Secretul zâmbetului perfect

0

Vrei să lucrezi la zâmbet pentru pozele tale de profil? Este evident că un zâmbet este mai de efect decât altul. Cum arată zâmbetul perfect?

Există multe motive pentru a zâmbi, dar există într-adevăr un mod mai bun sau mai rău de a arăta asta și totul are de-a face cu expresia feței.

Într-un studiu efectuat la Universitatea din Minnesota, s-au examinat modele faciale 3D a peste 800 de participanți. Aceste modele animate pe calculator au suferit o serie de transformări, cercetătorii schimbând unghiul gurii, mărimea dinților, amploarea și simetria zâmbetului. Participanților li s-a cerut să evalueze zâmbetele modelelor pe baza eficacității, autenticității, atractivității și emoției lor.

Rezultatele studiului arată că cel mai reușit zâmbet – plăcut, autentic și eficient – este dat de un echilibru perfect al dinților, unghiului gurii și lungimea zâmbetului care trebuie să se întindă până la nivelul mijlocului ochilor.

Dar zâmbetul nu este numai geometrie. Pentru a transmite o stare, trebuie să zâmbim și cu privirea.

Iată câțiva pași pentru realizarea unei poze de profil reușite:

  • Relaxează-te. Una dintre cauzele principale ale unui aspect rigid în fotografii este o poziție rigidă. Îndepărtează tensiunea prin exerciții de respirație sau scutură puțin corpul. Vizualizează scene plăcute în minte, gândește-te la lucruri pașnice și pozitive.
  • Înclină ușor bărbia. Acest lucru va determina să trebuiască să privești în sus spre aparatul foto în mod corespunzător. Dar nu înclina prea mult bărbia, pentru că fața nu va fi observată, și ar da impresia că te holbezi la cei care văd fotografia. De asemenea, trage umerii în jos, ca și cum capul este tras în sus de un fir și tu cauți ceva în față.
  • Alege un punct de focalizare. Este un element important. Te poți concentra pe cel care face poza, pe aparatul de fotografiat, pe o persoană care te motivează aflată în spațiul din spatele aparatului, un obiect aflat la înălțimea corectă, nu mai jos, dar nici cu mult mai sus decăt nivelul aparatului.
  • Concetrează-te asupra gurii. Stai cu maxilarul ușor deschis și buzele închise. Fața ta trebuie să fie suficient de deschisă încât să poți scoate vârful limbii printre dinți.
  • Pregătește ochii. Primul lucru pe care trebuie să-l realizezi este să nu privești într-un punct fix, ci în zare, folosind doar mușchii ochilor și nici un alt mușchi facial.
  • Zâmbește! Indiferent dacă îți arăți dantura sau nu, încearcă să radiezi căldură cu privirea. Fără căldură, ochii tăi vor părea fără suflet și goi.

Zâmbetul reprezintă o parte importantă a strategiilor noastre de comunicare non-verbală, motiv pentru care trebuie să afișăm un zâmbet care să seducă și să pară sincer.

Iar pentru a fi sigur că reușești, zâmbește mai mult și de câte ori ai ocazia și vei constata că fotogenia ta a devenit foarte foarte naturală.

Vrei să citești mai multedespre fotografie, îți recomandam cartea care se numește chiar așa, Despre fotografie de Susan Sontag, carte care  câştigă premiul National Book Critics Circle Award for Criticism, devenind ulterior un bestseller al autoarei. Washington Post consideră volumul „o analiză splendidă a schimbărilor pe care fotografia le-a generat în felul noastru de a privi lumea şi de a ne privi pe noi înşine, în ultimii 140 de ani“.

O găsiți AICI:


shanti spirit simbol 2

Dacă dorești să primești toate articolele și traducerile noastre, direct în inbox-ul tău, fără să te mai străduiești să le cauți… te invităm să te ABONEZI la noutăți.

 

2

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here