Regimuri si sfaturi date de Valeriu Popa – partea 2
Partea 2
Febra în general
Alimente recoamandate: regim uşor, lichid incluzând orz, supă de fasole, pâine, biscuiţi, legume fierte, lăptucă, cartofi, castravete, vânătă, păstăi, pepene, lămâie, struguri, apă caldă, lapte cald, ceai, cafea.
Alimente interzise: fructe acre, alimente grase, mâncăruri grele, orez, carne, peşte, iaurt, îngheţată, brânză, fripturi sau prăjeli, oţet, sos cu ardei iute, salată crudă, băuturi alcoolice, băuturi reci.
Hemoroizi
Alimente recomandate: orez, grâu, lapte de capră, zer, brânză, toate fructele, supă de ridichi, ceapă, tomate, coriandru verde, pătrunjel, pătrunjel, legume bine fierte cu condimente, supă de linte, apă sau băuturi reci între mese.
Alimente interzise: alcoo, condimente iuţi, ardei iute, carne, oţet, soia, ceai, cafea, băuturi fierbinţi, alimente uscate sau prăjite, alimente grase sau mâncăruri grele, ulei, sare.
Insomnie
Alimente recomandate: orez, grâu, lactate, în special lapte de bivoliţă, supă de fasole, legume verzi, fructe, băuturi reci, suc de fructe.
Alimente interzise: peşte, carne, condimente iuţi, ceai, cafea şi alte băuturi fierbinţi, mei, porumb, ovăz, usturoi, oţet.
Paralizie
Alimente recomandate: orez, grâu, supă de fasole cu grăsimi (slănină), lapte, caimac, legume verzi fierte, fructe dulci, portocale, mandarine, lămâi, struguri, băuturi reci, suc de fructe.
Alimente interzise: ceai fierbinte, cafea, alte băuturi alcoolice, condimente iuţi, carne, soia, sare, ulei, ceapă, usturoi, praz, iaurt, oţet, alimente prăjite sau fripte, mâncăruri grase sau grele, legume verzi, ţelină, sfeclă, pătrunjel, varză.
Reumatism
Alimente recomandate: orez, grâu, porumb, mei, ovăz, orz, lapte, legume verzi fierte cu condimente, supă de fasole, ceai cu ghimbir, cafea şi alte băuturi fierbinţi.
Alimente interzise: mâncăruri grase, unt, iaurt, smântână, brânză, fructe, carne, băuturi, dovleac, nap, cartofi, ciuperci, oţet, alimente fripte şi prăjite, ulei, nuci, arahide, nucă de cocos, mâncăruri grele.
Regim pentru reumatism:
Dimineaţa:
• pentru asigurarea necesarului caloric: 1/2 litru lapte nefiert;
• 50 g pâine;
• 2 linguriţe miere;
• 1 ou de 3 ori/ săptăână – gălbenuşul crud sau opărit;
• seminţe de dovleac sau floarea soarelui, crude;
• 1 lingură de polen; 1 linguriţă de praf de glucoză (chineazească);
• cafea de cicoarea.
Prânz:
• supă de legume sau de fasole boabe;
• salată de legume (mărar, pătrunjel rădăcină şi frunze, andive, praz, ţelină rădăcini şi frunze, morcov etc.) cu ulei presat la rece şi zeamă de lămâie;
• cartofi fierţi şi copţi cu lapte sau cu gălbenuş de ou şi ulei de măsline;
• orez sau arpacaş cu legume sau lapte adăugat suficient în orezul fiert.
Seara:
• terci de grâu încoţit cu miere şi fructe;
• suc de morcovi – 200 ml, păstârnac sau pătrunjel rădăcinoasă (100 ml), sfeclă roşie (100 ml), varză (100 ml).
Tuse cu expectoraţie
Alimente recomandate: orz, grâu, porumb, mei, fasole, legume verzi fierte cu condimente iuţi, cartofi, supă de pui fără grăsime, băuturi alcoolice, ceai de ghimbir, cafea, miere, brânză.
Alimente interzise: produse lactate cu excepţia brânzei, porc, vită, berbec, peşte, ceapă, conopidă, varză, sfeclă, morcov, fructe acre, arahide, alimente grase, ciuperci, salată, îngheţată, băuturi reci.
Tuse seacă
Alimente recomandate: orez, grâu, supă de carne, condimente carminative, roşii, sfeclă, cartofi, legume verzi fierte cu ulei, fructe, ceai, cafea, fructe uscate, lapte, apă fiartă, apă cu sare.
Alimente interzise: salate crude, conopidă, varză, ridiche, arahide, băuturi alcoolice, ardei iute, dovleac, piper, iaurt, brânză, fructe seara sau dimineaţa, băuturi reci.
Viermi
Alimente recomandate: grâu, porumb, orez, fasole, legume fierte cu condimente şi ghimbir, brânză, ardei iuţi, piper negru, papaza, banane, castraveţi, mere.
Alimente interzise: fructe acre sau dulci, carne, peşte, produse lactate (excepţie brânza), zahăr, melasă, cartofi, alimente grase, nuci, biscuiţi.
Daca doresti sa primesti toate articolele si traducerile noastre, direct in inbox-ul tau, fara sa te mai straduiesti sa le cauti… te invitam sa te ABONEZI la noutati.