A avea o piele frumoasă, strălucitoare și netedă nu este ușor, totuși, obiceiurile bune ne ajută să reducem îmbătrânirea prematură, acneea și alte probleme ale pielii. Rar cum rămâne cu alimentele dăunătoare care afectează derma noastră?
Deși o dietă echilibrată ne ajută să avem o bună sănătate fizică și psihică, există unele produse care, atunci când sunt consumate în exces, generează daune care se reflectă direct pe piele. Reduceți aportul!
- Fructele de mare. Creveții și homarii sunt bogați în iod, care în exces pot declanșa focare de acnee. Prin urmare, se recomandă celor care suferă de această boală să își limiteze aportul.
- Pâinea și pastele făinoase. Produsele bogate în amidon și cu un nivel ridicat glicemic generează acnee.
- Zahărul. Consumul excesiv slăbește pielea și reduce producția de colagen, ceea ce favorizează apariția ridurilor sau a altor afecțiuni, cum ar fi dermatita.
- Alcoolul. Alcoolul este un diuretic natural, astfel încât consumul lui exesiv poate duce la deshidratare și pierderea umidității din piele și de a crește număul de linii și aspectul de acnee rozacee.
- Sarea. Acest aliment necesar, dar dăunător în exces pentru corpul nostru determină reținerea lichidelor, care generează inflamații. Această acțiune afectează celulele pielii, făcând-o mai puțin elastică.
- Laptele. Un consum prea mare de lapte generează acnee, deoarece provine de la vaci gestante şi conţine un nivel ridicat de hormoni care pot stimula glandele sebacee.
- Mâncărurile prăjite. Acest tip de produse cresc colesterolul, problemele cardiace și încetinește metabolismul; În plus, afectează circulația sângelui și nu permite oxigenului să ajungă corect la celulele pielii, astfel că își pierde elasticitatea și favorizează apariția de riduri fine.
- Cafeaua. Consumul a mai mult de patru cești de cafea generează o creștere a nivelului cortizolului (hormon de stres), care accelerează îmbătrânirea, deshidratarea și generează opacitatea dermei.
- Carnea. Atunci când un animal nu este crescut cu alimente naturale, substanțele chimice folosite pentru a-l hrăni ne pot dăuna prin consumarea cărnii. Chimicalele care rămân în țesutul animal generează dezechilibre hormonale care declanșează acneea și inflamarea pielii.
- Alimentele prelucrate. Ele oferă o cantitate mare de grăsimi saturate și zaharuri care generează deshidratarea pielii și promovează apariția ridurilor.
Pielea este un organ care este în mod constant în curs de regenerare, astfel este necesar să se mențină un regim alimentar sănătos și echilibrat, care ofera nutrienții necesari și o bună hidratare.
Tu, cum îți păstrezi o piele netedă și sănătoasă?
Dacă dorești să primești toate articolele și traducerile noastre, direct în inbox-ul tău, fără să te mai străduiești să le cauți… te invităm să te ABONEZI la noutăți.