Realitatea despre Minte si Posibilitatile sale – partea 4

2

Realitatea despre minte si posibilitatile sale

Capitolul 1 – partea 4

realitatea despre minte 4

Dupa cum am aratat, aceasta Lege nu trebuie abordata cu teama sau groaza, fiind o Lege naturala si nu o persoana.

Mai putem intelege ca, desi este impersonala, poseda o Inteligenta infinita si nu are nici o dorinta proprie; este in intregime neutra.

Este gata, la comanda omului, sa-i acorde puterea sa creativa si, cu toate acestea, nu poseda o constiinta de sine, ca si legea electricitatii.

Nu trebuie, din acesta cauza, sa ne inchipuim ca nu poseda o inteligenta.

Din contra, cum am aratat, are o inteligenta infinita.

Mintea universala nu pune nici o limita si omul poate merge cat de departe doreste sau poate sa stea pe loc.

Singura limita este aceea creata de el insusi, deoarece este liber sa decida singur si nimeni altul nu poate face pentru el, ceea ce face el insusi, fiind actiunea lui si numai a lui.

In calatoria descoperirii de sine, el este comandantul propriului sau vas si este singur raspunzator de oprirea din cursa, ca si un navigator solitar.

Deci, raspunderea omului este de a-si alege propria destinatie, iar puterea motrice de a-l duce acolo este furnizata de aceasta Lege impersonala.

Numai cand s-a patruns de acest adevar fundamental, este pregatit sa-si coordoneze propriile sale forte si sa se bizuie pe Mintea Cosmica, de a pastra masinile in functiune, in timp ce el carmuieste nava.

Tot atat de impersonal cum raspund masinile navei comenzilor precise, tot asa si Legea Universala a Mintii raspunde comenzii constiente a omului.

Intelegem ca traim intr-un ocean de minte subiectiva.

Ceea ce ne inconjoara este numit Minte Subiectiva Universala.

Ceea ce folosim noi numim minte individuala subiectiva, dar amandoua sunt absolut identice.

Cu cat suntem mai capabili sa concepem mai bine ca putem folosi Mintea Universala, cu atat mai puternic devine gandul nostru.

Fiinta umana isi poate mari conceptia despre forta disponibila, pentru a o folosi la infinit; daca ne limpezim viziunea si intelegerea in mod corespunzator, vom descoperi totdeauna ca exista tot atat de mult din aceasta forta, cat poate accepta mintea noastra.

Nu trebuie sa existe nici o teama ca s-ar putea atinge vreo limita care sa depaseasca universalul.

Am putea, daca am dori, sa folosim totul din forta cosmica, fara a o reduce cat de putin.

Chiar daca toate sufletele in viata ar fi suficient de constiente, astfel incat toti sa traga maximum de forta din univers, inca nu ar fi nici o diminuare in aceasta putere, intrucat ea este infinita, nelimitata si inepuizabila.

Omul traieste intr-o lume a simturilor, fiind marginit din cauza conceptiilor eronate pe care le are despre spatiu si timp.

El aplica termeni cantitativi lucrurilor spirituale, nereusind sa-si dea seama ca Dumnezeu nu are masura.

De fapt, toata Divinitatea umple intregul univers si totusi, totul din Divinitate este in fiecare om.

Mai mult decat atat, totul din Divinitate este in fiecare celula a corpului, in cel mai plapand organism, in fiecare fir de iarba.

Totusi, aceasta nu inseamna ca este divizata in bucati.

DUMNEZEU fiind indivizibil, SE AFLA IN ORICE LOC, IN ORICE CLIPA, IN TOATA MARETIA SA.

Trebuie sa ne eliberam de conceptia materialista, al carei rationament presupune divizarea in particele minuscule a Divinitatii, in scopul de a impregna diversele organisme!

 

(Continuarea in Capitolul 1 – partea 5)

(Capitolul 1 – partea 3)

MINTEA TE POATE VINDECA – FREDERICK W. BAILES – ed.1978

Traducere din limba engleza

shanti spirit simbol 2Daca doresti sa primesti toate articolele si traducerile noastre, direct in inbox-ul tau, fara sa te mai straduiesti sa le cauti… te invitam sa te ABONEZI la noutati.

 

2

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here