Strainul de langa mine, Irina Binder, cu Dedicatie!

0

Strainul de langa mine, Irina Binder, cu Dedicatie, Exclusiv pe Libris.ro!

“Strainul de langa mine”, cea mai recenta carte Irina Binder este proaspat incarcata pe site. In Exclusivitate, pe Libris.ro, primele 100 de exemplare vor ajunge la destinatie cu dedicatie personalizata!

Irina Binder este cel mai bine vandut autor al ultimilor ani. La “Fluturi 3”, Libris a vandut 10.000 de exemplare in primele 24 de ore.

 

Strainul de langa mine – Irina Binder – PRECOMANDA

 

strainul de langa mine

Strainul de langa mine este noua carte semnata de autoarea bestsellerelor: Fluturi si Insomnii, Irina Binder.

Noul roman are ca eroine trei prietene, “de varste diferite, cu povesti diferite, demente, dar reale suta la suta”.
Cartea este inspirata si de aceasta data din realitate si promite povesti picante, fara cenzuri.

Strainul de langa mine
Este omul caruia i-ai daruit timp de multi ani – poate o viata intreaga – cele mai bune ganduri, visuri, sentimente si realizari ale tale.
Este vecinul sau colegul cu care te intersectezi uneori, cu care poate ca te si saluti si care isi traieste bucuriile si tristetile vietii la o usa sau la un perete distanta de tine.
Este necunoscutul pe care hazardul sau Destinul ti-l aduce in cale intr-o buna zi, pret de o conversatie ce iti schimba viata.
Este acel miez al tau adeseori lasat in tacere, in uitare, dar care isi face auzita vocea deopotriva stranie si familiara atunci cand te privesti cu adevarat in oglinda.
Cine esti Tu? Cine este Celalalt?

Cu stilul ei inconfundabil si cu finetea si curajul care au cucerit definitiv milioane de cititori, Irina Binder sparge si de aceasta data tiparele, obisnuintele si prejudecatile, pentru a lasa vederii ceea ce suntem cu adevarat si pentru a ne rafina privirea ca sa vedem cine ne este realmente Strain si de ce.
Privirea patrunzatoare a Irinei Binder si scriitura ei puternica si delicata in acelasi timp urmaresc in Strainul de langa mine volutele unor destine reale, familiare multora dintre noi. Autoarea cauta in toate pliurile existentei Adevarul despre sine si despre ceilalti. Intrucat viata are o consistenta instabila, identitatile si adevarurile par si ele inconsistente, dupa cum descopera personajele din Strainul de langa mine, dupa cum descoperim si noi cu fiecare om intalnit pe Cale.

” M-am gandit la un moment dat sa nu exagerez, dar o voi scrie asa cum simt, fara cenzuri… Sunt sigura ca o sa va placa si ca veti indragi mult personajele. Povestea este inspirata din realitate. Sper sa reusesc sa va transmit emotiile personajelor, dar si mesajele pe care le ofera povestea.” – Autoarea

 

Fluturi vol. 1+2 ed.2 – Irina Binder

 

fluturi 1+2“Nu mi-am propus ca “Fluturi” sa ajunga in topurile vanzarilor si nici nu am sperat asta, fiindca nu am avut nicio ambitie cand am scris cartea. Scopul meu a fost sa spun o poveste, intr-un mod original si autentic. Desigur ca, atunci cand am publicat cartea mi-am asumat si popularitatea, care aduce cu sine atat avantaje, cat si dezavantaje. Primesc totul cu seninatate, stiind ca Universul isi face mereu jocurile si echilibreaza lucrurile. Publicarea cartii “Fluturi” mi-a umplut viata cu oameni minunati, cu momente fericite, cu invataturi pretioase si cu amintiri de neuitat.
Cand am publicat cartea eram aproape convinsa ca niciun barbat nu va avea curiozitatea sa o citeasca. Apoi, am primit reactii de la barbati care au citit-o si care mi-au marturisit ca au descoperit in povestea mea raspunsuri la anumite intrebari de-ale lor, ca au aflat lucruri pe care nu le stiau despre noi, femeile, ca au scapat de anumite prejudecati si ca au inteles sufletul femeii cu toate framantarile lui: complexe, temeri, dorinte ascunse si felul minunat de a iubi.

Multi cititori imi impartasesc povestile lor de viata, de iubire, dezamagiri si esecuri personale. Altii imi trimit poze cu familiile lor si imi impartasesc experiente frumoase. Ma impresioneaza foarte mult adolescentii care imi marturisesc ca datorita cartii mele au realizat ca nu erau cine ar putea fi, ca povestea mea i-a ambitionat sa fie mai buni si ca i-au ajutat sa isi inteleaga parintii si sa se apropie de ei. Mi-au scris persoane varstnice marturisindu-mi ca, citind cartea mea, s-au simtit din nou tinere si ca le-am readus pofta de viata. in cele mai multe mesaje mi se marturiseste ca prin cartea mea am readus pasiunea pentru lectura, iar cei mai multi cititori imi spun ca ii inspir sa fie buni, puternici si sa traiasca frumos. Fiecare mesaj primit are ceva special si unic, iar unele dintre ele sunt pentru mine adevarate mangaieri si surse de inspiratie.” (Irina Binder)

Gasiti aici interviul complet pe care Irina Binder l-a acordat pentru Libris Brasov.

Fragment din “Fluturi”, vol. 1+2 editia a II-a, de Irina Binder

“Abia atunci vedeam clar, purtarea lui fata de mine. Realizam, dintr-o data, cata grija a avut de mine, cat de atent era si cat de prezent. imi stia toate tabieturile si ma rasfata exagerat de mult. imi verifica bautura, ca sa se asigure ca nu era prea rece, imi taia mancarea in farfurie, imi tinea sticluta de oja, imi deschidea usile sau avea grija sa nu-mi uit ochelarii de soare, stiind ca aveam fotofobie. Facea toate acestea neconditionat, iar eu nu-i ofeream nimic in schimb. Ma purtam cu el ca o stapana si il sicanam, ori de cate ori aveam ocazia. intre noi era permanent o tensiune ciudata, pentru ca amandoi ne straduiam sa ne enervam unul pe celalalt si niciodata nu ne tratam cu seriozitate. Prietenii nostri se distrau pe seama noastra si participau de multe ori la farsele pe care i le pregateam lui Robert. Iar Matei era obisnuit sa ne vada atacandu-ne mereu cu replici grosolane si nu intervenea niciodata, cand ne contraziceam vehement pe diverse teme. „Am fost oarba, in tot timpul acesta, de nu am vazut tot ce face pentru mine?”
El mi-a dedicat aproape tot timpul lui, iar eu nu i-am multumit niciodata. Nu m-am gandit niciodata la sentimentele lui, la nevoile lui si nu m-am intrebat daca era fericit sau nu. Pentru prima data de cand il cunosteam, am simtit o dorinta nebuna imbratisez. Poate de aceea m-am trezit deodata, iesind din camera mea si oprindu-ma abia in fata camerei lui. „Ce faci, Irina, ai innebunit? Ce cauti in camera lui? Vreau doar sa-l imbratisez.
Vreau doar sa-i multumesc pentru ca mi-a fost aproape si pentru toate gesturile lui. Merita o imbratisare, cu atat mai mult cu cat mi-a spus ca si-o doreste enorm. Dar oare asta nu ii va transmite un mesaj gresit? Pot controla ceea ce se va intampla?”

Cartea Fluturi vol. 1+2 ed.2 – Irina Binder face parte din categoria Dezv Spirituala a librariei online Libris.ro si este scrisa de Irina Binder. Cartea a fost publicata in 2016 la editura FOR YOU.

 

Fluturi. Volumul 3 – Irina Binder

 

fluturi 3Romanul Fluturi, un fenomen fara precedent, aduce, odata cu acest ultim volum, deznodamantul povestii de iubire dintre Irina si Robert. Protagonistii se confrunta acum cu tensiuni ireconciliabile si cu sentimente devastatoare. Irina Binder isi poarta cu magie cititorii prin meandrele unor suflete mistuite de pasiuni puternice si de slabiciuni profund umane. Ce va prevala: fiorul iubirii unice si desavarsite sau simtul datoriei fata de cei dragi? Oare iubirea adevarata este imposibila?
Voce a tinerei generatii, Irina Binder este citita si indragita de mii de oameni; recent, blogul ei a ajuns la 10 000 000 de vizualizari. Autoarea se numara printre cei mai cititi scriitori romani, iar primele doua volume din Fluturi au ocupat timp de 3 ani locul 1 in topul vanzarilor.

Fragment din roman:

“In pofida faptului ca ma dezamagise si ma ranise, nu puteam sa-l urasc. Eram suparata pe el si simteam nevoia sa il torturez cu reprosuri. Voiam sa-l fac sa simta toata durerea mea, sa simta gustul amar al vinovatiei, dar asta nu mi-ar fi adus mie alinare. Imi era ciuda ca nu-l puteam uri, fiindca aveam impresia ca daca l-as fi urat sau daca macar nu l-as mai fi iubit, suferinta mi-ar fi fost mai usoara.
Cand cineva ne raneste avem tendinta sa cautam alinare in bratele protectoare ale cuiva care ne iubeste si in care avem incredere. Eu nu mai aveam brate primitoare care sa-mi ofere liniste si siguranta. Aveam doar bratele imaginare ale tatalui meu pentru a ma adaposti.
Priveam omul care ma dezamagise cel mai tare. Avea un aer vinovat, spasit, resemnat. Nu-si ridica privirea si aveam impresia ca nici macar nu respira. Statea ca un condamnat care isi astepta ingrozit sentinta. Mi-am amintit de indata de tatal meu care imi spusese candva sa nu lovesc niciodata un om aflat la pamant, oricat de grava ar fi greseala lui.”

Insomnii – Irina Binder

insomnii„A venit momentul fericit in care Insomniile Irinei Binder sa ni se prinda ca o podoaba in jurul sufletelor, iar gandurile ei de la ceasuri tarzii sa ne imbratiseze pe toti cu generozitate. Citindu-i trairile, vom descoperi inca o data, cu uimire, ca nedormirile ei sunt si ale noastre, ca nesomnul meu si al tau ne apropie pe toti in acele clipe in care reusim sa ne privim viata cu sinceritate si cu inimile asternute in palme. Vom afla astfel, in nopti incercanate, ca gandurile si simtirile Irinei sunt si ale noastre, ca bucuriile, tristetile si sperantele ei ne curg navalnic prin sange tuturor, iar Irina e a fiecaruia dintre noi. Fiindca Irina Binder scrie pentru noi, naste splendori inspirate de stele si de viata si daruieste confesiunile sale nocturne fiecarui om, fie el din Brasov, de la Melbourne sau Toronto – spre linistea cugetelor si mai ales a existentelor noastre, unindu-ne intr-o lume ideala, fara diferente in simtire si fara frontiere geografice – pentru ca universalitatea trairilor sale reuseste sa ne fie far autentic si sincer, fara pretiozitate si fara emfaza.” Carmen Voinea – Raducanu

Fragment din roman:

“ACUM STIU

A fi liber inseamna, inainte de toate, a fi responsabil fata de tine insuti. – Mircea Eliade

Acum stiu sa traiesc… pentru ca exista o diferenta intre „a trai” si „a exista”.
Acum stiu ca eu sunt cea mai importanta persoana din viata mea si n-am sa mai uit asta niciodata. Acum stiu ca intre iubire si ura exista o bariera mult prea fragila si mai stiu ca pentru a-ti transforma un prieten in dusman nu trebuie neaparat sa-i gresesti, ci este de ajuns sa nu ii faci pe plac doar o singura data.
Acum stiu ca niciun strain nu te poate iubi, nu te poate ajuta si nu te poate ierta asa cum o fac parintii tai.
Acum stiu ca anumite drumuri au un singur sens si ca pe el nu exista cale de intoarcere.
Acum stiu ca lucrurile nespuse la timp zadarnic sunt spuse prea tarziu.
Acum stiu ca uneori e mai bine sa iti ascunzi fericirea de ochii lumii, ca sa nu le starnesti invidia celor neimpliniti, pentru ca nicio fericire nu dureaza atat de mult si atat de intens incat sa combata rautatea permanenta din jur.
Acum stiu diferenta dintre complimentele dezinteresate si lingusire si raspund la fiecare cu cuvinte potrivite.
Acum stiu sa nu ma mai pun suflet acolo unde dau de rea-vointa, rea-credinta si prostie. Acum stiu ca in spatele bunelor intentii se pot ascunde uneori si interese proprii.
Acum stiu ca sensibilitatea este vazuta, de multe ori, ca fiind slabiciune.
Acum stiu ca este mai onorant sa pierzi decat sa castigi trisand.
Acum stiu ca a astepta dupa altii inseamna timp pierdut, adica viata scursa fara posibilitatea de a se mai intoarce.
Acum stiu ca e inutil sa vreau sa ma fac iubita de suflete care n-au inteles singure sa ma iubeasca… Acum stiu ca mai intai trebuie sa incerc sa ma ajut singura si abia apoi sa strig dupa ajutor.
Acum stiu sa nu mai caut vinovati pentru esecurile mele si sa imi asum responsabilitatea deplina pentru felul in care arata viata mea. Altfel spus, mi-am acceptat cu demnitate greselile, neputintele si slabiciunile si am ales sa ma iert pentru fiecare dintre ele. ”

Irina Binder

irina binderAm gasit in scris un prieten supus, care ma asculta fara sa ma contrazica si fara sa ma judece. Scrisul imi este la indemana oricand, spre deosebire de oameni…care de multe ori asculta fara a intelege…Inca de mica am avut un jurnal. Imi notam acolo tot ce simteam, ce ma durea, ce ma bucura si ce imi placea. Jurnalul a fost cel mai fidel prieten al meu. N-a schimbat si n-a tradat nimic din ceea ce i-am incredintat. Scriu pentru ca astfel ma eliberez de toate tensiunile si de toata incarcatura sufleteasca pe care o acumulez in urma unor experiente personale de viata. Dar scriu si inspirata de povestile altora. Prin scris comunic atat cu oamenii care ma citesc, cat si cu mine insami. Scriu din nevoia de a-mi exhiba fragilitatea sufleteasca si toate cele cu care ma surprinde lumea: uneori cu bune, iar alteori cu rele. As vrea totusi sa se stie ca desi scriu despre viata, despre oameni si moralitate, eu nu traiesc cu convingerea ca sunt mai buna decat ceilalti. Pentru mine scrisul nu este o ambitie. Nu aspir sa devin o scriitoare de succes, cu atat mai mult cu cat sunt constienta ca nu excelez in calitati care sa-mi permita sa scriu la nivelul pretentiosilor. Imi cunosc valoarea si lungul nasului. Eu sunt doar originala. Nu vreau sa fiu perceputa altfel decat sunt. Asa cum spunea si Kurt Cobain: “Prefer sa fiu urat pentru ceea ce sunt, decat sa fiu iubit pentru ceea ce nu sunt.” Nu impopotonez, nu imi fortez stilul cu metafore si figuri de stil insusite de la altii, ma exprim liber si cu naturalete. Cand scriu nu ma gandesc cum sa asez cuvintele ca sa sune mai bine sau ca sa impresioneze, ci ma exprim exact asa cum simt. Nu ma tem de criticile celor care sunt nemultumiti de calitatea literara a scrierilor mele. Imi asum cine sunt si ce fac. Imi asum sa fiu placuta, urata, aprobata si dezaprobata de lume.

2

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here