Regimuri si sfaturi date de Valeriu Popa
Partea 1
Regimuri si sfaturi date de Valeriu Popa, adunate de-a lungul vremii de pe internet.
Aciditate mare, ulcer
Alimente recomandate: orez, grâu încolţit, orz, supă de legume, de fasole, păstăi verzi, legume verzi fierte, papaia, portocale, lămâi, struguri, mandarine, pepene verde, prune, castravete, stafide, orice fructe dulci-acrişoare, lapte şi sucuri de fructe, apă între mese.
Alimente interzise: carne, băuturi alcoolice, alimente fripte sau prăjite, soia, alimente grase, conopidă, varză, ridiche crudă, oţet, biscuiţi, coajă de pâine, ceai, cafea, bauturi fierbinţi, dulciuri, prăjituri de casă, ardei iute, ulei, murături.
Observatii: Este esenţial să se ia masa la ore regulate.
Alergii
Alimente recomandate: orez, grâu încolţit, orez, mei, porumb, ovăz, legume verzi fierte, ghimbir, piper, struguri, ceai şi alte băuturi fierbinţi, băuturi alcoolice, ardei iute, usturoi.
Alimente interzise: carne şi peşte, fasole, citrice, ouă, cafea, fructe coapte, îngheţate, ciuperci, ceapă, iaurt, smântână, brânză, acizi organici, alimente fermentate, oţet, apă rece.
Anemie
Alimente recomandate: orez, grâu încolţit, orz, linte, fasole (boabe, păstăi), spanac, lăptucă, sfeclă, morcovi, cartofi, legume verzi cu condimente carminative (elimina balonarea), unt, supă de carne, produse lactate, struguri, stafide, curmale, pepene verde, cantalup (pepene galben), cireşe, rodie, banane, alte fructe dulci, apă.
Alimente interzise: iaurt, fructe citrice, roşii, mei, băuturi alcoolice, soia, ulei de susan, oţet, ceai, cafea fierbinte, chitră, băuturi fierbinţi, ardei iute, sare în exces, fructe coapte pârguite, alimente fermentate, alimente fripte, prăjite sau coapte.
Observatie: Este esenţial să se ia masa la ore regulate.
Artroză
Alimente recomandate: grâu, orez, produse lactate, carne, alimente grase, toate fructele acre, ceai, cafea şi alte băuturi fierbinţi, băuturi alcoolice după masă, preparate culinare cu condimente, ghimbir, piper, nucşoară, dafin, fructe uscate.
Alimente interzise: verdeţuri crude (salata în special), fructe zemoase, pepene verde şi cantalup, dovleac, iguană, nap, sfeclă, cartofi, ciuperci, mlădiţe de ferigă, conopidă, varză, îngheţată, fasole, nuci, berbec, muguri de bambus.
Astm, bronşită
Alimente recomandate: grâu, orez, orz, supă de fasole, ridiche, supă de pui cu condimente iuţi, cartofi, spanac, lăptucă, pătrunjel, ciocolată, branză, ceai, cafea, băuturi fierbinţi, băuturi alcoolice, struguri, stafide, portocale, miere, apă.
Alimente interzise: lapte, unt, iaurt, peşte, porc, vită, berbec, oţet, fructe acre, dovleac, arahide, ciuperci, conopidă, varză, mâncăruri grase.
Boli de inimă
Alimente recomandate: grâu, orez, orz, lapte cu apă, unt sau untură, legume fierte, fructe, portocale, măr, lămâie, supă de fasole, suc de fructe.
Alimente interzise: băuturi fierbinţi, alcool, cafea, carne, peşte, alimente fripte sau prăjite, oţet, mâncăruri grase, condimente iuţi, fasole, soia, tuberculi, alimente fermentate organic.
Boli de nervi, scleroza multiplă
Alimente recomandate: grâu, orez, produse lactate, alimente grase, fructe dulci, nuci, migdale, stafide, băuturi fierbinţi, cafea, condimente, alimente cu mare valoare nutritivă (ginseng, 9 Vita, polen, Apilarnil).
Alimente interzise: salată crudă (verde), fructe zemoase (pere), dovleac, cartofi, papaia, conopidă, varză, îngheţată, fasole, ciuperci, morcovi, carne de oaie, băuturi.
Boli de ochi, epilepsie
Alimente recomandate: grâu, orez, orz, legume cu ulei sau untură (slănină), produse lactate, toate fructele, ouă (2 gălbenuşuri/săptămână), sparanghel, spanac, lăptucă, suc dulce de fructe, zahăr, sare în cantitate mică, miere.
Alimente interzise: carne, peşte, băuturi alcoolice, fasole, băuturi fierbinţi, ceai, cafea, oţet, usturoi, ceapă, praz, alimente uscate ca porumb, mei, ovăz, condimente iuţi.
Boli de piele
Alimente recomandate: orez, orez, porumb, mei, fasole, legume verzi, banane, măr, ceai, cafea, băuturi fierbinţi. Se bea puţină apă după masă.
Alimente interzise: produse lactate, fructe acre, mandarine, portocale, ananas, piersică, prună, carne, peşte, zahăr, susan, ulei, sare, alimente grase, fripte sau prăjite, fermentate.
Boli de rinichi şi boli urinare
Alimente recomandate: orz, porumb, mei, grâu, orez vechi de un an, fasole boabe, legume verzi fierte cu condimente, brânză, ouă fierte, ulei de muştar, ulei de măsline, struguri, lămâie, măr, banane şi alte fructe.
Alimente interzise: alcool, cafea, băuturi, fierbinţi, produse lactate, alimente grase, fripte sua prăjite, cartofi, zahăr, ceapă, orez nou, nuci.
Colită
Alimente recomandate: orez vechi de 1 an, grâu, orz, mei, fasole, legume verzi fierte cu condimente carminative, iaurt, brânză, supă de fasole, ceai, ceafea, usturoi, ceapă, praz, pătrunjel, anason, sparanghel, apă fiartă, rodii, stafide, curmale.
Alimente interzise: carne, ouă, mâncare grasă, lapte, băuturi alcoolice, oţet, fructe acre, tuberculi, îngheţată, suc de fructe reci, condimente iuţi, zahăr, melasă, prune, mâncăruri grele.
Diabet
Alimente recomandate: grâu, orz, porumb, mei, supă fasole, legume fierte cu condimente carminative, mazăre dulce, năut, supă de pui, ouă, lapte, toate fructele, fructe uscate, ceai, cafea fără zahăr.
Alimente interzise: zahăr, cartofi, sfeclă, tuberculi, porc, peşte, bivol, orez, ovăz, ulei, grăsimi animale, iaurt, îngheţată, melasă, dulciuri, alimente grase, ceapă, ciuperci.
4 mese pe zi, în cantităţi mici.
Daca doresti sa primesti toate articolele si traducerile noastre, direct in inbox-ul tau, fara sa te mai straduiesti sa le cauti… te invitam sa te ABONEZI la noutati.