Sfaturi de la un autor de carte debutant
Sfaturi de la un autor de carte debutant… care scrie de o viata
“Românul s-a născut poet”, spune Vasile Alexandri.
V-ați întrebat vreodată dacă noi românii avem vreun atu în ceea ce privește talentul înnascut?
Poate că da, poate ca nu.
Fiecare dintre aceia care au scris oricât de puțin, atunci când cineva i-a apreciat s-au simțit în al noulea cer.
Sunt unii oameni care au scris frumos dar care încă nu au arătat nimănui ceea ce au creat. Poate din teama de a nu fi criticați, din frica de eșec, sau din teama de a nu-și dezvălui emoțiile așternute pe hârtie în momentele lor dificile, atunci când doar pixul și hârtia le-au fost singurii prieteni de suflet.
Indiferent de cum ați inceput să scrieți și simțiti ca acest lucru vă place, eliminați toate temerile pe care le aveți și continuați.
Când vrem să devenim scriitori și pornim pe acest misterios drum, observăm deseori că talentul nu ne este suficient.
Este nevoie de dorință, curaj, răbdare, efort și motivație. Sunt zile în care muza dispare și avem nevoie să o așteptăm.
Talentul nu este static. Scriind te perfecționezi pe zi ce trece, urci pe scara valorii cu fiecare nouă propoziție pe care o creezi.
Condiția este să fii tu și să traiești prin fiecare literă atunci când scrii, să pui în fiecare cuvânt emoție, pentru că emoția este acel lucru de care noi toți avem nevoie atunci când citim.
Scrisul este o provocare a minții, mintea naște idei și le imbracă cu ajutorul imaginației în haine de diferite culori: vii sau moarte, calde sau reci, emoții pozitive sau negative, toate însă însemnând suflet al autorului transpus în sufletul cititorului, o simbioză perfectă.
Am început să scriu de-o viață, mici compuneri, scrisori romantice, specifice vârstei adolescentine, eseuri, scenarii, dar rar și în momentele cheie ale vieții mele, cele extreme în principal: de tristețe sau de fericire. După aproape jumătate de veac, m-am hotărât să scriu un pic mai mult, o nuvelă în care am vrut să transpun cele mai fericite momente trăite și simțite de mine.
Deabia acum am reușit să scriu constant timp de o lună și deabia acum mi-am dat seama că ai nevoie de cele menționate mai sus. Scriind am început să prind curaj, să-mi demonstrez că pot mai mult și că este chiar ceea ce îmi place să fac, este un hobby care dacă te prinde nu îl vei mai lăsa, chiar dacă nu îți va aduce neapărat satisfacții materiale, îți aduce va satisfacții interioare profunde.
Si de ce să nu fim optimisti? Vrem să scriem romanul anului și așa va fi, cum ne dorim!
Mult succes!
Daca doresti sa primesti toate articolele si traducerile noastre, direct in inbox-ul tau, fara sa te mai straduiesti sa le cauti… te invitam sa te ABONEZI la noutati.