Zece sfaturi pentru a-ți hrăni spiritul

0

Viața este plină de momente plăcute și neplăcute, dar un spirit puternic îți permite să depășești dificultățile și, mai presus de toate, să ai o creștere personală și în activitate.

Dar cum este posibil să-ți întărești spiritul?  Vă prezentăm zece chei care vă pot ajuta să realizați acest lucru:

  1. Dansează. Îmbinarea mișcării și a audiției muzicale este una dintre cele mai bune modalități de a începe să elimini depresia sau apatia. În mod ideal, este de preferat să frecventezi un grup de dans, dar dacă acest lucru nu este posibil, poți începe acasă, chiar și singur. Dansul de unul singur stimulează încrederea, siguranța de sine și, mai presus de toate, îți asigură o atitudine vioaie.
  2. Concentrează-te pe rezultatul dorit. Dacă nu știi încotro, poți doar coborî. Acțiunea fără scop și direcție este pierdere de energie. Totul începe cu o viziune clară asupra rezultatului pe care dorești să-l realizezi. Oamenii de succes au un obicei în comun: își orientează acțiunile pe baza rezultatelor.
  3. Practică yoga. Prin posturi, mișcări ale corpului și respirație adecvată, vei elibera stresul sau blocajele din organism, care îți pot stânjeni vitalitatea.
  4. Însușește cuvântul “pot”. Pot oricând! Este posibil să nu poți să faci sau să atingi ceea ce dorești în momentul în care dorești, dar poți face întotdeauna ceva mai mult.
  5. Găsește credința în tine. Credința este, poate, împreună cu pasiunea, una dintre forțele cele mai puternice la care se poate conecta ființa umană. Este o resursă interioară care îți permite să mergi mai departe.
  6. Împărtășește-ți problemele. Nu toți oamenii vor să îți asculte problemele, dar există prieteni și rude care pot și îți vor oferi o soluție sau pur și simplu îți oferă ocazia de a fi ascultat și de a te elibera de povara pe care o ai.
  7. Respiră profund. Ceea ce provoacă primele răspunsuri fiziologice atunci când emoțiile sunt transformate, este respirația. De exemplu, când tensiunea așteptării începe să îți accelereze ritmul respirației, involuntar te concentrezi ca să respiri cât mai profund; Când trebuie să folosești o cantitate explozivă de energie, mai întâi respiri adânc. Mai mult oxigen în corpul tău printr-o respirație profundă se traduce printr-o generare mai mare de energie.
  8. Meditează. Este un mod excelent de a te îngriji și de a-ți spori energia. Există multe tipuri de meditație. O modalitate de a face acest lucru este concentrarea asupra respirației ca o “ancoră” pentru mintea ta. Pur și simplu închizi ochii și îți concentrezi atenția asupra procesului și a senzațiilor acestuia.
  9. Întoarce-te în zona ta sigură. Când există probleme, este bine să scapi de mediul toxic al acestora și să te întorci în zona ta de siguranță: casa, biroul, parcul, pădurea sau plaja. Există probleme a căror rezolvare necesită mai mult timp decât altele. Distanțarea ajută, ia o pauză ca să te încarci de energie din acel loc, ceea ce te poate face să te simți mai bine.
  10. Totul ce se întâmplă este trecător. Nimic nu durează pentru totdeauna și ceea ce acum este sfârșitul lumii pentru tine, în câteva luni va fi o amintire acumulată în experiența ta de viață. Totul are o soluție. Cel mai bine este să îți amintești că, prin forța voinței și a experienței, poți să fii o ființă mai puternică și mai bună.

Un spirit puternic și echilibrat este capabil să susțină o bună stare de sănătate, și de optimism. Găsește echilibrul și nu te lăsa biruit!

Dacă ai nevoie de ajutor, îți recomandăm Cheia succesului. Gândirea pozitivă, de  Napoleon Hill și W. Clement Stone, pentru că “Succesul, sănătatea, fericirea şi averea depind de felul în care gândeşti!”

shanti spirit simbol 2

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here