregul univers si ca omul este IN si DIN aceasta Minte, ne putem usor da seama ca Mintea, care a creat pentru prima oara celulele corpului, poate, tot asa de bine si usor sa faca altele noi, impregnate cu forta vitala.

Daca intelegem ca aceasta Minte Subiectiva Universala construieste totdeauna conform unui model pus la dispozitie de Spirit, ne dam usor seama ca omul poate pune in miscare aceasta Lege a Mintii in directia dorita, cand a inteles ca toata puterea universului asteapta recunoasterea de catre el insusi ca Spirit, avand privilegiul de a spune cuvantul care dirijeaza mintea sa urmeze modelul pe care i-l pune in fata.

Mintea obiectiva sau constienta a omului corespunde cu Spiritul Divin.

Prin aceasta nu se intelege ca gandirea constienta este perfecta; stim ca uneori este diabolica.

OMul este Spirit, in sensul ca are puterea sa reactioneze, sa aleaga, sa selecteze, precum si abilitatea de a dirija Mintea Subiectiva in directia dorita.

Un exemplu il constituie cazul cand hotarand sa ne trezim la o anumita ora, dimineata, ceva mai devreme decat de obicei (ceea ce constituie o alegere constienta), exact la ora fixata, Mintea subiectiva ne scoala, adesea cu cateva secunde inainte de a suna ceasul.

Se intelege deci, ca omul, ca Spirit sau minte obiectiva, se serveste de mintea subiectiva, care se supune alegerilor sale constiente.

Sufletul este una cu Mintea Subiectiva.

Sufletul Universal este Mintea Subiectiva Universala.

Sufletul individual este Mintea Subiectiva individuala si poate ca cea mai importanta caracteristica a sa este supunerea absoluta fata de Spirit.

Nu are nici o dorinta sau preferinta proprie, ramanand totdeauna la dispozitia Spiritului.

In aceasta nu exista nici o constrangere.

Exista numai egalitate.

Se aseamana cu un camin fericit, in care fiecare partener considera pe celalalt egal.

Unul din lucrurile greu de sesizat pentru unii este acela ca Mintea Universala, atotputernica, prin toate puterile Divinitatii, voieste sa fie la dispozitia omului si sa intre in actiune, in directia dorita de om.

Cand suntem patrunsi de acest adevar si putem pune in miscare Legea in folosul nostru propriu, descoperim ca avem de-a face cu o forta care, desi atat de formidabila incat ar putea sa ne sfarame, se supune in intregime vointei noastre.

Nu trebuie sa existe nici un fel de superstitie si nici frica atunci cand venim in contact, in acest mod, cu Legea Mintii.

Aceasta considerabila forta de vindecare nu este o persoana, ci ESTE UN PRINCIPIU din Univers.

Legea Mintii raspunde la o inteligenta folosire a fortelor sale.

Puterea sa creatoare se indreapta in orice directie dorim, singurul lucru cerut, fiind acela de a fi respectate legile mecanismului sau, ale modului sau de a actiona.

Vom afla mai tarziu care sunt aceste legi, dar pentru inceput putem fi incredintati ca, de fapt, exista un flux de forta universala, dedicat folosului nostru, in intregime supus dorintelor noastre, asteptand doar cuvantul nostru.

Mai mult: nici nu trebuie sa ne rugam de aceasta, sa-i cerem, sa-i imploram sau sa ne chinuim pentru el!

Tot ce avem de facut este sa-l recunoastem si sa fim convinsi ca exista, pentru imbogatirea vietii noastre, pentru sanatatea, fericirea si prosperitatea noastra.

(Continuarea in Capitolul 1 – partea 4)

(Capitolul 1 – partea 2)

MINTEA TE POATE VINDECA – FREDERICK W. BAILES – ed.1978

Traducere din limba engleza

shanti spirit simbol 2Daca doresti sa primesti toate articolele si traducerile noastre, direct in inbox-ul tau, fara sa te mai straduiesti sa le cauti… te invitam sa te ABONEZI la noutati.

 

2

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here