Vindecarea si Religia – partea 4

0

Vindecarea si Religia – partea 4

vindecarea si religia - partea 4

Iata cum, o persoana informata cu menajamente de cadrele medicale competente ca:

“din pacate, nu se mai poate face nimic pentru salvarea sa”,

isi inlatura diagnosticul, ignora prognozele facute, se desparte de temerile sale si isi spune perfect lucid si cu toata convingerea:

“sunt perfect constient ca intreaga viata a universului se scurge prin corpul meu, in aceasta clipa. Mai stiu ca Mintea nu cunoaste astfel de lucruri, ca restabilirea mea perfecta este propria mea orbire fata de Adevar. Din aceasta clipa, imi afirm unitatea mea cu Perfectiunea Divina. Indepartez credinta in realitatea bolii si-mi afirm totala mea credinta in Prezenta Perfectiunii din mine. Nu este nevoie sa fac apel la un Dumnezeu indepartat din ceruri. Dumnezeul Universului este in mine acum. A fost in mine toata viata mea, niciodata impunandu-si prezenta asupra mea, dar asteptand ca, in scurta vreme, sa-l recunosc. Toata viata mea am fost orbit, dar acum privirea mi s-a luminat de Adevar si Adevarul ma elibereaza de Legea pacatului si a mortii. In aceasta clipa insist asupra faptului ca aceasta mare Lege creatoare a Mintii imi asteapta cuvantul. Imi rostesc cuvantul pentru manifestarea in mine a tot ce este Spirit in Sine. Aduc multumire pentru perfectiunea mea descoperita si ma eliberez in intregime de orice diagnostic, prognoza si simtiri, lasand sa patrunda activitatea creatoare a Mintii.”.

 

Apoi se indeparteaza de la intreaga sa conditie, cu gandul:

“Si acum ma avant in cea mai profunda adancime, ma cufund sau inot.”.

Insusi faptul de a elibera intreaga stare catre Minte, il va usura mental, asa incat nu se va mai intrerupe propria sa stare de tensiune intre sine si perfecta lucrare a Spiritului prin Minte.

Se intelege ca “cea mai profunda adancime” o constituie profunzimea Mintii in care te afunzi.

 

Viata nu poate fi niciodata oprita.

Nimic nu-i poate sta in cale.

In sufletul fiecarei fapturi omenesti exista, in stare latenta, destula Forta Divina, pentru a transforma intregul corp in perfectiune.

Aceasta Forta este filtrata prin constiinta umana.

Nu exista nici o alta cale pentru a opera, deoarece Dumnezeu, cand face ceva pentru noi, o face prin noi.

Cand cineva se afla intr-o situatie neplacuta si se intreaba ce soarta l-a oropsit, niciodata Tatal nu va misca un deget, pentru a-l scoate din impas.

Toata raspunderea ii apartine.

Daca insa isi schimba parerea si vine el la Tatal, atunci va descoperi ca toate resursele Tatalui ii stau la dispozitie.

De fapt, aceste resurse le-a avut permanent si s-ar fi putut bucura de ele, daca ar fi stiut sa le ia din proprie initiativa.

Acest adevar este ilustrat de pilda “Fiul ratacitor”.

Incheiem lucrarea de fata, prin recunoasterea clara si precisa ca certitudinea vindecarii nu depinde de capriciul nesigur al unui potentat ceresc, ci ca ea exista ca posibilitate in insasi puterea noastra, in sensul de a primi sau de a o refuza.

Acei care refuza, nu vor gasi alta cale de a obtine libertatea fizica integrala.

Aceluia care se ridica la nivelurile mai inalte de gandire si viata i se prezinta un nou aspect al lumii.

El vede lumea gemand sub apasarea infrangerii, bolii si frustrarii.

Dar El este profund constient de armonie si sanatate.

El pare a trai si a se misca in alta lume, ridicat cu mult deasupra falsei pareri asupra inevitabilitatii bolii si dorind ca toti sa poata vedea si intelege ca boala este o realitate numai pentru aceia care cred ca ea exista.

Atunci cand isi exprima cuvantul pentru aceia care cauta sa fie mantuiti din aceasta sclavie, cuvantul sau are forta, deoarece este sigur de unitatea sa cu FORTA.

Aceia care ajung la certitudinea vindecarii prin propriile lor forte, intra in cea mai deplina masura a vietii, caci:

“AM  VENIT  CA  SA  POTI AVEA  VIATA  SI  SA  TE  POTI  BUCURA  DE  EA  DIN  PLIN.”. (Iisus)

 

(Anterior – Capitolul 10 – partea 3)

 

MINTEA TE POATE VINDECA – FREDERICK W. BAILES – ed.1978

Traducere din limba engleza

2

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here