Sapte Cai spre Evolutie Superioara

0

Sapte Cai spre Evolutie Superioara


Cele sapte cai ale evolutiei superioare sunt caile pe care fiecare dintre noi trebuie
sa le alegem in timpul celei de-a sasea initieri si a ascensiunii.

Ne este permis sa alegem doar o cale pe care sa antrenam si sa servim in calatoriile noastre inapoi spre Divinitate.

Includ urmatorul material din cartea lui Alice Bailey „Initierea, Umana si Solara”, unde Djwhal Khul a scris un sinopsis ezoteric despre ce fiecare cale inseamna.

Este o idee buna sa te familarizei cu ele in ascensiunea ta.

Te-as avertiza dinainte, pot fi foarte dificil de inteles asa ca iti recomand sa citesti acest material cu atentie. Am pus acest material in acest capitol sa iti dau un sentiment intuitiv si un plan structural despre ce se intampla in momentul inceperii evolutiei noastre cosmice.

Multe multumiri lui Alice Bailey pentru munca minunata pe care a depus-o la acest material.

1. Calea slujirii Pamantului

Este calea care tine omul conectat la Ierarhia care pledeaza in ajutorarea planetei noastre, si evolutiei planetare.

Ii cuprinde pe cei care lucreaza pentru Lordul Lumii in sapte grupuri in care Maestrii Intelepciunii sunt impartiti.

Nu foarte multi Maestrii urmeaza aceasta Cale, deoarece numai unora le este permis sa mearga pe drumul evolutiei planetare.

Se stiu mai multe despre aceasta cale decat despre celelalte, multi se vor gasi ca membrii ai umanitatii pregatiti pentru a contacta Fratia.

Metodele lor de lucru vor deveni in cele din urma cunoastere exoterica, si ca cele sapte grupuri sa fie reconoscute si stiute, scolile de dezvoltare pentru ocuparea posturilor in aceste grupuri vor fi intr-o succesiune logica.

2. Calea lucrului magnetic

Aceia care lucreaza cu exercitarea fortelor, sau cu magnetismul electric pentru a fi folosit de Cei Mareti pe toate planurile, trec pe aceasta cale.

Ei folosesc energiile fundamentale, manipuland materia la orice densitate si vibratie.

Valuri mari de idei si curenti ai opiniei publice ai nivelelor astrale, precum si ai nivelurilor inalte unde Cei Mareti muncesc, sunt actionati de acestia.

Un numar mare al celor ce apartin celei de-a cincea raze, cei care au Raza Cunostintelor Concrete pentru raza lor monadica, trec pe aceasta linie a efortului. Calitatea intrinseca a tipului de monade aseaza de obicei linia activitatii.

Karma celei de-a cincea raze este unul din factorii care produc acest lucru.

Aceste monade lucreaza cu Fohat, si trebuie, pana la sfarsitul maretei manvantara.

Ei au o pozitie in planul mental cosmic, dar capacitatea de gandire abstracta este atat de
putin dezvoltata fiind imposibil pentru noi sa intelegem semnificatia acestei expresii.

3. Calea Antrenamentului pentru Logosul Planetar

Aceasta Cale este batatorita de cei care se dedica muncii celor sapte Logosuri Planetare
a sistemului urmator si a celor 49 de Logosuri Sub-Planetare, Asistentii lor, si a
altor Entitati care lucreaza in acest departament special.

Vor fi sapte sisteme, insa noi suntem focusati doar pe 3 sisteme majore, dintre care sistemul nostru solar actual este al doilea sistem major.

Fiecare Chohan al unei raze are nevoie de un anumit numar de initiati in a sasea initiere si ii antreneaza special pentru o astfel de munca; aptitudinile speciale in culori si sunete predispun la alegeri, si abilitati in lucrul cu „psihicul”, sau spiritele in evolutie selectand omul pentru acest post inalt.

Am putea spune ca Logosul Planetar reprezinta psihologii divini, si prin urmare antrenarea acestor post-psihologi este subiectul de baza, desi este o psihologie de neconceput pentru noi.

Fiecare Logos Planetar are, in planeta Lui speciala, scoli de dezvoltare a Logosurilor subordonate, si acolo ii antreneaza pentru biroul inalt, dandu-le oportunitatea sa acumuleze experienta.

Chiar Logosurile insele pot progresa, iar locurile lor pot fi luate.

4. Calea catre Sirius

Foarte putini pot comunica despre aceasta Cale, si poate fi mentionta relatia apropiata intre ea si Pleiade, speculatiile suplimentare fiind imposibile.

Cantitatea de umanitate eliberata dispare si prospectul ofera posibilitati glorioase.

Cele sapte stele ale Pleiadelor sunt un tel pentru cele 7 tipuri, si asta este un indiciu in Casa Muncii, in cuvinte „Poti sa te atasezi de dulcele influente ale Pleiadelor? ”.

In misterul acestor influente si in secretul soarelui Sirius sunt ascunse fenomenele evolutiei cosmice si, in mod incident, sistemul nostru solar.

5. Calea razei

Este dificil sa stii sub ce alt nume sa numesti aceasta Cale, atat timp cat se stie foarte putin despre ea.

Prin batatorirea ei, omul sta pe propria sa raza, si lucreaza deasupra, in regatele numeroase de pe toate planurile, ducand la bun sfarsit poruncile Lordului Lumii, si lucrand sub indrumarea Acestuia.

Conduce fiinta pe fiecare parte a sistemului solar si o leaga definitiv de raza artificiala.

Este o cale foarte complexa, care necesita o aptitudine pentru cei mai multi matematicieni complexi, si o abilitate de a geometriza intr-o maniera de neinteles pentru dimensiunea 3D din creierele noastre.

Aceasta cale este urmata de oamenii pentru care legea vibratiei este de o importanta profunda.

Ei lucreaza mai intai in camera consiliului a Lordului Lumii in Shamballa activand legea vibratiei pe propria sa raza.

Mai tarziu acesta isi va avea locuinta pe planeta corespunzatoare propriei raze, si nu pe Pamant decat daca se afla pe raza Logosului Planetar ce se balanseaza chiar deasupra Pamantului.

Dupa aceasta, atunci cand evolutia sa progreseaza, el va trece spre soare; iar apoi insusindu-si toate conectariile cu vibratia acestui sistem el va trece in sistemul cosmic, iesind din propria raza (care este o raza aditionala a uneia cosmice) si ducandu-se pe raza corespunzatoare a sistemului cosmic.

Asa cum evolutia omului in acest sistem este incincita, asa si deasupra am enumerat principalele 5 Cai din care un Maestru trebuie sa isi aleaga una.

Restul de doua pot fi amintite doar pe scurt, pentru ca ele detin doar cativa dintre fiii evoluati ajunsi la un nivel ridicat de realizare necesar pentru intrarea pe aceste cai, precum si faptul ca aceia care intra pe ele trec peste sistem cu totul.

Ele nu duc catre Sirius, asa cum o fac celelalte Cai.

Este de stiut ca patru grupuri raman in sistem, trecand eventual, in intuneric si in eoni departati, spre planurile cosmice. Un grup trece direct spre Sirius, si celalte 2 grupuri care au ramas trec direct dupa initiere in planurile cosmice, cu nicio perioada de munca intermediara pe Pamant, in sistem sau pe Sirius.

Aceste doua cai sunt :

6. Calea pe care Logosul nostru se afla

A devenit clar pentru toti studentii oculti care au studiat cu atentie procesul lumii in lumina legii corespondentelor, ca Logosul de pe planele cosmice evolueaza in viziunea cosmica interioara, asa cum si omul in gradul sau inferior tinde spre aceeasi viziune in sistem.

Aceasta poate fi numita dezvoltarea celui de-al treilea ochi cosmic.

In planul fizic in structura ochiului se afla secretul si studiindu-l poti avea niste revelatii misterioase.

O anumita parte a ochiului este nucleul vederii, si aparatul viziunii insusi; restul ochiului se comporta ca un scut protector, si ambele parti sunt necesare, niciuna neputand exista fara cealalta.

Deci in acest caz, la asemenea nivele inalte exista numai analogia ca cuvintele doar incetosaza si estompeaza adevarul. Unii dintre fiii oamenilor, nucleul care a atins o intiere superioara in sistemul solar aterior, au format un grup ezoteric in jurul Logosului cand El a decis sa promoveze progresul.

In consecinta El a format acest sistem, pe care dorinta cosmica de reincarnare este accelerata.

Grupul ezoteric ramane cu Logosul nuclear, sau primul plan al sistemului, pe partea subiectiva interioara, si corespondentii ei, intr-un sens ocult, pentru pupila ochiului.

Adevarata casa a acestor mari Entitati este deasupra planului cosmic Buddhic.

Progresiv, datorita efortului depus, anumiti Mestrii s-au calificat, sau se califica pe Ei Insisi, sa ocupe locul membrilor originali ai grupului, permitandu-se intoarcerea spre centrul cosmic in jurul caruia sistemul nostru, si marele sistem a lui Sirius graviteaza.

Numai un singur adept de pe ici colo are calificarea necesara care implica dezvoltarea unui anumit tip de raspuns al vibratiei cosmice.

Inseamna o specializare in vederea interioara, si o dezvoltare a unei anumite cantitati din viziunea cosmica.

Mai mult evolutia deva trece spre aceasta cale decat oamenii. Oamenii trec prin ea cu ajutorul evolutiei deva, care poate fi patrunsa prin transferul spre cea de-a cincea Cale.

In Calea ce urmeaza, cele doua evolutii pot fi contopite, si de la cea de-a cincea Cale, cea de-a sasea poate fi patrunsa.

7. Calea Calitatii de Fiu Absolut

Calitatea de Fiu ii corespunde in plan superior celei de discipol pe care o numim „Fiul Maestrului”.

Este Calitatea de Fiu a unei Existente mai inalte decat a Logosului nostru, de care nu putem vorbi.

Este marea cale de control a Karmei.

Lorzii Lipika se afla pe aceasta Cale, si toti care se integreaza pe aceasta linie de lucru si care sunt aproape de Logos intr-un sens de intimitate personala, trec spre Calea Calitatii de Fiu Absolut.

Este Calea intimitatilor speciale ale Logosului, si in mainile Lor tin munca eliminarii karmei in sistemul solar.

Ei cunosc dorintele Lui, vointa Lui si scopul Lui, iar El are incredere ca Ei ii respecta poruncile.

Acest grup, asociat cu Logosul, formeaza un grup special conectat spre un alt Logos superior.

TRATAT DESPRE CELE 7 RAZE 

tratat despre cele 7 raze

Fragment din “MANUALUL ASCENSIUNII” de Dr. Joshua David Stone

shanti spirit simbol 2Daca doresti sa primesti toate articolele si traducerile noastre, direct in inbox-ul tau, fara sa te mai straduiesti sa le cauti… te invitam sa te ABONEZI la noutati.

2

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here