Realitatea despre Minte si Posibilitatile sale – partea 5

1

Realitatea despre minte si posibilitatile sale

Capitolul 1 – partea 5

realitatea despre minte 5

Este esential sa cuprindem in intelegerea noastra acest principiu fundamental, ca suntem patrunsi de intreaga prezenta a Divinitatii si nu numai de o minuscula particica din Aceasta, pentru ca atunci cand vedem semnificatia sa, realizam ca acest lucru zguduie imaginatia.

Prima data cand cineva ajunge sa realizeze faptul ca este impregnat de intreaga Putere si Prezenta a lui Dumnezeu si nu numai de o particica, se trezeste in el un puternic sentiment de siguranta, imposibil de simtit pana atunci.

Cand intrezareste imensitatea Adevarului, ca intreaga Forta Universala se scurge prin corpul sau, este capabil sa ramana linistit, in siguranta, complet lipsit de teama la aparitia unei maladii.

Pentru ca teama lui a fost creata de imaginea pe care si-a format-o singur, ca este invadat de un inamic puternic, crud si nemilos; acesta este motivul pentru care nu a putut crede niciodata ca forta sa mentala ar putea sa infrunte crunta boala.

Acum el are insa o noua imagine.

Aceasta boala-forma nu mai este o creatura amenintatoare.

Toate lucrurile sunt relative.

In fata Fortei Universale de Vindecare, forma-boala se diminueaza, devenind in fata ochilor sai, o aparitie mica si firava, o simpla imagine ce incearca sa-l sperie.

El isi da seama ca este, de fapt, o imagine ce incearca sa-si ia infatisarea de realitate.

OMul stie ca singura realitate din Univers este SPIRIT; ca lumea materiala, cu toate formele sale diferite, este numai o lume a umbrei, in timp ce adevarata lume este cea a Spiritului si a Mintii.

Astfel, omul se elibereaza de teama sa fata de boala, deoarece “mai mare este El, Care este cu noi, decat ei, care sunt impotriva noastra”.

Omul nu trebuie sa accepte asa-numita revelatie, pentru a cunoaste pe Dumnezeu.

Fara indoiala ca scrierile sacre ne-au spus mult despre Divinitate, dar nu suntem siliti sa le acceptam concluziile, cand ne violeaza ratiunea sau cand vin in conflict cu ceea ce noi insine suntem capabili sa observam.

Omul poate observa singur cum lucreaza Inteligenta Universala si astfel sa-si creeze propria-i credinta in aceasta.

Astfel, el construieste pe o fundatie pe care el insusi a pus-o, mai degraba decat pe una care a fost pusa de altcineva.

Sa consideram Universul ca o demonstratie a lucrului Inteligentei Universale.

Toata aceasta armata de corpuri ceresti evolueaza prin spatiu ca o armata de soldati, fiecare urmandu-si cararea fara urme, prin milioane de mile de spatiu, fiecare exact la timpul sau, ca si cum ar fi conduse de degetele invizibile ale unui maestru de marionete.

Factorul invizibil care dirijeaza este Mintea Universala.

Ea desfasoara o inalta ordine, printr-o Inteligenta Infinita, care demonstreaza forta fara limita.

Trebuie sa fie exercitata o imensa energie, pentru a pune in miscare aceste corpuri masive prin spatiu, totusi aceasta se face in tacere, cu siguranta si certitudine de catre aceasta Inteligenta Infinita, care trebuie, de asemenea, sa fie o Forta Infinita.

Aceasta este Forta Inteligenta la care omul are acces, deoarece el este una cu aceasta Minte Universala.

Atata timp cat el continua sa ramana orb la acest fapt, va continua sa duca viata unui sclav.

Acea imensa forta se afla la dispozitia sa, spre a fi folosita, dar nu se pune in miscare, pana ce nu este solicitata de el.

Cand el intelege si accepta, faptul ca acceasi forta, care mentine universul in activitate, este gata sa mentina corpul sau in afara pericolului imbolnavirii, atunci poate sti ca nu exista boli incurabile, ci numai oameni incurabili si aceasta deoarece ei raman orbi la potentialul lor de vindecare.

Aceia care gandesc ca vindecarea lor depinde numai de micile lor eforturi mintale, cum ar fi concentrarea, puterea vointei si altele, vor fi dezamagiti.

Aceia care insa invata cum sa permita acestei Inteligente Universale sa curga in folosul lor, vor gasi eliberarea si vindecarea.

Aceasta este deci, Inteligenta si Forta pe care omul le poate pune in actiune.

Pe cat de puternica este pentru a mentine un univers in armonie, tot atat de ascultatoare este la GANDUL si CUVANTUL omului, putand fi indreptata catre construirea sanatatii perfecte, fericirii si prosperitatii de catre acela care i-a inteles completa ei reactie favorabila.

 

Aceasta este Legea Mintii a carei forta o invocam.

Este mai mare decat orice ar parea ca se opune dorintei noastre.

Nimic in acest Univers nu are puterea de a ne frustra, deoarece suntem Una cu DUMNEZEU-MINTE si DUMNEZEU-FORTA.

(Anterior Capitolul 1 – partea 4)

MINTEA TE POATE VINDECA – FREDERICK W. BAILES – ed.1978

Traducere din limba engleza

shanti spirit simbol 2Daca doresti sa primesti toate articolele si traducerile noastre, direct in inbox-ul tau, fara sa te mai straduiesti sa le cauti… te invitam sa te ABONEZI la noutati.

 

2

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here